P081B Starter uitschakelen Circuit High

Home » OBD Codes » P0800-P0899 » P081B Starter uitschakelen Circuit High

P081B Starter uitschakelen Circuit High

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Starter uitschakelen Circuit hoog

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke aandrijflijn code en geldt voor veel OBD-II voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Subaru, BMW, Mazda, Volkswagen, Audi, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

Als uw voertuig opgeslagen code P081B, betekent dit dat de aandrijflijn (PCM) een mate van spanning die lager is dan in het starter uitschakelen schakelcircuit heeft gedetecteerd. Dit type code kan voor voertuigen met handmatige of automatische transmissies.

De starter uitschakelen gewoonlijk een enkel circuit, open / gesloten schakelaar die onderbrekingen spanning tussen het contactslot en de startrelais als de koppeling is niet depressief, de transmissie (handmatig) is niet in de neutrale of de transmissie (automatisch) is niet in het park. Voertuigtoepassingen met een automatische transmissie kan de startschakelaar geïntegreerd in de neutrale veiligheidsschakelaar of shift keuzeschakelaar kunnen uitschakelen. De transmissie besturingsmodule (TCM) of PCM beeldscherm startschakeling uitschakelen spanning met het contact op ON. De TCM kan een stand alone module of een deel van de PCM zijn.

wanneer de PCM dat starter uitschakelen spanning niet binnen toelaatbare parameters, kan een code P081B worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL ) verlicht. Meerdere ontsteking cycli (met een storing) kan nodig zijn voor MIL verlichting.

Wat is de ernst van deze DTC?

een opgeslagen code P081B zou gepaard kunnen gaan met een no-start staat en geeft ook aan dat ofwel een elektrisch probleem of een mechanische opgetreden. Voorwaarden die hebben bijgedragen tot een code van deze aard wordt opgeslagen moet snel worden verholpen als mogelijk te maken.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

De symptomen van een P081B foutcode kan zijn onder andere:

 • de motor start niet
 • de motor start niet met de versnellingsbak in een versnelling
 • Er zijn geen symptomen kunnen worden tentoongesteld
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze code kunnen zijn:?

 • disable switch Defecte starter
 • Shorted of een open bedrading of connectors in switch starter disable circuit
 • Faulty PCM of een programmeerfout
 • Wat zijn enkele stappen P081B het oplossen van problemen?

  een diagnostische scanner, zal een digitale volt / ohmmeter (DVOM), en een bron van specifieke voertuig diagnostische informatie die nodig zijn om een ​​code P081B vast te stellen.

  U kunt uw bron van informatie over het voertuig te gebruiken om een ​​technische dienst bulletin lokaliseren ( TSB) die overeenkomt met het jaar voertuig te maken, en het model; evenals de grootte van de motor, code / s opgeslagen, en symptomen vertoonden. Als je er een te vinden, kan het nuttig diagnostische informatie opleveren.

  Met de scanner (aangesloten op het voertuig diagnose-aansluiting) op te halen alle opgeslagen codes en relevante freeze frame data. Het is een goed idee om deze informatie te noteren voor het wissen van de codes dan proefrit met het voertuig totdat de PCM ofwel gaat gereedheid modus of de code opnieuw wordt ingesteld.

  Als de PCM gaat bereidheid mode op dit moment, de code is onderbroken en kunnen veel moeilijker te diagnosticeren. Als dit het geval is, kan het nodig zijn de omstandigheden die hebben bijgedragen aan de code wordt opgeslagen verslechteren voordat een accurate diagnose kan worden gesteld.

  Als de code onmiddellijk wordt gezet, de volgende stap van de diagnose is het nodig dat u zoeken uw voertuig bron van informatie voor diagnostische flow-charts, connector pin-out charts, uitzicht connector gezicht, en het testen van onderdelen procedures / specificaties.

  Stap 1

  met de DVOM om te testen spanning, gemalen en signaal op het geschikte starter uitschakelen. Typische starter uitschakelen schakelcircuits bestaan ​​uit batterijspanning (bij activering) of gemalen (bij gedeactiveerde).

  Stap 2

  De bron van het voertuig diagnostische informatie en de DVOM te testen starter disable schakelaars zoals vereist. Vervang schakelaars die test niet binnen systeemparameters.

  Stap 3

  Als systeemschakelaars en circuits functioneel gebruik DVOM te testen starter schakelen schakelcircuits aan de starter, en naar de PCM. Koppel alle controllers voorafgaand aan het gebruik van de DVOM voor het testen.

 • Starter switch uitschakelen circuit codes worden meestal toegeschreven aan switch falen
 • Auto’s met handgeschakelde transmissies gebruiken vaak meerdere starter switches uitschakelen (een voor de koppeling en een voor neutrale)
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p081b te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X