P0883 TCM vermogensingangssignaal High

Home » OBD Codes » P0800-P0899 » P0883 TCM vermogensingangssignaal High

P0883 TCM vermogensingangssignaal High

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

TCM vermogensingangssignaal hoog

Wat betekent P0883 betekenen?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Hyundai, Allison, Range Rover, BMW, Chevrolet, Kia, Dodge, Jeep, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

Als de auto een code P0883, vergezeld van een storing controlelampje (MIL) en / of een TCM (transmissie regeleenheid) lamp is opgeslagen, betekent dit dat de aandrijflijn (PCM) hoog is gedetecteerd spanningstoestand in de TCM vermogen circuit.

sommige bedieningssystemen modules (voor OBD-II uitgeruste voertuigen) zijn geïntegreerd in de PCM meeste zijn stand-alone componenten. TCM gerelateerde codes worden opgeslagen als P-codes, B-codes, of U-codes, afhankelijk van de auto en model. Als een P0883 is opgeslagen, is er een goede kans dat er andere PCM en / of TCM codes ook opgeslagen. Antiblokkeersysteem (ABS) codes kunnen worden opgeslagen, en.

elektronische bedieningssystemen OBD-II uitgeruste voertuigen worden bediend via een computernetwerk (zogenaamde besturingsmodules). Hierbij constante communicatie tussen de verschillende regeleenheden via het controller area network (CAN).

De CAN is een complex systeem van kabels en connectors die wordt gebruikt voor het verzenden van gegevens tussen de TCM en PCM. Data (inclusief opgeslagen codes) kan ook worden gedeeld met andere regelaars via de CAN. Zenderingang en uitgaand toerental (rpm), voertuigsnelheid en wielsnelheid allemaal gedeeld tussen meerdere controllers. Deze gegevens worden niet alleen gebruikt voor vergelijking elektronische tractiecontrolesystemen, maar anti-blokkeersysteem en elektronische stabiliteitscontrole systemen.

De PCM gebruikt ingangssignalen van verschillende motor en overbrenging sensoren automatische transmissie berekenen schakelstrategie. Een hogedrukpomp (binnen het transmissiebereik) dwingt fluïdum door het kleplichaam en in de sprag samenstel; naast het smeren en koelen van de transmissie. De hoge-drukvloeistof kan de koppelingen te scheiden van het klemorgaan even zodat de overbrengingsverhouding gelijkmatig kan worden gewijzigd. Eén of meer elektronische drukregeling (EPC) spoelen helpen om de vloeistofdruk te regelen. Elektronische druk (EP) sensoren de PCM met relevante gegevens over fluïdumdruk op verschillende punten in de transmissie. Elektronisch schakelen elektromagneten worden gebruikt om de stroom van vloeistof onder hoge druk zodat de transmissie schakelt versnellingen bij geboden onderbreken. De PCM toepassingen spanning ingangssignalen van de ingaande snelheidssensor en zendvermogen snelheidssensor te bepalen of de transmissie efficiënt verschuift.

Zoals vele andere automaat storingen, een Overbrengingsregelsysteem code kan worden veroorzaakt door ofwel een elektrisch of mechanisch defect. Als de PCM een storing detecteert, moet MIL verlichting op en een code P0883 worden opgeslagen

Een voorbeeld van een typische TCM transmissie regeleenheid.

Wat is de ernst van de DTC?

deze code wordt opgeslagen, kunt u opgemerkt hebben dat uw transmissie schakelt veel harder dan normaal. Als uw voertuig een code P0883 heeft geëxposeerd moet worden gediagnosticeerd zo spoedig mogelijk te maken.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

De symptomen van een P0883 foutcode kan omvatten :

 • Elektronische traction control uitgeschakeld
 • Onregelmatige versnellingsbakschakelmechanisme patronen
 • Niet de transmissie shift
 • Andere verwante codes
 • ABS uitgeschakeld
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze code kunnen zijn:?

 • Bad relais of gesprongen zekering (smeltlood)
 • Rijsnelheidssensor storing
 • Open of kortgesloten circuits in de CAN
 • transmissie, mechanisch falen
 • Defecte TCM, PCM, of programmeert fout
 • Wat zijn enkele stappen P0883 het oplossen van problemen?

  U ontvangt een diagnostische scanner nodig, een digitale volt / ohmmeter (DVOM) en een bron van betrouwbare voertuiginformatie teneinde nauwkeurig vast te stellen code P0883 een oscilloscoop kan ook blijken zeer nuttig in de diagnose van verschillende snelheid sensoren.

  U kunt uzelf tijd besparen door te zoeken naar bulletins technische dienst (TSB) dat de code opgeslagen, voertuig (jaar, merk, model, en de motor) te repliceren, en symptomen vertoonden. Deze informatie kan worden gevonden in uw voertuig informatiebron. Als u de juiste TSB vinden, kan het een snelle oplossing te geven aan uw diagnose.

  Nadat u de scanner aan te sluiten op het voertuig diagnostische poort en op te halen alle opgeslagen codes en relevante freeze frame data, schrijft de informatie naar beneden ( indien de code blijkt een intermitterende één zijn). Daarna duidelijk de codes en test drijven de motorfiets naar een van twee dingen gebeurt; de code is hersteld of de PCM binnenkomt readiness stand.

  De code kan moeilijker te diagnosticeren wanneer de PCM binnenkomt bereidheid modus op dat moment, omdat de code is onderbroken. De toestand waarin de P0883 heeft doen opgeslagen moet verslechteren voordat een nauwkeurige diagnose worden gesteld. Als de code wordt hersteld, gaat de diagnose.

  U mag standpunten Connectorzijde, connector pinout grafieken, component locator grafieken, bedradingsschema’s en diagnostische flow charts (met betrekking tot de code en betrokken voertuig) te verkrijgen met behulp van uw bron van informatie voertuig.

  Voer een visuele inspectie van verwante bedrading en connectoren. Reparatie of bedrading die cut is vervangen, verbrand of beschadigd is.

  Met de DVOM te testen spanning en aarde circuits op de TCM en / of PCM. Wanneer geen spanning wordt gedetecteerd, controlesysteem zekeringen. Vervanging geblazen of op andere wijze defect zekeringen behoefte en opnieuw testen.

  Als de spanning en aarde gedetecteerd bij TCM, test het corresponderende circuit op de PCM-stekker. Wanneer geen spanning wordt gedetecteerd, vermoedt een open circuit tussen de betreffende component en de PCM. Als de spanning er wordt ontdekt, vermoedt dat er een defect TCM. PCM, of een programmeerfout.

 • De P0883 wordt meestal opgeslagen als gevolg van een defecte contactrelais
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0883 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X