P2801 Transmission Range Sensor “B” Circuit Range / performance

Home » OBD Codes » P2800-P2899 » P2801 Transmission Range Sensor “B” Circuit Range / performance

P2801 Transmission Range Sensor “B” Circuit Range / performance

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Generic: Transmission Range Sensor ” B ” Circuit Range / performance

Wat betekent dat?

Dit is een generieke powertrain code, wat betekent dat het geldt voor alle merken / modellen 1996-nieuwer. Echter, zullen specifieke probleemoplossingsstappen Afhankelijk van het voertuig.

P2801 is een generiek aandrijflijn DTC in transmissiebediening subsysteem groep. Dit is een ” C ” Type DTC. & Quot; C ” Type DTC’s worden niet emissiegerelateerde zodat de aandrijflijn (PCM) gaat niet aan het motor licht of opslaan freeze frame data.

Het zendbereik sensor kan worden aangeduid als het park / vrijloopschakelaar (PN), of neutrale veiligheidsschakelaar. Het doel is om de PCM van de positie van de versnellingspook te informeren en om de motor alleen in het park en neutrale posities te beginnen. De PCM stuurt een spanningsreferentie aan de sensor en de sensor stuurt een andere spanning opnieuw de PCM afhankelijk van welke versnelling de shifter in. Als het rendement spanning niet wat het verondersteld om deze code ingesteld.

Voorbeeld van een externe zendbereik Sensor (TRS):

TRS afbeelding van Dorman

Symptomen & Ernst van Code

Omdat de neutrale veiligheidsschakelaar is onderdeel van de transmissie afstandsensor het voertuig kan starten in elke versnelling en / of de PCM wordt de verzending dwingen naar ” slap ” modus. In deze modus is er een duidelijk gebrek aan macht, met name van een complete stop.

loopt ernstig veiligheidsprobleem bij deze code aanwezig vanwege de mogelijkheid van het voertuig vanaf versnelling waardoor deze beweging beginnen is tijdens het opstarten. Dit probleem moet onmiddellijk worden gecorrigeerd

Oorzaken

Mogelijke oorzaken voor deze code reeks zijn:.

 • Defecte transmissie afstandsensor ” B ”
 • niet goed afgesteld transmissie afstandsensor ” B ”
 • open of kortgesloten zendbereik sensor harnas
 • Defecte PCM
 • Diagnose and Repair Procedures

  Er zijn twee mogelijke voorwaarden die deze code zal leiden tot set:

  Voorwaarde # 1- De PCM rijden of omgekeerd op het voertuig start-up

  Conditie # 2 de PCM park of neutraal en in de volgende gevallen gedurende 10 seconden: & gt; smoorklep is 5% of meer: ​​& gt; motorkoppel groter dan 50ft.lbs. & Gt; voertuigsnelheid groter is dan 20 MPU

  In mijn ervaring deze code meest op vier wielen aangedreven vrachtwagens die niet & quot hadden; 4-wheelin ” en hebben schade toegebracht aan de afstandsensor en / of harnas gehad. Het zou zeer zeldzaam zijn om de oorzaak van deze code een defecte PCM zijn. diagnose van deze code is vrij ongecompliceerd. Activeer de parkeerrem.

  Begin met een grondige visuele inspectie van de afstandsensor en bedrading. Beschadigingen gevonden. Heeft het voertuig te starten in omgekeerde / drive? Als het begint, de stekker uit het assortiment sensor en probeer en start het achteruit / rijden weer. Als het nog steeds begint, vermoedt dat er een kortsluiting in het harnas. Als het niet start, vermoedt dat er een defect of niet goed afgesteld range sensor

  Zie ook zendbereik Sensor codes:.. P2800, P2802, P2803 en P2804

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p2801 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  "Foutcode definitief verwijderen, DTC Foutcode functie voor p2801 uitschakelen in het ECU"

  In het uiterste geval hebben we zelfs de mogelijkheid de specifieke DTC p2801 definitief te verwijderen en de functie van de specifieke foutcode in het ECU uit te schakelen. Alle andere foutcode functies blijven dan gewoon werkzaam ter bescherming van de motor. Dit is wat anders dan het wissen van een foutcode met een diagnose apparaat. Wij hebben de mogelijkheid de functie van de specifieke foutcode definitief te verwijderen waardoor deze ook nooit meer terug komt. Ook noodloop die onstaat op de specifieke foutcode kan zo in de meeste gevallen worden verholpen

  Essentiele foutcodes verwijderen wij niet aangezien dit schadelijk kan zijn voor de auto op lange termijn.

  Voorbeelden, Het gaat om foutcodes gerelateerd aan:
  -klopsensoren,
  -distributie timing,
  -eerste lambda sensoren voor de catalysator,
  -versnellingsbak,
  -overboost, underboost

  Het verwijderen van deze bovenstaande foutcodes kan desastreuze gevolgen hebben.
  We raden aan de mechanische oorzaak te verhelpen in geval van deze specifieke foutcodes.

  Maak een afspraak voor definitieve verwijdering van p2801

  X