P083F Clutch Pedal Switch “A” / “B” Correlatie

Home » OBD Codes » P0800-P0899 » P083F Clutch Pedal Switch “A” / “B” Correlatie

P083F Clutch Pedal Switch “A” / “B” Correlatie

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Koppeling Pedaalschakelaar A / B Correlatie

Wat betekent dat?

Deze generieke aandrijflijn diagnostische code ( DTC) normaliter van toepassing op alle OBD-II-voertuigen uitgerust met een koppelingspedaal. Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Jaguar, Dodge, Chrysler, Chevrolet, Saturn, Pontiac, Opel, Ford, Cadillac, GMC, Nissan, etc. Hoewel generieke, de specifieke reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van merk / model.

de P083F OBD-II moeite code wordt geassocieerd met het koppelingspedaal Switch Circuit. Wanneer de Motormanagementsysteem (PCM) een storing in het koppelingspedaal schakelcircuit detecteert, ook bekend als de koppeling positiesensor of koppeling start schakelcircuit een aantal verschillende codes kunnen ingesteld worden.

Deze codes zijn P0830 , P0831, P0832, P0833, P0834, P0835 en P083F basis van de specifieke storing die waarschuwt de PCM aan de code in te stellen en te verlichten de Check Engine Light.

het doel van het koppelingspedaal Switch Circuit is voor de PCM om de positie van het koppelingspedaal controleren. Deze werkwijze wordt bewerkstelligd door het lezen van de uitgangsspanning van de koppeling positiesensor. De koppeling positiesensor schakelaar kan variëren in het ontwerp van het ene voertuig naar de andere, veelal een & quot, aan / uit ” schakelaar gemonteerd nabij het koppelingspedaal voetpedaal aan de draagbeugel. Ongeacht het ontwerp, constante spanning typisch aanwezig aan één zijde van de schakelaar en de contacten gesloten door aangrijping van het koppelingspedaal overbrengen spanning op de starter of startrelais. Deze basisketen en schakelaar voorkomt het starten voorafgaand aan aangrijpen van de koppeling.

Code P083F koppelingspedaal Schakelaar A / B correlatie wordt door de PCM wanneer een correlatie tussen de & quot heeft gedetecteerd; A ” en ” B ” Clutch Pedaalschakelaar Circuits.

Wat is de ernst van deze DTC?

De ernst van deze code wordt normaal matig, maar het kan ernstig zijn als het voertuig begint met de koppeling vrij creëren een veiligheidsprobleem

Wat zijn enkele van de symptomen van de code

de symptomen van een P083F motorcode kunnen zijn:.?

 • de motor zal niet starten
 • de motor zal starten zonder dat de koppeling
 • Check engine Light verlichte
 • Wat zijn enkele van de mogelijke oorzaken van de code?

  Oorzaken hiervoor code kunnen omvatten:

 • Defecte koppeling positiesensor schakelaar
 • zekering of smeltveiligheden kunnen link (eventueel)
 • aangetaste of beschadigde connector
 • defecte of beschadigde bedrading
 • Defecte PCM
 • Wat zijn enkele stappen P083F het oplossen van problemen?

  de eerste stap in het oplossen van problemen voor storingen is het onderzoeken van de Technical service Bulletins (TSB’s) voor de specifieke voertuig jaar, model en power plant. In sommige gevallen kan dit een veel tijd besparen op de lange termijn door te wijzen u in de juiste richting.

  De tweede stap is om de koppeling positie sensor schakelaar en look voor de hand liggende fysieke schade te lokaliseren. Voer een grondige visuele inspectie van de bijbehorende bedrading te controleren op zichtbare gebreken zoals afkrabben, wrijving, blanke draden, of verbranden vlekken. Vervolgens is aan de connectoren en aansluitingen te controleren op veiligheid, corrosie en beschadigde pennen. Dit proces moet alle bedradingsconnectors en verbindingen met de koppeling positiesensor schakelaar, PCM, voorgerecht en het startrelais. Verwezen naar de specifieke technische gegevens voor het voertuig te zien of een zekering of zekering-verbinding kan in het circuit is opgenomen.

  Geavanceerd Steps

  De geavanceerde stappen worden zeer specifieke voertuig en hebt de juiste geavanceerde apparatuur om nauwkeurig uit te voeren. Deze procedures vereisen een digitale multimeter en de specifieke technische referenties voor het voertuig. Voltagevereisten zal zeer basis van het specifieke jaar en het model van het voertuig.

  Spanningcontroles

  Wanneer de koppeling wordt ontkoppeld dienen er geschikte 12 volt aan een zijde van de schakelaar. Als de koppeling is ingeschakeld moet je de spanning aan beide kanten van de schakelaar hebben. De startrelais of starter moet ook vermogen op basis van de configuratie.

  Als dit proces identificeert het ontbreken van een voedingsbron of gemalen, kan continuïteitstesten vereist zijn om de integriteit van de bedrading en de koppeling positiesensor schakelaar te controleren.

  Als de koppeling is ingeschakeld moet je continuïteit door middel van de schakelaar en wanneer de koppeling wordt losgelaten dient de meter geen continuïteit door de schakelaar aan te geven. Continuïteit tests moeten altijd worden uitgevoerd met de kracht verwijderd van het circuit en de normale waarden voor de bedrading en de aansluitingen moet 0 ohm weerstand, tenzij anders aangegeven door de technische gegevens. Resistance of geen continuïteit is een indicatie van defecte bedrading die open is of kortgesloten en moet worden gerepareerd of vervangen.

  Wat zijn enkele gewone reparaties?

 • Het vervangen van de koppeling positie sensor
 • Het vervangen van defecte zekering of zekering-staat link (indien van toepassing)
 • Cleaning corrosie van connectors
 • repareren of vervangen van bedrading
 • Flashing of vervanging PCM
 • voorkomende fouten

  de starter of solenoïde vervangen wanneer de koppeling positiesensor beschadigde draden of defect connector probleem.

  Hopelijk is de informatie in dit artikel is nuttig om u te wijzen in de juiste richting om het probleem te verhelpen met uw Clutch Pedaalschakelaar correlatie foutcode geweest. Dit artikel is strikt informatief en de specifieke technische gegevens en service bulletins voor uw voertuig moet altijd voorrang.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p083f te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  "Foutcode definitief verwijderen, DTC Foutcode functie voor p083f uitschakelen in het ECU"

  In het uiterste geval hebben we zelfs de mogelijkheid de specifieke DTC p083f definitief te verwijderen en de functie van de specifieke foutcode in het ECU uit te schakelen. Alle andere foutcode functies blijven dan gewoon werkzaam ter bescherming van de motor. Dit is wat anders dan het wissen van een foutcode met een diagnose apparaat. Wij hebben de mogelijkheid de functie van de specifieke foutcode definitief te verwijderen waardoor deze ook nooit meer terug komt. Ook noodloop die onstaat op de specifieke foutcode kan zo in de meeste gevallen worden verholpen

  Essentiele foutcodes verwijderen wij niet aangezien dit schadelijk kan zijn voor de auto op lange termijn.

  Voorbeelden, Het gaat om foutcodes gerelateerd aan:
  -klopsensoren,
  -distributie timing,
  -eerste lambda sensoren voor de catalysator,
  -versnellingsbak,
  -overboost, underboost

  Het verwijderen van deze bovenstaande foutcodes kan desastreuze gevolgen hebben.
  We raden aan de mechanische oorzaak te verhelpen in geval van deze specifieke foutcodes.

  Maak een afspraak voor definitieve verwijdering van p083f

  X