P0123 gaskleppositiesensor / Switch A Circuit High Input

Home » OBD Codes » P0100-P0199 » P0123 gaskleppositiesensor / Switch A Circuit High Input

P0123 gaskleppositiesensor / Switch A Circuit High Input

Technische beschrijving

gaskleppositiesensor / Switch A Circuit hoge input

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke aandrijflijn code, die betekent dat deze toepassing OBD-II uitgeruste voertuigen. Hoewel algemeen kan het specifieke reparatiestappen variabel merk / model.

De TPS (Throttle Position Sensor) is een potentiometer die is gemonteerd op het gasklephuis. Het detecteert de gashendel bladhoek. Aangezien het smoorblad beweegt, de TPS een signaal naar de PCM (Motormanagementsysteem), de hoofdcomputer dat het voertuig rijdt. Meestal een drie draads sensor. Een 5 volt referentie van de PCM TPS, een grond van de PCM TPS, en een signaal terugkeer van de TPS de PCM

De TPS verzendt de gasklepstand informatie terug naar de PCM deze signaaldraad. Wanneer de gasklep gesloten signaal nabij 0,45 volt. Bij WOT (Wide Open Throttle) zal de TPS signaal spanning benaderen een volledige 5 volt. Wanneer de PCM een spanning die hoger is dan de normale bovengrens ziet, zal P0123 in te stellen.

Symptomen

 • Rough inactief
 • Hoog stationair
 • Surging
 • andere symptomen kunnen ook aanwezig
 • Oorzaken

  Een code P0123 kan deze één of meer van de volgende gemiddelde is gebeurd:

 • TPS niet stevig gemonteerd
 • TPS Kortsluiting met massa of een andere draad
 • Defecte TPS
 • Beschadigde computer (PCM)
 • Mogelijke oplossingen

  Een goed uitgangspunt is altijd om te controleren of bulletins technische dienst (TSB) voor uw specifieke voertuig. Uw probleem kan een bekend probleem met een bekende oplossing zijn gezet door de fabrikant en kunt u tijd en geld te besparen tijdens de diagnose.

  Als er geen symptomen, de eenvoudigste ding om te doen is om de code opnieuw in te stellen en zien of het terugkomt.

  als er symptomen zijn, zoals de motor struikelen of aarzelen, zorgvuldig te inspecteren alle bedrading en connectoren die leiden tot de TPS. Meer dan waarschijnlijk het probleem is met de TPS bedrading.

  Controleer de spanning op de TPS (verwijzen naar een dienst handleiding van uw voertuig voor deze specifieke informatie). Als de spanning spikes of is te hoog (meer dan 4,65 volt met sleutel op, motor uit), dan is dat een indicatie van een probleem. trace zorgvuldig elke draad van de TPS bedrading te controleren op onderbrekingen, schuren tegen andere onderdelen, etc

  Andere TPS sensor circuit DTC. P0120, P0121, P0122, P0123, P0124

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0123 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X