P0126 Onvoldoende Koelmiddeltemperatuursensor voor een stabiele werking

Home » OBD Codes » P0100-P0199 » P0126 Onvoldoende Koelmiddeltemperatuursensor voor een stabiele werking

P0126 Onvoldoende Koelmiddeltemperatuursensor voor een stabiele werking

Technische beschrijving

Onvoldoende Koelmiddeltemperatuursensor voor een stabiele werking

Wat betekent dat?

Een P0126 storingscode (DTC) is een generieke powertrain code . Dat betekent dat het op alle merken / modellen uit 1996-nieuwer maar specifieke probleemoplossingsstappen kan afhangen van het specifieke voertuig.

Voertuigen gebruik een koelvloeistoftemperatuur (ECT) sensor wiens signaal stelt de aandrijflijn besturingsmodule (PCM) en andere sensoren om de werking van het voertuig te optimaliseren. Het is belangrijk voor de motor op te warmen en uit te voeren in een bepaald temperatuurbereik. Als de motor de normale bedrijfstemperatuur niet bereikt in de verwachte periode, wordt deze code geactiveerd.

Op basis van gerelateerde discussies in onze garage forums, deze bijzondere problemen code lijkt vaker te vinden op Mazda voertuigen hoewel elk voertuig kan deze code ervaren. Er zijn een paar Mazda technische dienst bulletins (TSB) met betrekking tot deze code, dus als je een Mazda, check passende TSBs voorafgaand aan het uitvoeren van de diagnose.

Symptomen

De symptomen van een P0126 code zal storingsindicatielampje (MIL) belichting met de P0126 code in te stellen in het PCM-geheugen. Je kan wel of niet de ervaring van een verhoogd brandstofverbruik

Oorzaken

Een code P0126 kan betekenen dat een of meer van de volgende is gebeurd:.

 • laag koelvloeistofniveau
 • thermostaat defect
 • Defecte koelvloeistoftemperatuursensor (CTS)
 • CTS elektriciteitsdraden of connector probleem – geopende, korte of slechte verbinding
 • Mogelijke oplossingen

  Het maakt niet uit wat voor auto je hebt, moet u controleren of er toepasselijke Technical service Bulletins (TSB), omdat ze betrekking hebben op uw voertuig. Bij Mazda zijn er enkele bekende TSBs en moeilijke situatie moet de PCM herprogrammeren omdat deze code wordt geactiveerd door een ” glitch ” in de programmering van de PCM’s.

  Dat wil niet zeggen dat als je een Mazda is dit de enige mogelijke oplossing. Het is nog steeds mogelijk is er een fysiek probleem met de bedrading, thermostaat, etc. Nogmaals, zie TSBs voordat het vervangen van onderdelen om te zien of ze op u van toepassing.

 • Controleer voor een goede koelventilator zorgen operatie. Aan wanneer het moet op, uit wanneer het uit zou moeten zijn, te repareren als dat nodig is. Als de koelventilator altijd aan, kan het ervoor zorgen dat de motor op te warmen te langzaam of niet op te warmen tot de juiste bedrijfstemperatuur.
 • Controleer koelvloeistofniveau. Indien lage, herlaadt, duidelijke code en aandrijvingsvoertuig te zien of keert
 • Zie ” Vorstkader ” gegevens en actuele gegevens bekijken met een code scanner om de waarde van de motortemperatuursensor zien. Vergelijk met specificaties van de fabrikant.
 • Gebruik een laser thermometer om de temperatuur van het koelmiddel zo dicht als veilig te controleren, meet de temperatuur van de motor en te vergelijken met de waarde van de sensor te lezen.
 • Controleer op een defecte thermostaat koelvloeistoftemperatuursensor (CTS) en bedrading. Repair zoals vereist.
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0126 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X