P0116 Koelvloeistoftemperatuursensor Circuit 1 Range / prestatie Problem

Home » OBD Codes » P0100-P0199 » P0116 Koelvloeistoftemperatuursensor Circuit 1 Range / prestatie Problem

P0116 Koelvloeistoftemperatuursensor Circuit 1 Range / prestatie Problem

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

koelvloeistoftemperatuur (ECT) Sensor Circuit Range / performance

Wat betekent dat?

Deze diagnostische problemen (DTC) is een generieke code aandrijflijn, waardoor toepassing op alle 1996-nieuwere voertuigen (Ford, Hyundai, Kia, Mazda, Mercedes-Benz, etc.). Hoewel algemeen kan het specifieke reparatiestappen variabel merk / model.

De ECT (Koelvloeistoftemperatuursensor) sensor een thermistor die weerstand verandert op temperatuur van het koelmiddel in contact komt. De ECT-sensor wordt in het blok of koelmiddeldoorgang. Meestal is een tweedraads sensor. Een draad is een 5 volt voeding uit het PCM (Motormanagementsysteem) aan de ECT. De andere is een grond om de ECT.

Wanneer de temperatuur van het koelmiddel verandert de weerstand op de signaaldraad dienovereenkomstig verandert. De PCM controleert de lees- en bepaalt koelmiddeltemperatuur teneinde essentiële motor brandstofbeheer voeren. Als koelvloeistof laag is, voelerweerstand hoog. De PCM een hoge signaalspanning (lage temperatuur) zien. Als koelvloeistof warm, weerstand in de sensor is laag en de PCM een hoge temperatuur zien. De PCM verwacht dat het langzame weerstand veranderingen op de ECT-signaal circuit te zien. Als het een snelle verandering in spanning die niet in overeenstemming met een motor warming-up ziet, zal dit P0116 code in te stellen. Of als het een gebrek aan verandering in ECT signaal ziet, kan deze code in te stellen.

Symptomen

Er kunnen geen merkbare symptomen als het probleem is zeer intermitterend, maar kan het volgende gebeuren:

 • MIL (Malfunction Indicator Lamp) verlichting
 • Slechte rijgedrag
 • Zwarte rook bij uitlaat
 • Poor brandstofverbruik
 • mei niet stil
 • mei exposeren rekken of overslaat
 • oorzaken

  Mogelijke oorzaken van de P0116 code zijn onder andere:

 • het ontbreken of stuck-open thermostaat
 • Bad thermosensor koelvloeistof
 • Korte of open signaaldraad
 • Korte of open aarddraad
 • Een slecht contact van bedrading
 • een voorbeeld van een Engine Coolant Temperature sensor eCT

  Mogelijke oplossingen

  Als er een andere ECT-sensor codes, diagnosticeren ze eerst.

  Met behulp van een scanner, controleer dan de ECT lezen. Op een koude motor, moet de IAT afgelezen waarde of gelijk zijn aan omgevingstemperatuur (buiten) temperatuurwaarde worden. Als dat zo is overeen met de IAT of omringende temperaturen, controleer dan de freeze frame data op uw scanner (indien aanwezig). De opgeslagen gegevens moet u vertellen wat de ECT lezen was toen de fout optrad.

  a) Als de opgeslagen informatie geeft aan dat de koelvloeistof te lezen was op de koudste exreme (ongeveer -30 graden. F), dan is dat de een goede indicatie van de ECT weerstand was met tussenpozen hoog (tenzij je in Anchorage live!) Controleer of er een open in de ECT-sensor grond en het signaal circuits en repareren indien nodig. Als ze goed worden weergegeven, de motor terwijl het toezicht op de ECT voor een intermitterende hoge of lage sprongen. Als er vervang de ECT.

  b) indien de opgeslagen informatie geeft aan dat de koelvloeistof te lezen was op de warmste exreme (ongeveer 250+ deg.F) dan is dat een goede indicatie van de ECT weerstand was met tussenpozen laag . Controleer voor een korte aan de grond op het signaal circuit of reparatie nodig is. Als het goed wordt weergegeven, de motor terwijl het toezicht op de ECT voor een intermitterende hoge of lage sprongen. Als er vervang de ECT.

  Andere thermosensor koelvloeistof en circuit DTC: P0115, P0117, P0118, P0119, P0125, P0128

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0116 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X