P2560 Koelvloeistof Niveau Laag

Home » OBD Codes » P2500-P2599 » P2560 Koelvloeistof Niveau Laag

P2560 Koelvloeistof Niveau Laag

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Koelvloeistof Niveau Laag

Wat betekent dat?

Dit is een generieke powertrain diagnostische foutcode (DTC ) en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Ford, Mercedes, Dodge, Ram, Nissan, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

OBD -II foutcode P2560 en voorschriften P2556, P2557 en P2559 zijn geassocieerd met de koelvloeistof niveausensor en / of schakelcircuit.

de voertuigen zijn voorzien van een koelmiddel niveausensor of schakelaar. Typisch werkt met behulp van een vlotter van een soort, vergelijkbaar met wat je benzinemeter verzenden toepassingen unit. Als de koelvloeistof daalt tot beneden een bepaald niveau, dat de schakeling de PCM (Motormanagementsysteem) deze code instellen voltooid en vertelt.

Wanneer de PCM detecteert dat de koelvloeistof te laag, code P2560 bepaalt en controle motor of laag koelvloeistof zijn / oververhitting licht worden belicht.

Wat is de ernst van deze DTC?

de ernst van deze code is matig, want als het koelvloeistofniveau te laag is er potentieel voor de motor oververhit raken en veroorzaken grote schade

Wat zijn enkele van de symptomen van de code

de symptomen van een P2560 foutcode kunnen zijn:.?

 • Koelsysteem waarschuwingslamp verlichte
 • ‘motor controleren licht verlichte
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code?

  oorzaken voor deze P2560 code kunnen zijn:

 • Lage koelvloeistof (waarschijnlijk)
 • Een lucht ” bubble ” in het koelsysteem
 • Defecte koelvloeistof niveausensor of schakelaar
 • defecte of beschadigde koelvloeistof niveausensor / bedrading van
 • Wat aantal stappen P2560 probleemoplossing ?

  de eerste stap is om gewoon te controleren het koelvloeistofpeil. Als het is eigenlijk laag (die waarschijnlijk is) dan bijvullen van de koelvloeistof en houden nauwlettend in de gaten om te zien of het laag zakt weer.

  De tweede stap zou zijn om het onderzoek van de Technical Service Bulletins (TSB’s ) voor het specifieke voertuig model- en motor / overbrengingsconfiguratie. In sommige gevallen kan dit een hoop tijd op de lange termijn op te slaan door te wijzen u in de juiste richting.

  Als de koelvloeistof daalt laag en je koelvloeistof toe te voegen, en dan gebeurt het opnieuw en opnieuw geeft aan dat er is een probleem. Misschien is de koppakking ontbreekt of er een koelvloeistof lek ergens

  Als er een ” Bubble ” in het koelsysteem kan het u verschillende codes zoals deze geven. Als u onlangs de koelvloeistof veranderd, maar niet goed bleed lucht uit het systeem, dat nu doen.

  Er is een kleine kans dat deze code is in fout, maar meestal is dit meer van een informatieve code die is aangemeld laag koelvloeistof op te nemen. Deze code kan worden ingesteld als een permanente code, die niet kunnen worden gewist uit het systeem van het voertuig.

  Dit artikel is strikt informatief en de specifieke technische gegevens en service bulletins voor uw voertuig altijd voorrang zou moeten nemen.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p2560 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  "Foutcode definitief verwijderen, DTC Foutcode functie voor p2560 uitschakelen in het ECU"

  In het uiterste geval hebben we zelfs de mogelijkheid de specifieke DTC p2560 definitief te verwijderen en de functie van de specifieke foutcode in het ECU uit te schakelen. Alle andere foutcode functies blijven dan gewoon werkzaam ter bescherming van de motor. Dit is wat anders dan het wissen van een foutcode met een diagnose apparaat. Wij hebben de mogelijkheid de functie van de specifieke foutcode definitief te verwijderen waardoor deze ook nooit meer terug komt. Ook noodloop die onstaat op de specifieke foutcode kan zo in de meeste gevallen worden verholpen

  Essentiele foutcodes verwijderen wij niet aangezien dit schadelijk kan zijn voor de auto op lange termijn.

  Voorbeelden, Het gaat om foutcodes gerelateerd aan:
  -klopsensoren,
  -distributie timing,
  -eerste lambda sensoren voor de catalysator,
  -versnellingsbak,
  -overboost, underboost

  Het verwijderen van deze bovenstaande foutcodes kan desastreuze gevolgen hebben.
  We raden aan de mechanische oorzaak te verhelpen in geval van deze specifieke foutcodes.

  Maak een afspraak voor definitieve verwijdering van p2560

  X