P0148 Fuel Delivery Error

Home » OBD Codes » P0100-P0199 » P0148 Fuel Delivery Error

P0148 Fuel Delivery Error

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Fuel Delivery Fout

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code, wat betekent dat het van toepassing is op OBD-II uitgeruste voertuigen (Dodge, Ram, Ford, GMC, Chevrolet, VW, Audi, etc.). Hoewel generieke mogelijk dat de specifieke reparatie stappen variëren, afhankelijk van merk / model.

Als ik geconfronteerd met de diagnose van een opgeslagen code P0148, het is altijd betekende dat de aandrijflijn besturingsmodule een probleem in de high had ontdekt druk brandstoftoevoersysteem van een dieselmotor.

Clean brandende dieselmotoren maken gebruik van een zeer hoge mate van brandstofdruk. Het wordt sterk aanbevolen dat alleen gekwalificeerde technici proberen te diagnosticeren en repareren van dit soort systemen. Houd er rekening mee dat sommige staten eisen dat alleen personen die zijn gecertificeerd als diesel monteurs repareren hogedruk diesel systemen. Controleer uw staats-en lokale verordeningen alvorens verder te gaan. Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb.

De diesel Brandstoftoevoerpomp creëert de hoge druk die nodig is voor de directe injectiesysteem. Een elektronisch gestuurde (door de PCM of brandstofinspuiting controller) brandstofregelorgaan actuator (FCA) is verantwoordelijk voor het reguleren brandstofdruk de hoge drukkamers van de motor. Een brandstofdruksensor (meestal bij het FCA) kan de PCM beeldscherm brandstofdruk wanneer de motor draait.

Als de PCM een ingangssignaal van de brandstofdruksensor wat aangeeft detecteert dat brandstofdruk niet binnen een bepaald bereik (te laag of te hoog), zal een code P0148 worden opgeslagen en een storing controlelampje kan worden verlicht

code Ernst & Symptomen

Een levering brandstof fout kan leiden tot verminderde prestaties van de motor en mogelijk schade aan de motor, zodat een code P0148 met een zekere mate van urgentie (vooral als een sterke brandstof geur gepaard gaat) moet worden aangepakt.

De symptomen van een P0148 code kunnen zijn:

 • een verminderde brandstofverbruik
 • Verminderde prestaties van de motor
 • Overmatige zwarte rook uit de uitlaat
 • De sterke geur van diesel
 • Andere brandstoffen en motoren rijgedrag gerelateerde codes kunnen worden opgeslagen
 • oorzaken

  Mogelijke oorzaken voor deze code naar set zijn:

 • Hogedruk brandstofsysteem lekken
 • Defecte brandstofdruksensor
 • Defecte brandstof actor
 • openen of kortgesloten hogedruk brandstofsysteem bedrading en / of aansluitingen
 • Bad brandstofpomp
 • Defecte brandstofpomp of PCM stroomtoevoer-relaisschakelaars
 • PCM of PCM programmafout
 • Diagnostische en reparatieprocedures

  Een goed uitgangspunt is altijd om te controleren op technische ser vice-bulletins (TSB) voor uw specifieke voertuig. Uw probleem kan een bekend probleem met een bekende oplossing zijn gezet door de fabrikant en kunt u tijd en geld te besparen tijdens de diagnose.

  Een diagnostische scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM), een directe benzine-inspuiting diesel manometer, en een informatie bron in het voertuig (zoals All data DIY) nodig zal zijn om een ​​opgeslagen code P0148 vast te stellen.

  Sluit de scanner aan het voertuig diagnose-aansluiting en haalt u alle opgeslagen codes en freeze frame gegevens. Het is een goed idee om deze informatie te noteren voor het geval je later nodig hebt. Nu, schakelt de codes en ga verder. Als er een sterke geur van diesel, vermoedt dat een brandstof lek is aan de wortel van het probleem. Als brandstoflekkage wordt gedetecteerd, brandstoffilters en andere hogedruk brandstofsysteem componenten die onlangs zijn vervangen, zorgvuldig worden gecontroleerd alvorens. Na zorgvuldig uitvoeren van een visuele inspectie van levering brandstofleidingen en onderdelen, reparatie lekken indien nodig en hertest het systeem of de code wordt gereset.

  Als er geen lekken aanwezig zijn en de code opnieuw voorzichtig gebruik de directe inspuiting dieselbrandstof drukmeter te testen brandstofdruk. Als de werkelijke brandstofdruk niet voldoet aan de specificaties van de fabrikant, vermoedt dat een defecte brandstofpomp, verstopt brandstoffilter, of slecht brandstofpomprelais. Je kunt testen brandstofpomp met de DVOM te testspanning aan de brandstofpomp connector en luisteren brandstofpomp roeren wanneer spanning wordt aangelegd. Raadpleeg uw voertuig bron van informatie voor spanning bepalingen en voorzorgsmaatregelen data. Indien spanning aanwezig is, zoals aangegeven en er geen brandstofpomp roeren vermoeden dat de brandstofpomp defect. Indien er geen spanning op de brandstofpomp connector vermoeden een brandstofpomp of PCM relais defect of bedrading probleem.

  brandstofdruk normaal gebruik DVOM de brandstofdruksensor en FCA volgens testen aanbevelingen gevonden in uw voertuig informatiebron.

  Als deze diagnostische stappen blijken ook een uitdaging, wilt u misschien om verder te gaan en vervang de FCA en de brandstofdruksensor. De regelmaat waarmee zij falen en veroorzaken deze code wordt opgeslagen, en het feit dat deze delen meestal vrij gemakkelijk toegankelijke en goedkope, maakt dit een haalbare overweging. Eerlijk gezegd, het is wat er zou gebeuren in de meeste commerciële garages.

  Als u nog steeds problemen ondervindt, gebruik maken van uw voertuig informatiebron technische bulletins dienst (TSB) te zoeken naar een die past bij uw specifieke voertuig, symptomen, en code / s. De informatie in de TSB kan u helpen om de storing te lokaliseren en te verhelpen van de situatie

  Aanvullende diagnostische informatie:.

 • weten of werkelijke brandstofdruk is te laag of te hoog kan helpen bij uw diagnose
 • Wees voorzichtig met het verwijderen van de FCA en brandstofdruksensor (diesel brandstofdruk extreem hoog is)
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0148 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X