P0894 transmissieonderdeel uitglijden

Home » OBD Codes » P0800-P0899 » P0894 transmissieonderdeel uitglijden

P0894 transmissieonderdeel uitglijden

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Transmissie Component Uitglijden

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Chevrolet, GMC, Mazda, Mercedes Benz, Toyota, Lexus, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

Als de auto een code P0894 is opgeslagen, betekent dit dat de aandrijflijn (PCM) een data-ingangssignaal van de in- en uitgaande toerental sensoren die aangeeft dat een intern overbrengingscomponent slipt heeft ontvangen.

de transmissie besturingsmodule (TCM) kan een stand alone eenheid, maar wordt meestal geïntegreerd in een enkele behuizing met de motorregeleenheid (ECM). Dit wordt het PCM genoemd.

De PCM gebruikt ingangssignalen van verschillende motor en overbrenging sensoren automatische transmissie schakelstrategie berekenen. Elektronisch schakelen elektromagneten worden gebruikt om de stroming van fluïdum onder hoge druk onderbreken zodat de overbrengingsorganen kan verschuiven. De PCM toepassingen spanning ingangssignalen van de ingaande snelheidssensor en zendvermogen snelheidssensor te bepalen of de transmissie efficiënt en zonder slip functioneert.

Zoals vele andere automaat storingen, een transmissie slippen code kan worden door elektrische of mechanische fout. Vaak wanneer het wrijvingsmateriaal op één of meerdere koppelingsschijven wordt aangetast, de transmissie niet in staat is de gewenste overbrengingsverhouding te realiseren als gevolg van slippen. Deze aandoening gaat meestal gepaard met de kenmerkende geur van verbrand wrijvingsmateriaal in de vloeistof.

Als de PCM een transmissiegraad slip die maximaal toelaatbare parameters overschrijdt detecteert, een code P0894 kan worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) verlicht.

wat is de ernst van de DTC?

een opgeslagen code P0894 aangeeft dat ofwel een ernstige elektrische afgifte of een katastrofisch transmissiefout mechanische opgetreden. Voorwaarden die hebben bijgedragen tot een code van deze aard wordt opgeslagen moet snel worden verholpen als mogelijk te maken.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

De symptomen van een P0894 foutcode kan onder andere:

 • Transmission slippen
 • vertraagde en / of agressieve versnellingsgrijping
 • Onregelmatige versnellingsbakschakelmechanisme patronen
 • sterke geur van verbrand wrijvingsmateriaal in transmissievloeistof
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken hiervoor code kunnen omvatten:?

 • Katastrofisch interne (mechanisch) transmissiefout
 • Defecte ingang of uitgang snelheidssensor
 • kortgesloten bedrading ingaand toerental / uitgaand toerental sensoren
 • defecte PCM of programmeerfout
 • Wat zijn enkele stappen P0894 het oplossen van problemen?

  bij de diagnose van automatische transmissie codes, moet u beginnen door ervoor te zorgen dat de transmissie vloeistof schoon is en dat de overdracht indien gevuld het juiste niveau. Als het vloeistofniveau laag is, zoekt de bron van het lek en reparatie van de aandoening. Vul de transmissie met de remvloeistof en versturen.

  Als de vloeistof overmatig donker en geuren sterk gebrande wrijvingsmateriaal, zal moeten worden vervangen. Dit kan worden bewerkstelligd door verwijdering van de transmissie pan (en aftappen van de koppelomvormer) of spoelen van de transmissie (aanbevolen). Hoe dan ook, wil je het filter te vervangen op dit moment. Bij het verwijderen van de pan van de transmissie, zorg om het behoud van wat puin daarin kunnen zijn geland. Als de pan is relatief vrij van afval kunt u ervan uitgaan dat de koppelingen zijn mechanisch intact. Indien er een overmatige hoeveelheid wrijvingsmateriaal in de pan (en vast aan de magneet), zal de transmissie- opnieuw opbouwen van een vakman.

  Een diagnose scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM) , en een bron van specifieke voertuig diagnostische informatie nodig zal zijn om een ​​code P0894 diagnosticeren. Een oscilloscoop kan ook nuttig zijn bij een poging om input en output snelheidssensor storingen vast te stellen.

  U kunt uw bron van informatie over het voertuig te gebruiken om een ​​technische dienst bulletin (TSB) die overeenkomt met het jaar voertuig, merk, lokaliseren en model; evenals de grootte van de motor, code / s opgeslagen, en symptomen vertoonden. Als je er een te vinden, kan het nuttig diagnostische informatie opleveren.

  Met de overdracht gevuld tot het juiste niveau met de aanbevolen vloeistof, ga dan verder met de eerste stap van de diagnose.

  Stap 1

  met de scanner (met het voertuig diagnose-aansluiting) ophalen alle opgeslagen codes en relevante freeze frame data. Het is een goed idee om deze informatie te noteren voor het wissen van de codes dan proefrit met het voertuig totdat de PCM ofwel gaat gereedheid modus of de code opnieuw wordt ingesteld.

  Als de PCM gaat bereidheid mode op dit moment, de code is onderbroken en kunnen veel moeilijker te diagnosticeren. Als dit het geval is, de voorwaarden die hebben bijgedragen aan de code opgeslagen moet verslechteren voordat een nauwkeurige diagnose kan worden gesteld.

  Stap 2

  Als de code wordt onmiddellijk teruggesteld, de volgende stap van uw diagnose zal vereisen dat u zoeken uw voertuig bron van informatie voor diagnostische flow-charts, connector pin-out charts, uitzicht connector gezicht, en het testen van onderdelen procedures / specificaties.

  stap 3

  Gebruik DVOM om testspanning, gemalen en signaal aan de de ingaande en uitgaande snelheidssensoren (item en de motor uit). Input en output snelheidssensor schakelingen bestaan ​​typisch uit een referentiespanning, een signaaldraad, en gemalen.

  Stap 4

  Met de oscilloscoop (aangesloten op het signaalcircuit en aarde) naar controleren pieken en storingen in de snelheidssensor signaalpatroon.

 • Meest transmissie slippen codes worden veroorzaakt door katastrofisch mechanische overbrenging storing
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0894 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X