P0865 TCM Communicatie Circuit Low

Home » OBD Codes » P0800-P0899 » P0865 TCM Communicatie Circuit Low

P0865 TCM Communicatie Circuit Low

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

TCM Communication Circuit Low

Wat betekent P0865 betekenen?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke aandrijflijn code en geldt voor veel OBD-II voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Dodge, Honda, Volkswagen, Ford, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

Als uw voertuig heeft een code P0865, vergezeld van een storing controlelampje (MIL) opgeslagen, betekent dit dat de aandrijflijn (PCM) een lage spanningstoestand in de transmissie besturingsmodule (TCM) communicatieschakeling heeft gedetecteerd.

terwijl sommige transmissieregeling modules (voor OBD-II uitgeruste voertuigen) zijn geïntegreerd in de PCM meeste zijn stand-alone componenten. TCM gerelateerde codes kunnen ook worden opgeslagen als P-codes, B-codes, of U-codes, afhankelijk van de auto en model. Als een P0865 is opgeslagen, is er een goede kans dat er andere PCM en / of TCM codes ook opgeslagen. Antiblokkeersysteem (ABS) codes kunnen worden opgeslagen, ook.

elektronische bedieningssystemen OBD-II uitgeruste voertuigen worden bediend via een computernetwerk (zogenaamde besturingsmodules). Hierbij constante communicatie tussen de verschillende regeleenheden via het controller area network (CAN).

De PCM gebruikt ingangssignalen van verschillende motor en overbrenging sensoren automatische transmissie schakelstrategie berekenen. Een hogedrukpomp (binnen het transmissiebereik) dwingt fluïdum door het kleplichaam en in de sprag samenstel; naast het smeren en koelen van de transmissie. De hoge-drukvloeistof kan de koppelingen te scheiden van het klemorgaan even zodat de overbrengingsverhouding gelijkmatig kan worden gewijzigd. Eén of meer elektronische drukregeling (EPC) spoelen helpen om de vloeistofdruk te regelen.

Electronic druk (EP) sensoren de PCM met relevante gegevens over fluïdumdruk op verschillende punten in de transmissie.

Elektronisch schakelen elektromagneten worden gebruikt om de stroom van vloeistof onder hoge druk zodat de transmissie schakelt versnellingen bij geboden onderbreken. De PCM toepassingen spanning ingangssignalen van de ingaande snelheidssensor en zendvermogen snelheidssensor te bepalen of de transmissie efficiënt verschuift.

Zoals vele andere automaat storingen, een Overbrengingsregelsysteem code kan worden veroorzaakt door ofwel een elektrisch of mechanisch defect. Als de PCM een storing die MIL verlichting vereist detecteert, wordt een code P0865 worden opgeslagen en MIL kan worden verlicht.

Een voorbeeld van een typische TCM Transmissieregelmodule

Wat is de ernst van de DTC?

Als deze code wordt opgeslagen, u hebt dat uw transmissie schakelt veel harder dan normaal opgemerkt. Als uw voertuig een code P0865 heeft geëxposeerd moet worden gediagnosticeerd zo spoedig mogelijk te maken.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

De symptomen van een P0865 foutcode kan omvatten :

 • Onregelmatige versnellingsbakschakelmechanisme patronen
 • Niet de transmissie shift
 • Verminderd brandstofverbruik
 • Transmission slippen
 • Uitgestelde verzending betrokkenheid
 • Andere transmissieverwante codes
 • ABS uitgeschakeld
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  Oorzaken hiervoor code kunnen omvatten:

 • Transmission storing
 • Rijsnelheidssensor storing
 • open of kortgesloten circuits in de CAN harnas
 • Mechanische storing in de overbrenging
 • Defecte TCM, PCM, of programmeert fout
 • Wat zijn enkele stappen P0865 het oplossen van problemen?

  U krijgt een diagnostische scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM), en een bron van betrouwbare informatie voertuig om nauwkeurig moet diagnosticeren een code P0865 . Een oscilloscoop kan ook zeer nuttig blijken in de diagnose van diverse sensoruitgangen.

  U kunt uzelf tijd besparen door te zoeken naar technische dienst bulletins (TSB) dat de code opgeslagen, voertuig repliceren (jaar, merk, model, en de motor ), en symptomen vertoonden. Deze informatie kan worden gevonden in uw voertuig informatiebron. Als u de juiste TSB vinden, kan het een snelle oplossing te geven aan uw diagnose.

  Nadat u de scanner aan te sluiten op het voertuig diagnostische poort en op te halen alle opgeslagen codes en relevante freeze frame data, schrijft de informatie naar beneden ( indien de code blijkt een intermitterende één zijn). Daarna duidelijk de codes en test drijven de motorfiets naar een van twee dingen gebeurt; de code is hersteld of de PCM binnenkomt readiness stand.

  De code kan moeilijker te diagnosticeren wanneer de PCM binnenkomt bereidheid modus op dat moment, omdat de code is onderbroken. De toestand waarin de P0865 heeft doen opgeslagen moet verslechteren voordat een nauwkeurige diagnose worden gesteld. Als de code wordt hersteld, gaat de diagnose.

  U mag standpunten Connectorzijde, connector pinout grafieken, component locator grafieken, bedradingsschema’s en diagnostische flow charts (met betrekking tot de code en betrokken voertuig) te verkrijgen met behulp van uw bron van informatie voertuig.

  Voer een visuele inspectie van verwante bedrading en connectoren. Reparatie of bedrading die cut is vervangen, verbrand of beschadigd is.

  Met de DVOM te testen spanning en aarde circuits op de TCM en / of PCM. Wanneer geen spanning wordt gedetecteerd, controlesysteem zekeringen. Vervanging geblazen of op andere wijze defect zekeringen behoefte en opnieuw testen.

  Als de spanning en aarde gedetecteerd bij TCM, test het corresponderende circuit op de PCM-stekker. Wanneer geen spanning wordt gedetecteerd, vermoedt een open circuit tussen de betreffende component en de PCM. Als de spanning er wordt ontdekt, vermoedt dat er een defect TCM. PCM, of een programmeerfout.

 • De meeste communicatie foutcodes kan worden toegeschreven aan een programmering probleem
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0865 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X