P2804 Transmission Range Sensor “B” Circuit Onderbroken

Home » OBD Codes » P2800-P2899 » P2804 Transmission Range Sensor “B” Circuit Onderbroken

P2804 Transmission Range Sensor “B” Circuit Onderbroken

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Transmission Range Sensor ” B ” Circuit hoog

Wat betekent dat?

Dit is een generieke powertrain code, wat betekent dat het geldt voor alle merken / modellen 1996-nieuwer. Echter, zullen specifieke probleemoplossingsstappen Afhankelijk van het voertuig.

Dit is een generiek aandrijflijn storingscode (DTC) in de transmissie subgroep. Het is een soort ” B ” code betekent dat de aandrijflijn (PCM) of de transmissie besturingsmodule (TCM) niet inschakelen van de motor-indicator indien de voorwaarden om de code in te stellen aanwezige twee opeenvolgende belangrijke cycli. (Key on-off, off-on)

De PCM / TCM gebruikt de transmissie afstandsensor, ook wel de blokkeerschakelaar, om te bepalen welke versnellingspositie de versnellingshendel. De codedefinitie zelf worden de probleem dat wordt veroorzaakt door de code; het signaal van de afstandsensor niet aanwezig hele tijd, of intermitterend ontbreekt.

Voorbeeld van een externe zendbereik Sensor (TRS):

TRS afbeelding van Dorman

Symptomen & De ernst van de Code

Na de tweede sleutel cyclus, de PCM / TCM gaat aan de check engine licht en de transmissie dwingen tot ” Limp-huis ” of ” safe-mode “. Er zal een duidelijke vermogensverlies meest merkbaar zijn, bij het opstijgen van compleet stopt. In deze modus, de transmissie begint in de derde versnelling die hard op de interne koppelingen in de transmissie.

In mijn ervaring kan dit ernstige inwendige schade aan de transmissie, zodat het zo snel moet worden gecorrigeerd mogelijk. Gebruik de machine alleen reparaties kunnen worden gemaakt

Oorzaken

Mogelijke oorzaken voor deze code reeks zijn:.

 • Defecte transmissie afstandsensor ” B ”
 • Verkeerde bedrading ” B ”
 • (zelden) defect PCM of TCM
 • Diagnostische en reparatieprocedures

  het zendbereik sensor ontvangt een 12 volt signaal van de contactschakelaar stuurt deze een 12 volt signaal op de betreffende schakeling volgens versnellingspositie, voor PCM / TCM.

  P2804 set wanneer het signaal ontbreekt op de PCM / TCM. Een scan tool die de mogelijkheid om live gegevens te lezen heeft, is de meest accurate manier om dit DTC diagnose te stellen, maar als men is hier niet beschikbaar zijn een paar dingen die kunnen worden gecontroleerd met een digitale volt ohm meter. (DVOM) In mijn ervaring zijn de meest voorkomende oorzaak van intermitterende signaal problemen zijn bedrading verbonden.

  In dit geval wordt een nauwe visuele inspectie van de afstandsensor bedrading en de inwendige contacten van de afstandsensor Verbind de eerste en grondig uitgevoerd. Als er iets verdacht wordt gevonden tijdens de inspectie, reparatie van het probleem, schakelt de codes en proefrit het voertuig. Als de DTC terugkeert, ingesteld op de DVOM volt en terug sonde passende circuits op de PCM / TCM ” wiebelen ” het harnas op en leidt tot de afstandsensor. Als er geen intermitterende spanningsverlies te zien op de meter vermoeden een defecte afstandsensor.

  Zie ook zendbereik Sensor codes:. P2800, P2801, P2802 en P2803

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p2804 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  "Foutcode definitief verwijderen, DTC Foutcode functie voor p2804 uitschakelen in het ECU"

  In het uiterste geval hebben we zelfs de mogelijkheid de specifieke DTC p2804 definitief te verwijderen en de functie van de specifieke foutcode in het ECU uit te schakelen. Alle andere foutcode functies blijven dan gewoon werkzaam ter bescherming van de motor. Dit is wat anders dan het wissen van een foutcode met een diagnose apparaat. Wij hebben de mogelijkheid de functie van de specifieke foutcode definitief te verwijderen waardoor deze ook nooit meer terug komt. Ook noodloop die onstaat op de specifieke foutcode kan zo in de meeste gevallen worden verholpen

  Essentiele foutcodes verwijderen wij niet aangezien dit schadelijk kan zijn voor de auto op lange termijn.

  Voorbeelden, Het gaat om foutcodes gerelateerd aan:
  -klopsensoren,
  -distributie timing,
  -eerste lambda sensoren voor de catalysator,
  -versnellingsbak,
  -overboost, underboost

  Het verwijderen van deze bovenstaande foutcodes kan desastreuze gevolgen hebben.
  We raden aan de mechanische oorzaak te verhelpen in geval van deze specifieke foutcodes.

  Maak een afspraak voor definitieve verwijdering van p2804

  X