P252C Motorolie Quality Sensor Circuit Low

Home » OBD Codes » P2500-P2599 » P252C Motorolie Quality Sensor Circuit Low

P252C Motorolie Quality Sensor Circuit Low

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Motorolie Quality Sensor Circuit Low

Wat betekent dat?

Dit is een generieke powertrain diagnostische code (DTC) en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Dat kan, maar is niet beperkt tot voertuigen van General Motors, VW, Ford, BMW, Mercedes, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

OBD-II foutcode P252C en voorschriften P252A, P252B, P252D en P252E zijn gekoppeld aan de motor oliekwaliteit sensorcircuit.

het doel van de oliekwaliteit sensorschakeling is een signaal naar de motor regelmodule (ECM) die de algemene stand van de motorolie. Dit circuit bewaakt de kwaliteit, de temperatuur en het niveau van de motorolie. De motorolie Quality Sensor is een van de belangrijkste componenten in dit circuit en is bevestigd aan het motorcarter. De exacte locatie en hoe de sensor is specifiek voertuig, maar het doel van deze schakeling is gelijk. Configuraties zal variëren op basis van de instrumenten opgenomen om de motorolie te controleren en de status weer te geven op het dashboard om de bestuurder te waarschuwen. Sommige voertuigen worden uitgerust met olietemperatuur, olieniveau en / of oliedrukmeters of uitlezingen.

Wanneer de ECM detecteert spanning of weerstand in de oliekwaliteit sensorschakeling te laag, onder het normale bereik drempel , code P252C wordt ingesteld en de motor licht, onderhoud van de motor snel licht of beide kunnen worden verlicht. In sommige situaties kan de ECM de motor af te sluiten en te voorkomen dat het opnieuw opstarten totdat het probleem is verholpen en de code is gewist

Een olie-Quality Sensor.

Wat is de ernst van deze DTC?

de ernst van deze code is ernstig en vereist onmiddellijke aandacht vanwege onvoldoende smering of oliedruk permanente schade aan interne onderdelen van de motor zeer snel kunnen veroorzaken.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

De symptomen van een P252C foutcode kunnen zijn:

 • motor mag niet
 • gauge aflezing lage oliedruk
 • service motor snel licht verlicht crank boven
 • ‘motor controleren licht verlichte
 • Controleer Oil bericht op het combi-instrument
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code?

  Oorzaken voor deze P252C code kunnen zijn:

 • Defecte motorolie Quality sensor
 • Lage eng ine olieniveau
 • Slechte kwaliteit olie
 • Defecte of beschadigde draden
 • gecorrodeerde, beschadigd of losse connector
 • Defecte ECM
 • Wat zijn enkele stappen P252C het oplossen van problemen?

  de eerste stap in het oplossen van problemen voor storingen is om de Technical service Bulletins (TSB’s) te onderzoeken voor het specifieke voertuig jaar, model en energiecentrale. In sommige gevallen kan dit een hoop tijd op de lange termijn op te slaan door te wijzen u in de juiste richting.

  De tweede stap is om de toestand van de motorolie controleren en te bevestigen dat wordt onderhouden om de juiste niveau. Zoek daarna alle onderdelen in verband met de kwaliteit van motorolie sensor circuit en kijk voor de hand liggende fysieke schade. Op basis van het specifieke voertuig, kan dit circuit verscheidene componenten zoals de oliekwaliteit sensor schakelaars, foutmelders een olie manometer en de ECM bevatten. Voer een grondige visuele inspectie van de bijbehorende bedrading te controleren op zichtbare gebreken zoals afkrabben, wrijving, blanke draden, of verbranden vlekken. Vervolgens is aan de connectoren en aansluitingen te controleren op veiligheid, corrosie en beschadigde pennen. Dit proces moet alle bedrading connectors en verbindingen naar alle componenten, inclusief de ECM. Verwezen naar de specifieke technische gegevens voor het voertuig om de configuratie van de oliekwaliteit sensorschakeling te verifiëren en te bevestigen elke component opgenomen in de schakeling die een zekering of een zekering-staat koppeling kunnen omvatten.

  Geavanceerde punten

  de geavanceerde stappen worden specifieke zeer voertuig en hebt de juiste geavanceerde apparatuur om nauwkeurig uit te voeren. Deze procedures vereisen een digitale multimeter en de specifieke technische referenties voor het voertuig.

  Spanningcontroles

  De referentiespanning en het aanvaardbare bereik kan variëren afhankelijk van het specifieke voertuig en de circuitconfiguratie . Specifieke technische gegevens omvatten het oplossen van problemen charts en de juiste volgorde te volgen helpen u met een nauwkeurige diagnose te stellen.

  Als dit proces identificeert de afwezigheid van een stroombron of gemalen, kan de continuïteit tests nodig zijn om de integriteit van controleren de bedrading, connectoren en andere componenten. Continuïteitstest moet altijd worden uitgevoerd terwijl de stroom verwijderd uit het circuit en de normale waarden voor bedrading en aansluitingen moet 0 ohm weerstand. Resistance of geen continuïteit is een indicatie van verkeerde bedrading dat is geopend, kortgesloten of gecorrodeerde en moet worden gerepareerd of vervangen.

  Wat zijn een aantal veel voorkomende reparaties voor deze code?

 • de kwaliteit van motorolie vervanging van sensor
 • Cleaning corrosie van connectors
 • repareren of vervangen van defecte bedrading
 • het veranderen van de olie en het filter
 • Repareren of vervanging van beschadigde gemalen banden
 • knipperend of vervangen ECM
 • Common fout

 • vervanging van de motorolie kwaliteitssensor als defect bedrading veroorzaken deze code door de ECM te stellen.
 • Hopelijk is de informatie in dit artikel is nuttig om u te wijzen in de goede richting om het probleem met de kwaliteit van de olie sensor circuit foutcode te corrigeren zijn. Dit artikel is strikt informatief en de specifieke technische gegevens en service bulletins voor uw voertuig altijd voorrang zou moeten nemen.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p252c te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  "Foutcode definitief verwijderen, DTC Foutcode functie voor p252c uitschakelen in het ECU"

  In het uiterste geval hebben we zelfs de mogelijkheid de specifieke DTC p252c definitief te verwijderen en de functie van de specifieke foutcode in het ECU uit te schakelen. Alle andere foutcode functies blijven dan gewoon werkzaam ter bescherming van de motor. Dit is wat anders dan het wissen van een foutcode met een diagnose apparaat. Wij hebben de mogelijkheid de functie van de specifieke foutcode definitief te verwijderen waardoor deze ook nooit meer terug komt. Ook noodloop die onstaat op de specifieke foutcode kan zo in de meeste gevallen worden verholpen

  Essentiele foutcodes verwijderen wij niet aangezien dit schadelijk kan zijn voor de auto op lange termijn.

  Voorbeelden, Het gaat om foutcodes gerelateerd aan:
  -klopsensoren,
  -distributie timing,
  -eerste lambda sensoren voor de catalysator,
  -versnellingsbak,
  -overboost, underboost

  Het verwijderen van deze bovenstaande foutcodes kan desastreuze gevolgen hebben.
  We raden aan de mechanische oorzaak te verhelpen in geval van deze specifieke foutcodes.

  Maak een afspraak voor definitieve verwijdering van p252c

  X