P0113 Inlaatluchttemperatuur Circuit High Input Bank 1

Home » OBD Codes » P0100-P0199 » P0113 Inlaatluchttemperatuur Circuit High Input Bank 1

P0113 Inlaatluchttemperatuur Circuit High Input Bank 1

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

INLAATLUCHTTEMPERATUURSENSOR 1-circuit hoge input

Wat betekent dat?

Deze diagnostische problemen code (DTC ) is een generieke code aandrijflijn, die betekent dat deze toepassing OBD-II uitgeruste voertuigen. Hoewel algemeen kan het specifieke reparatiestappen variabel merk / model.

De aandrijflijn (PCM) bewaakt de temperatuur van de lucht die de motor. De PCM levert een 5 volt referentiespanning naar de inlaatluchttemperatuur (IAT) sensor

De IAT is een thermistor die resistentie varieert op basis van temperatuur. Naarmate de temperatuur stijgt, de weerstand afneemt. Lage temperatuur leidt tot een hoge signaalspanning. Wanneer de PCM hoger ziet een signaal spanning dan 5 volt, het zet deze P0113 check engine licht code.

Mogelijke Symptomen

Er zal waarschijnlijk geen andere keuze dan de verlichting van de storing symptomen (MIL – Check Engine Light / Dienst Engine Binnenkort)

Oorzaken

Een code P0113 kan betekenen dat een of meer van de volgende is gebeurd:.

 • Intern mislukt thermosensor inlaatlucht
 • Onjuiste aansluiting op thermosensor inlaatlucht
 • Open in IAT aardschakeling of signaalcircuit
 • Korte spanning in IAT signaalcircuit of verwijzing circuit
 • IAT harnas en / of bedrading gerouteerd te dicht bij hoogspanning-circuit (bijvoorbeeld dynamo, bougiekabels, enz.)
 • defect PCM (minder waarschijnlijk, maar niet onmogelijk)
 • Mogelijke oplossingen

  Ten eerste, als u toegang tot een scanner hebben, is er een IAT lezen? Als de IAT lezing is logisch dan is het probleem is waarschijnlijk onderbroken. Als de waarde minder dan -30 graden, haal de connector. Installeer een hulpdraad tussen kabelboomconnector signaal- en massacontacten circuits. De IAT temperatuuruitlezing de scanner worden maxed aan de hoge kant. Bijvoorbeeld zou moeten 280 graden Fahrenheit of hoger. Als het is, de bedrading in orde is, en het kan de verbinding zijn geweest. Tenzij zij de verbindingsdraad is geïnstalleerd tussen de IAT signaalcircuit en het chassismassa.

  Wanneer nu de IAT lezing van de scanner wordt maxed controleren dan een breuk in de IAT massacircuit. Als u geen lezing krijgen op alle op de scanner, is het waarschijnlijk dat de sensor signaal open is of de 5 volt referentie ontbreekt. Controleer met behulp van een DVOM (digitale volt ohm meter) voor een 5 volt referentie. Indien het daar, haal de connector aan het PCM en controleer op doorverbinding op het IAT signaalcircuit tussen PCM stekker en IAT connector

  Andere thermosensor inlaatlucht en circuit DTC. P0095, P0096, P0097, P0098, P0099, P0110, P0111, P0112, P0114, P0127

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0113 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  "Foutcode definitief verwijderen, DTC Foutcode functie voor p0113 uitschakelen in het ECU"

  In het uiterste geval hebben we zelfs de mogelijkheid de specifieke DTC p0113 definitief te verwijderen en de functie van de specifieke foutcode in het ECU uit te schakelen. Alle andere foutcode functies blijven dan gewoon werkzaam ter bescherming van de motor. Dit is wat anders dan het wissen van een foutcode met een diagnose apparaat. Wij hebben de mogelijkheid de functie van de specifieke foutcode definitief te verwijderen waardoor deze ook nooit meer terug komt. Ook noodloop die onstaat op de specifieke foutcode kan zo in de meeste gevallen worden verholpen

  Essentiele foutcodes verwijderen wij niet aangezien dit schadelijk kan zijn voor de auto op lange termijn.

  Voorbeelden, Het gaat om foutcodes gerelateerd aan:
  -klopsensoren,
  -distributie timing,
  -eerste lambda sensoren voor de catalysator,
  -versnellingsbak,
  -overboost, underboost

  Het verwijderen van deze bovenstaande foutcodes kan desastreuze gevolgen hebben.
  We raden aan de mechanische oorzaak te verhelpen in geval van deze specifieke foutcodes.

  Maak een afspraak voor definitieve verwijdering van p0113

  X