P0893 Multiple Gears Verloofd

Home » OBD Codes » P0800-P0899 » P0893 Multiple Gears Verloofd

P0893 Multiple Gears Verloofd

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Multiple Gears Engaged

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Dat kan, maar is niet beperkt tot voertuigen van Mercedes Benz, Toyota, Kia, Mitsubishi, Jeep, Chevrolet, Dodge, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

Als de auto een code P0893 is opgeslagen, betekent dit dat de aandrijflijn (PCM) een ingaand datasignaal waarmee meerdere versnellingen aangeeft in de automatische transmissie zijn ontvangen betrokken gelijktijdig.

transmissie besturingsmodule (TCM) kan een stand alone eenheid, maar wordt meestal geïntegreerd in een enkele behuizing met de motorregeleenheid (ECM). Dit wordt het PCM genoemd.

De PCM gebruikt ingangssignalen van verschillende motor en overbrenging sensoren automatische transmissie schakelstrategie berekenen. Elektronisch schakelen elektromagneten worden gebruikt om de stroming van fluïdum onder hoge druk onderbreken zodat de overbrengingsorganen kan verschuiven. Indien meerdere spoelen gelijktijdig geactiveerd worden, worden meerdere versnellingen worden ingeschakeld en de gewenste overbrengingsverhouding onmogelijk te bereiken.

Zoals vele andere automaat storingen, verschillende versnellingsgrijping kan ook worden veroorzaakt door mechanische mislukking. Vaak wanneer het wrijvingsmateriaal op één of meerdere koppelingsschijven wordt gecompromitteerd, het hete materiaal doelmatig meerdere klemlichamen ‘lassen’ samen en creëert een meervoudige versnellingsgrijping toestand. Deze aandoening gaat gepaard met de kenmerkende geur van verbrand wrijvingsmateriaal in de vloeistof.

wanneer de PCM met meerdere versnellingen van de automaat gelijktijdig bezig zijn, een code P0893 kan worden opgeslagen en een storing controlelampje ( MIL) verlicht.

Wat de ernst van de DTC?

een opgeslagen code P0893 aangeeft dat ofwel een ernstige elektrische afgifte of een katastrofisch mechanische opgetreden. Voorwaarden die hebben bijgedragen tot een code van deze aard wordt opgeslagen moet snel worden verholpen als mogelijk te maken.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

De symptomen van een P0893 foutcode kan onder andere:

 • Transmission slippen
 • vertraagde en / of agressieve versnellingsgrijping
 • Onregelmatige versnellingsbakschakelmechanisme patronen
 • sterke geur van verbrand wrijvingsmateriaal in transmissievloeistof
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken hiervoor code kunnen omvatten:?

 • Katastrofisch interne (mechanisch) transmissiefout
 • kortgesloten bedrading shift spoelen
 • Defecte Schakelmagneetklep / s
 • defecte PCM of programmeerfout
 • Wat zijn sommige P0893 stappen voor probleemoplossing?

  bij de diagnose van automatische transmissie codes, moet u beginnen door ervoor te zorgen dat de transmissie vloeistof schoon is en dat de overdracht, indien gevuld tot het juiste niveau. Als het vloeistofniveau laag is, zoekt de bron van het lek en reparatie van de aandoening. Vul de transmissie met de remvloeistof en versturen.

  Als de vloeistof overmatig donker en geuren sterk gebrande wrijvingsmateriaal, zal moeten worden vervangen. Dit kan worden bewerkstelligd door verwijdering van de transmissie pan (en aftappen van de koppelomvormer) of spoelen van de transmissie (aanbevolen). Hoe dan ook, wil je het filter te vervangen op dit moment. Bij het verwijderen van de pan van de transmissie, zorg om het behoud van wat puin daarin kunnen zijn geland. Als de pan is relatief vrij van afval kunt u ervan uitgaan dat de koppelingen zijn mechanisch intact. Indien er een overmatige hoeveelheid wrijvingsmateriaal in de pan (en vast aan de magneet), zal de transmissie- opnieuw opbouwen van een vakman.

  Een diagnose scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM) , en een bron van specifieke voertuig diagnostische informatie nodig zal zijn om een ​​code P0893 vast te stellen.

  Als u uw bron van informatie over het voertuig kunt gebruiken om een ​​technische dienst bulletin (TSB) die overeenkomt met het jaar voertuig te lokaliseren, make en model; evenals de motorgrootte, code / s opgeslagen en symptomen vertoonden, kan nuttig diagnostische informatie opleveren.

  Met de overbrenging gevuld tot het geschikte niveau de aanbevolen vloeistof verder met de eerste stap van de diagnose.

  Stap 1

  met de scanner (met het voertuig diagnose-aansluiting) om alle opgeslagen codes en relevante stilstaand beeld op te halen. Het is een goed idee om deze informatie te noteren voor het wissen van de codes dan proefrit met het voertuig totdat de PCM ofwel gaat gereedheid modus of de code opnieuw wordt ingesteld.

  Als de PCM gaat bereidheid mode op dit moment, de code is onderbroken en kunnen veel moeilijker te diagnosticeren. Als dit het geval is, de voorwaarden die hebben bijgedragen aan de code opgeslagen moet verslechteren voordat een nauwkeurige diagnose kan worden gesteld.

  Stap 2

  Als de code wordt onmiddellijk teruggesteld, de volgende stap van uw diagnose zal vereisen dat u zoeken uw voertuig bron van informatie voor diagnostische flow-charts, connector pin-out charts, uitzicht connector gezicht, en het testen van onderdelen procedures / specificaties.

  stap 3

  met de DVOM te testen spanning op de shift spoelen (toets op en de motor uit). Schakelmagneetklep circuits bestaan ​​typisch uit een constante toevoer van spanning en de PCM geleverd op het juiste moment gemalen tot de gewenste overbrengingsverhouding te realiseren.

 • Meest meerdere versnellingsgrijping codes worden veroorzaakt door katastrofisch mechanische overbrenging mislukking
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0893 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X