P0874 Transmission Fluid druksensor / Switch “C” Circuit Onderbroken

Home » OBD Codes » P0800-P0899 » P0874 Transmission Fluid druksensor / Switch “C” Circuit Onderbroken

P0874 Transmission Fluid druksensor / Switch “C” Circuit Onderbroken

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Transmission Fluid druksensor / Switch ” C ” Circuit Onderbroken

Wat betekent dat?

Deze generieke aandrijflijn / motor diagnostische code normaliter van toepassing op alle OBD-II uitgeruste voertuigen (bijvoorbeeld GM, Chevrolet, Honda, Toyota, Ford, etc.), maar verschijnt vaker Nissan voertuigen.

de Transmission Fluid druksensor / Schakelaar (TFPS) gewoonlijk gevonden aan de zijkant van het kleplichaam binnen het transmissiebereik, maar soms kan het gevonden geschroefd in de zijkant van de transmissiekast / lichaam zelf.

De TFPS zet de mechanische overbrenging drukken in een elektrisch signaal voor de Motormanagementsysteem (PCM) of Transmission Control Module (TCM). Typisch is de PCM / TCM dan stelt de andere regelaars gebruikmaking gegevenscommunicatiebus van het voertuig.

De PCM / TCM ontvangt dit signaal om overdracht werkdruk bepalen of wanneer een verschuiving optreedt. Deze code wordt ingesteld als deze ” C ” ingang niet overeenkomt normale werkspanningen opgeslagen in de PCM / geheugen TCM. Het kan ook worden veroorzaakt door inwendige mechanische problemen in de transmissie. Verwijzen naar een voertuigspecifieke reparatiehandboek om te bepalen wat het ” C ” schakeling voor specifieke voertuig.

P0874 is typisch een elektrisch circuit (TFPS sensorcircuit) uitgave, hoewel zoals eerder vermeld de code kan ook worden ingesteld door mechanische problemen (interne lekkage, gebarsten of ontbrekende kogelkleppen in het kleplichaam, lage systeemdruk werkdruk / hoofdleiding druk geplakt klep in het kleplichaam). Dit kan niet worden genegeerd in de proef probleemoplossing, vooral dan wanneer het een intermitterend probleem.

Problemen stappen kunnen variëren afhankelijk van de fabrikant, type TFPS sensor wire kleuren.

Related trans fluïdum druksensor ” C ” schakeling codes:

 • P0870 transmissievloeistof Druksensor / schakelaar ” C ” Circuit
 • P0871 Transmission Fluid druksensor / Switch ” C ” Circuit Range prestaties
 • P0872 Transmission Fluid druksensor / Switch ” C ” Circuit Low
 • P0873 Transmission Fluid druksensor / Switch ” C ” Circuit hoog
 • Code Ernst & Symptomen

  De ernst hangt af welke schakeling de storing opgetreden in. Omdat deze elektrische storing of mechanisch defect de PCM / TCM compensatie kan tot op zekere hoogte kunnen zijn. Het falen kan betekenen dat de PCM / TCG modificeert het verschuiven van de transmissie als elektronisch geregeld.

  De symptomen van een P0874 motor code kan zijn:

 • Malfunction Indicator Light On
 • Verandering in de kwaliteit van het schakelen
 • Voertuig start off in 2e of 3e versnelling (limpen modus)
 • oorzaken

  Kenmerkend de oorzaken van deze code reeks zijn:

 • intermitterende geopend in het signaalcircuit om de TFPS sensor
 • intermitterende kort spanning in het signaalcircuit om de TFPS sensor
 • intermitterende kort naar massa in het signaalcircuit om de TFPS sensor
 • kan TFPS Sensor – waarschijnlijk
 • interne mechanische overbrenging kwestie – mogelijk
 • kan PCM – onwaarschijnlijk (gewenste programmering na vervanging)
 • Diagnostic and Repair Procedures

  Een goed uitgangspunt is altijd om te controleren of bulletins technische dienst (TSB) voor uw specifieke voertuig. Uw probleem kan een bekend probleem met een bekende oplossing zijn gezet door de fabrikant en kunt u tijd en geld te besparen tijdens de diagnose.

  Een goed voorbeeld hiervan zou zijn als er bekende vermogen betrekking codes die langs met de P0874, of indien er meer dan één druksensor / schakelaar codeset. Als dat zo is, begin je de diagnose met de kracht gerelateerde foutcode eerst of met de meervoudige code diagnose eerste, omdat dit de reden voor de P0874 kan zijn.

  Zoek vervolgens naar de Transmission Fluid druksensor / Switch (TFPS) van uw specifieke voertuig. De TFPS wordt meestal bevestigd aan de zijde van het kleplichaam binnen het transmissiebereik, maar soms kan worden gevonden vastgeschroefd in de zijkant van de transmissiekast / lichaam zelf. Zodra zich visueel op de connector en bedrading. Kijk voor het schrapen, wrijven, kale draden, branden vlekken of gesmolten plastic. Trek de connector uit elkaar en controleer de ontvangen aansluitingen (metalen onderdelen) in de connector. Kijk of ze zien er verbrand of hebben een groene tint te geven corrosie, vooral als ze buiten de transmissie geval zijn bevestigd. Gebruik elektrisch contact schoner en een kunststof borstel of reinigen van de klemmen nodig. Laten drogen en breng elektrische vet wanneer het contact terminals.

  Als u een scanner, schakelt u de diagnostische foutcodes uit het geheugen, en kijk of P0874 code rendement. Als dit niet gebeurt, dan is de verbindingen waren het meest waarschijnlijk uw probleem.

  Dit is de meest voorkomende bron van zorg voor deze code, als de externe transmissie aansluitingen het grootste aantal problemen met corrosie.

  Als de P0874 code doet ruil daarvoor zullen we nodig hebben om de TFPS sensor en de bijbehorende circuits te testen. Met de Key Off, ontkoppel de elektrische connector aan de TFPS sensor. Sluit een digitale voltmeter (DVOM) zwarte draad op de grond of lage referentieklem aan de TFPS sensor bedradingsonnectoren. Sluit de rode draad van de digitale voltmeter het signaal terminal van de TFPS sensor bedradingsonnectoren. Turn Key On Motor uit. Controleer de specificaties van de fabrikant; voltmeter moet ofwel 12 volt of 5 volt te lezen. Wiggle de aansluitingen om te zien of ze veranderen. Als de spanning correct, herstel van de stroom of aarddraad of vervangen PCM / TCM.

  Als de stand doorstaan, verbindt een leiding van een ohmmeter de signaalaansluiting op TFPS sensor en de andere leiding in de grond of lage referentieklem aan de sensor. Controleer fabrikantenspecificaties van de weerstand van de sensor om nauwkeurig testen de drukbestendigheid als er geen druk toegepast. Wiebelen de connector aan de transmissievloeistof Druksensor / schakelaar tijdens het bewaken van de weerstand. Als de ohmmeter metingen niet voorbij, vervang dan de TFPS.

  Als alle voorgaande tests hebben gepasseerd en je blijft een P0874 te krijgen, zou dit zeer waarschijnlijk duiden op een mislukte TFPS sensor, hoewel een mislukte PCM / TCM kon niet worden uitgesloten, noch kon interne transmissie storingen tot het TFPS sensor was vervangen. Als je onzeker bent, zoek hulp van een getrainde automotive diagnosticus. PCM / TCM worden geprogrammeerd of gekalibreerd op het voertuig om volledig te kunnen installeren.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0874 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X