P0121 gaskleppositiesensor / Switch A Circuit Range / prestatie Problem

Home » OBD Codes » P0100-P0199 » P0121 gaskleppositiesensor / Switch A Circuit Range / prestatie Problem

P0121 gaskleppositiesensor / Switch A Circuit Range / prestatie Problem

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Throttle Position Sensor / Schakelaar A Circuit Range / performance Probleem

Wat betekent dat?

Deze diagnostische problemen (DTC) is een generieke code aandrijflijn, die betekent dat deze toepassing OBD-II uitgeruste voertuigen. Hoewel algemeen kan het specifieke reparatiestappen Afhankelijk van het merk / type.

De Gasklepstandsensor is een potentiometer meet de hoeveelheid smooropening. De gasklep wordt geopend, het lezen (gemeten in volt) stijgt.

De aandrijflijn (PCM) levert 5 Volt referentiesignaal naar de gasklepstandsensor (TPS) en gewoonlijk een grond ook. Een algemene meting: stationair = 0,5 Volt; volgas = 4,5 Volt. Als de PCM detecteert of de gashendel hoek groter of kleiner dan het zou moeten zijn voor een bepaalde RPM, zal deze code in te stellen.

Mogelijke Symptomen

De symptomen van een P0121 foutcode kon zijn onder andere:

 • storingsindicatielampje (MIL) verlichting (Check Engine Light of dienst Engine juni licht)
 • Onderbroken struikelen op de versnelling of vertraging
 • Blows zwarte rook op de versnelling
 • Geen start
 • Oorzaken

  Een code P0121 kan dat een of meer van de volgende is gebeurd betekenen:

 • TPS heeft intermitterende open of kortgesloten intern
 • Harness wrijft en het veroorzaken van een open of kortsluiting in de bedrading
 • Slechte verbinding bij de TPS
 • Bad PCM (minder waarschijnlijk)
 • Water of corrosie in connector of sensor
 • Mogelijke oplossingen

  1. Als u toegang tot een scanner hebben, zien wat de inactieve en WOT (volgas) lezingen zijn voor de TPS. Controleer als ze dicht bij de specificaties hierboven vermeld. Zo niet, dan is de plaats van de TPS en re-check.

  2. Controleer op een onderbroken open of kortgesloten in het TPS-signaal. Om dat te doen, kunt u geen gebruik maken van een scan tool. Je hebt een oscilliscope nodig. De reden is dat scantools nemen proeverijen van vele verschillende lezingen meer dan slechts een of twee datalijnen en kan een verbinding valt missen. Sluit uw oscilliscope en kijken naar de signaal. Het moet vegen omhoog en omlaag beweegt zonder uitvallers of spikes.

  3. Als er geen problemen werden opgemerkt, voert u een wiebelen test. Doe dit door wiebelen de connector en harnas tijdens het kijken naar het patroon. Is het drop-out? Als dat zo is, vervang TPS en re-check.

  4. Als je geen TPS signaal, controleer 5 Volt verwezen bij de connector. Als het is, controleer de grond circuit open of kortgesloten.

  5. Zorg ervoor dat het signaal circuit is niet 12V. Het mag nooit hebben accuspanning. Zo ja, trace schakeling voor kort spanning en reparatie.

  6. Zoek naar het water in de connector en vervang TPS nodig

  Andere TPS sensor circuit DTC. P0120, P0122, P0123, P0124

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0121 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X