P253F Motorolie Verslechterde

Home » OBD Codes » P2500-P2599 » P253F Motorolie Verslechterde

P253F Motorolie Verslechterde

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Motorolie Verslechterde

Wat betekent dat?

Dit is een generieke powertrain storingscode (DTC) en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Ford, Opel, Mazda, Nissan, Renault, enz. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

OBD -II foutcode P253F wordt geassocieerd met de motorolie kwaliteit. In het bijzonder, deze code geeft aan dat de kwaliteit van de motorolie wordt gedegradeerd tot het punt waar het vereist het veranderen

Mazda heeft dit te zeggen over de code:.

De PCM berekent de afgelegde afstand en het aantal dagen gebruikt na een reset, en bepaalt de motorolie verslechtering. Ondernemingen de PCM vast motorolie verslechtering door de afgelegde afstand van het voertuig of als het aantal dagen gebruikt groter is dan de opgegeven waarde, en slaat een DTC .

Sommige voertuigen te gebruiken wat een olie leven monitor (OLM) genoemd het voertuig kan een olie kwaliteit sensor of een strategie die telt de tijd is de motor loopt (uur) en de afstand te gebruiken gereden. hoofdcomputer het voertuig zogenaamde PCM regelmodule voedingsstroom die informatie gebruikt om te bepalen wanneer de olie wordt afgebroken boven een veilige limiet. Dit OLM zal de bestuurder die een olie-verandering is zeggen te wijten aan een bepaald interval.

U kunt zien de cheque motor / onderhoud van de motor lamp branden. Daarnaast kunt u ook een waarschuwing melding ” Oil Change Due ” of iets dergelijks.

Wat is de ernst van deze DTC?

de ernst van deze code is matig omdat er onvoldoende smering blijvende schade intern kan toebrengen aan de motor.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code

de symptomen van een P253F foutcode kunnen zijn:?

 • Motor mag niet crank dan
 • Lage oliedrukmeter lezen
 • service motor snel licht verlichte
 • ‘motor controleren licht verlichte
 • Controleer Oil bericht op het combi-instrument
 • Wat zijn enkele van de gemeenschappelijke oorzaken van de code

  oorzaken voor deze P253F code kan zijn:?

 • Laag oliepeil van de motor
 • Slechte kwaliteit olie
 • Olie leven beeldscherm behoeften gereset
 • Defecte PCM strategie
 • Wat zijn enkele stappen P253F het oplossen van problemen?

  In het geval van deze code, de eerste ding om te doen zou zijn om het niveau te controleren en conditie van de olie van de motor. Als het niet fris en nieuw uitziet, veranderen en het oliefilter.

  Als de olie ziet er nieuw en fris, is het mogelijk dat de olie leven monitor (OLM) niet gereset kan geweest zijn toen de olie voor het laatst is gewijzigd. Als dat het geval is, kan het nodig zijn om de OLM gereset en deze foutcode.

  Als u deze code te ontvangen en je hebt verse olie en filter, en de olie leven beeldscherm wordt gereset, dan is het mogelijk dat PCM van het voertuig moet mogelijk opnieuw worden gekalibreerd. Dat is geen doe-het-vriendelijke taak. Controleer of dienst bulletins die gelden voor uw jaar / merk / model / motor alvorens verder te gaan met eventuele herijking stappen

  FYI:.. Wij zijn ons bewust van een Mazda dienst bulletin R020 / 14 die specifiek deze code adressen

  Hopelijk is de informatie in dit artikel is nuttig voor u in de juiste richting om het probleem met uw verslechterde olie foutcode te corrigeren zijn. Dit artikel is strikt informatief en de specifieke technische gegevens en service bulletins voor uw voertuig altijd voorrang zou moeten nemen.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p253f te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  "Foutcode definitief verwijderen, DTC Foutcode functie voor p253f uitschakelen in het ECU"

  In het uiterste geval hebben we zelfs de mogelijkheid de specifieke DTC p253f definitief te verwijderen en de functie van de specifieke foutcode in het ECU uit te schakelen. Alle andere foutcode functies blijven dan gewoon werkzaam ter bescherming van de motor. Dit is wat anders dan het wissen van een foutcode met een diagnose apparaat. Wij hebben de mogelijkheid de functie van de specifieke foutcode definitief te verwijderen waardoor deze ook nooit meer terug komt. Ook noodloop die onstaat op de specifieke foutcode kan zo in de meeste gevallen worden verholpen

  Essentiele foutcodes verwijderen wij niet aangezien dit schadelijk kan zijn voor de auto op lange termijn.

  Voorbeelden, Het gaat om foutcodes gerelateerd aan:
  -klopsensoren,
  -distributie timing,
  -eerste lambda sensoren voor de catalysator,
  -versnellingsbak,
  -overboost, underboost

  Het verwijderen van deze bovenstaande foutcodes kan desastreuze gevolgen hebben.
  We raden aan de mechanische oorzaak te verhelpen in geval van deze specifieke foutcodes.

  Maak een afspraak voor definitieve verwijdering van p253f

  X