P2710 Schakelmagneetklep F Onderbroken

Home » OBD Codes » P2700-P2799 » P2710 Schakelmagneetklep F Onderbroken

P2710 Schakelmagneetklep F Onderbroken

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Schakelmagneetklep F Onderbroken

Wat betekent dat?

Dit is een generieke transmissie diagnostische foutcode (DTC ) en normaliter van toepassing op OBD-II-voertuigen uitgerust met een automatische transmissie.

Dat kan omvatten, maar is niet beperkt tot voertuigen van Chrysler, Ford, Dodge, Hyundai, Kia, Ram, Lexus, Toyota, Mazda, Honda, VW, enz. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

de meeste automatische transmissies zijn voorzien van een aantal verschuiving elektromagneten, afhankelijk van het aantal versnellingen binnen . De foutcodes verband wordt de ” F ” elektromagnetische, zijn codes P2706, P2707, P2708, P2709 en P2710 op basis van de specifieke storing die waarschuwt de PCM aan de code in te stellen en te verlichten de Check Engine Light. Als u een Overdrive of andere transmissie waarschuwingslampje kan ook worden verlicht.

Het doel van de Schakelmagneetklep Circuit voor PCM controleren de verschuiving solenoïden beheren van de beweging van fluïdum tussen de verschillende hydraulische circuits en veranderen de overbrengingsverhouding op het juiste moment. Dit proces maximaliseert het prestatieniveau van de motor op het laagste toerental mogelijk te maken.

De automaat voert banden en koppelingen naar wisseltandwielen en dit wordt bewerkstelligd door fluïdumdruk op de juiste plaats op het juiste moment. De transmissie relais zijn verantwoordelijk voor het openen of sluiten van kleppen in het kleplichaam om transmissie vloeistof stroomt naar de koppelingen en bands de verzending soepel schakelen wanneer de motor versnelt.

Wanneer de Motormanagementsysteem (PCM) detecteert een storing in de Schakelmagneetklep ” F ” Schuifketen verschillende codes kunnen worden geactiveerd afhankelijk van het specifieke voertuig, transmissie en het aantal versnellingen opgenomen in de specifieke automatische transmissie. In dit geval wordt de P2710 OBD-II problemen behorende bij een intermitterende fout in de transmissie Schakelmagneetklep ” F ” Circuit.

Voorbeeld shift solenoïden:

Wat is de ernst van deze DTC?

de ernst van deze code begint normaal als matig, maar het kan ontwikkelen tot een meer ernstige niveau snel wanneer niet tijdig gecorrigeerd.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code

de symptomen van een P2710 foutcode kunnen zijn:?

 • Aandrijftechniek uitglijden
 • Aandrijftechniek oververhitting
 • Aandrijftechniek vangsten in de versnelling
 • Een verminderde brandstofverbruik
 • Mogelijk misfire-achtige symptomen
 • voertuig gaat slap modus
 • Check Engine Light verlichte
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze P2710 transmissie code kan zijn:?

 • Onvoldoende fluïdumniveau
 • vuil of verontreinigd fluïdum
 • Vuil of verstopt zendfilter
 • Defecte transmissie kleplichaam
 • Beperkt hydraulische passages
 • transmissie interne storing
 • Defecte Schakelmagneetklep
 • gecorrodeerde of beschadigde aansluiting
 • Defecte of beschadigde draden
 • defecte PCM
 • Wat zijn enkele stappen P2710 het oplossen van problemen?

  Voorafgaand aan het begin van het proces het oplossen van problemen voor storingen dient u het Technical service Bulletins onderzoek (TSB’s) voor de specifieke voertuig per jaar, model en transmissie. In sommige gevallen kan dit een veel tijd besparen op de lange termijn door te wijzen u in de juiste richting. Je moet ook controleren of het voertuig platen aan de laatste keer dat de filter en de vloeistof werd veranderd indien mogelijk te verifiëren

  Fluid &Bedrading Inspecties

  De eerste stap is om ervoor te zorgen dat het vloeistofniveau juist is en controleer de toestand van de vloeistof op vervuiling. Vervolgens wordt een grondige visuele inspectie van de bijbehorende bedrading te controleren op zichtbare gebreken zoals afkrabben, wrijving, blanke draden, of verbranden vlekken moet worden uitgevoerd.

  Het volgende is om de connectoren en aansluitingen voor de veiligheid, corrosie controleren en beschadigde pinnen. Dit proces moet alle bedrading en aansluitingen op de transmissie relais, transportpomp en de PCM omvatten. Op basis van de configuratie, moet de transmissie koppeling worden geïnspecteerd op veiligheid en bindende kwesties.

  Geavanceerd Steps

  De geavanceerde stappen worden zeer specifieke voertuig en hebt de juiste geavanceerde apparatuur om nauwkeurig uit te voeren. Deze procedures vereisen een digitale multimeter en de specifieke technische referenties voor het voertuig. Voltage eisen zal zeer op basis van de specifieke jaar en het model van het voertuig. U moet de specifieke grafiek voor probleemoplossing te volgen voor uw voertuig.

  Continuïteit Controles

  De continuïteit controles moeten altijd worden uitgevoerd met de kracht verwijderd van het circuit en de normale waarden voor de bedrading en de aansluitingen moet worden 0 ohm weerstand, tenzij anders aangegeven door de technische gegevens. Resistance of geen continuïteit is een indicatie van defecte bedrading die open is of kortgesloten en moet worden gerepareerd of vervangen.

  Wat zijn een aantal veel voorkomende reparaties voor deze code?

 • Het veranderen van de vloeistof en filter
 • Reparatie of vervanging van een defecte Schakelmagneetklep
 • Reparatie of vervanging van defecte transmissie kleplichaam
 • Reparatie of vervanging van defecte transmissie
 • transmissie flush schone passages
 • Cleaning corrosie connectoren
 • repareren of vervangen bedrading
 • knipperend of vervangen PCM
 • Hopelijk de informatie in dit artikel is nuttig voor u in de juiste richting om het probleem met uw Schakelmagneetklep Circuit foutcode te corrigeren zijn. Dit artikel is strikt informatief en de specifieke technische gegevens en service bulletins voor uw voertuig moet altijd voorrang.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p2710 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  "Foutcode definitief verwijderen, DTC Foutcode functie voor p2710 uitschakelen in het ECU"

  In het uiterste geval hebben we zelfs de mogelijkheid de specifieke DTC p2710 definitief te verwijderen en de functie van de specifieke foutcode in het ECU uit te schakelen. Alle andere foutcode functies blijven dan gewoon werkzaam ter bescherming van de motor. Dit is wat anders dan het wissen van een foutcode met een diagnose apparaat. Wij hebben de mogelijkheid de functie van de specifieke foutcode definitief te verwijderen waardoor deze ook nooit meer terug komt. Ook noodloop die onstaat op de specifieke foutcode kan zo in de meeste gevallen worden verholpen

  Essentiele foutcodes verwijderen wij niet aangezien dit schadelijk kan zijn voor de auto op lange termijn.

  Voorbeelden, Het gaat om foutcodes gerelateerd aan:
  -klopsensoren,
  -distributie timing,
  -eerste lambda sensoren voor de catalysator,
  -versnellingsbak,
  -overboost, underboost

  Het verwijderen van deze bovenstaande foutcodes kan desastreuze gevolgen hebben.
  We raden aan de mechanische oorzaak te verhelpen in geval van deze specifieke foutcodes.

  Maak een afspraak voor definitieve verwijdering van p2710

  X