P0107 Manifold Absolute Pressure / luchtdruk Circuit Low Input

Home » OBD Codes » P0100-P0199 » P0107 Manifold Absolute Pressure / luchtdruk Circuit Low Input

P0107 Manifold Absolute Pressure / luchtdruk Circuit Low Input

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Manifold Absolute Pressure / luchtdruk Circuit Low Input

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code ( DTC) is een generieke code aandrijflijn, die betekent dat deze toepassing OBD-II uitgeruste voertuigen. Hoewel algemeen kan het specifieke reparatiestappen variabel merk / model.

De Manifold absolute druk (MAP) sensor reageert op veranderingen in het inlaatspruitstuk druk (vacuüm). 5 volt wordt toegevoerd aan de sensor uit de PCM (Motormanagementsysteem).

Binnen de MAP sensor een weerstand die beweegt ten opzichte inlaatdruk. De weerstand varieert de spanning tussen ongeveer 1 volt tot 4,5 volt (afhankelijk van de motorbelasting) en spanningssignaal wordt teruggevoerd naar de PCM verdeelstuk (vacuüm) geven. Dit signaal is essentieel voor de PCM brandstoftoevoer bepalen. Een P0107 DTC ingesteld wanneer het PCM ziet dat het MAP signaal spanning lager is dan 0,25 volt te laag.

Een typische MAP-sensor

Mogelijke Symptomen

Open het MAP-sensorsignaal vanaf het voertuig waarschijnlijk een zeer moeilijke tijd starten. Andere symptomen kunnen zijn:

 • Moeilijk te beginnen
 • Lange zwengelen tijden
 • sputteren / ontbrekende
 • Blowing zwarte rook
 • Poor brandstofverbruik
 • Dies tussenpozen
 • MIL (Malfunction Indicator Lamp) verlichting
 • Oorzaken

  de oorzaken van een lage MAP-sensorsignaal schakeling (P0107) kan elk van de volgende zijn:

 • Bad MAP sensor
 • openen of kortsluiting in het signaalcircuit
 • Open of kortsluiting in de 5 Volt referentie circuit
 • Grond open circuit of kortsluiting
 • Bad PCM
 • Mogelijke oplossingen

  In de eerste plaats met behulp van een scanner met de sleutel op en draaiende motor, het toezicht op de MAP-sensor spanning. Indien leest minder dan 0,5 volt, turn motor uit, trek de MAP-sensor, met behulp van een DVOM (Digital volt / ohmmeter) controle voor 5Volt op 5 Volt referentieschakeling.

  1. Als er geen 5 volt op de referentieschakeling, controleer dan de referentiespanning op de PCM connector. Indien aanwezig op de PCM-, maar niet de MAP connector, herstel van de breuk in de referentieschakeling tussen PCM en MAP kabelboomconnector. Als 5 Volt verwijzing niet op de PCM-, krachten en terreinen van PCM en controleer reparatie / vervanging indien nodig. (OPMERKING: Bij Chrysler producten, een kortgesloten Crank sensor Rijsnelheidssensor of elke andere sensor die de 5 Volt verzoek van het PCM gebruikt kan kortsluiten de 5 Volt referentie Eenvoudigweg lossen loskoppelen iedere sensor een voor een tot 5 Volt. referentie verschijnt weer. de laatste sensor losgekoppeld is kortgesloten sensor.)

  2. Als u een 5 Volt verwezen bij de MAP connector jumper de 5 volt referentieschakeling op het signaalcircuit. Controleer nu de MAP spanning op de scan tool. Het moet 4,5-5 Volt. Zo ja, vervang MAP-sensor. Zo niet, reparatie open / kort in het signaalcircuit bedrading en controleer opnieuw.

  3. Als alles lijkt in orde, het uitvoeren van een wiebelen test. Start de motor en manipuleren van het harnas, connector en tik op de MAP-sensor. Let op eventuele veranderingen in de spanning of het motortoerental. Reparatie connector, harnas of sensor nodig.

  4. Als het wiebelen test controleert out, gebruik dan een vacuümpomp (of gewoon gebruik maken van uw longen) om een ​​vacuüm op de MAP-sensor vacuümpoort trekken. Bij het toevoegen stofzuigen moet de spanning te verminderen. Zonder vacuüm, dient de MAP-sensor ongeveer 4,5 volt lezen. Als er geen verandering in de MAP-sensor lezen op de scanner, vervangt de MAP-sensor

  MAP Sensor DTC’s:.. P0105, P0106, P0108 en P0109

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0107 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X