P255B PTO Speed ​​Selector Sensor / Schakelaar 2 Range / performance

Home » OBD Codes » P2500-P2599 » P255B PTO Speed ​​Selector Sensor / Schakelaar 2 Range / performance

P255B PTO Speed ​​Selector Sensor / Schakelaar 2 Range / performance

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

PTO Speed ​​Selector Sensor / Schakelaar 2 Range / performance

Wat betekent dat?

Dit is een generiek powertrain diagnostische foutcode (DTC) en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Ford, GMC, Chevrolet, Dodge, Ram, enz. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

OBD -II foutcode P255B en voorschriften P255A, P255C, P255D en P255E zijn geassocieerd met de aftakas of aftakas snelheidskeuzeschakelaar sensor / schakelaar 2 circuit.

de PTO of PTO is een systeem dat is verbonden met de transmissie van het voertuig en wordt gebruikt voor hulpapparatuur te drijven. Dat hulpapparatuur zou omvatten dingen zoals sneeuw ploegen, dump bedden, etc.

Als de PCM in het aftakastoerental selector sensor spanning of weerstand detecteert / schakelaar 2 circuit dat is buiten verwachting bereik of prestaties parameters, P255B code wordt ingesteld en de motor licht, dienst motor snel licht of beide kunnen worden verlicht.

Wat is de ernst van deze DTC?

de ernst van deze code is over het algemeen niet ernstig, want het zal waarschijnlijk alleen van invloed op PTO-functies, maar niet regelmatig voertuig functies .

Wat zijn enkele van de symptomen van de code

de symptomen van een P255B foutcode kunnen zijn:?

 • Extra PTO uitrusting zal niet werken
 • ‘motor controleren licht verlichte
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze P255B code kan zijn:?

 • Defecte PTO sensor
 • defecte of beschadigde bedrading
 • Corroded, schade d of losse connector
 • Zekering of smeltveiligheden kunnen link (eventueel)
 • Defecte PCM
 • Wat zijn de stappen P255B probleemoplossing

  de eerste stap in het oplossen van problemen voor storingen is het onderzoeken van de Technical service Bulletins (TSB’s) voor de specifieke voertuig jaar, model en de motor / transmissie configuratie. In sommige gevallen kan dit een hoop tijd op de lange termijn op te slaan door te wijzen u in de juiste richting.

  De tweede stap is om alle onderdelen in verband met de aftakasvermogen lokaliseren take-off circuit en op zoek naar duidelijke fysieke schade. Voer een grondige visuele inspectie van de bijbehorende bedrading te controleren op zichtbare gebreken zoals afkrabben, wrijving, blanke draden, of verbranden vlekken. Vervolgens is aan de connectoren en aansluitingen te controleren op veiligheid, corrosie en beschadigde pennen. Dit proces moet alle bedrading connectors en verbindingen naar alle componenten, inclusief de PCM. Verwezen naar de specifieke technische gegevens voor het voertuig om de configuratie van het oliepeil veiligheidscircuit controleren en of er een zekering of zekering-staat koppeling in het circuit is opgenomen.

  Geavanceerde punten

  de geavanceerde stappen worden specifieke zeer voertuig en hebt de juiste geavanceerde apparatuur om nauwkeurig uit te voeren. Deze procedures vereisen een digitale multimeter en de specifieke technische referenties voor het voertuig. In deze situatie kan een oliedrukmeter de probleemoplossing te vergemakkelijken.

  Dit artikel is strikt informatief en de specifieke technische gegevens en service bulletins voor uw voertuig altijd voorrang zou moeten nemen.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p255b te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  "Foutcode definitief verwijderen, DTC Foutcode functie voor p255b uitschakelen in het ECU"

  In het uiterste geval hebben we zelfs de mogelijkheid de specifieke DTC p255b definitief te verwijderen en de functie van de specifieke foutcode in het ECU uit te schakelen. Alle andere foutcode functies blijven dan gewoon werkzaam ter bescherming van de motor. Dit is wat anders dan het wissen van een foutcode met een diagnose apparaat. Wij hebben de mogelijkheid de functie van de specifieke foutcode definitief te verwijderen waardoor deze ook nooit meer terug komt. Ook noodloop die onstaat op de specifieke foutcode kan zo in de meeste gevallen worden verholpen

  Essentiele foutcodes verwijderen wij niet aangezien dit schadelijk kan zijn voor de auto op lange termijn.

  Voorbeelden, Het gaat om foutcodes gerelateerd aan:
  -klopsensoren,
  -distributie timing,
  -eerste lambda sensoren voor de catalysator,
  -versnellingsbak,
  -overboost, underboost

  Het verwijderen van deze bovenstaande foutcodes kan desastreuze gevolgen hebben.
  We raden aan de mechanische oorzaak te verhelpen in geval van deze specifieke foutcodes.

  Maak een afspraak voor definitieve verwijdering van p255b

  X