P0819 Up and Down Shift Switch naar Transmission Range Correlatie

Home » OBD Codes » P0800-P0899 » P0819 Up and Down Shift Switch naar Transmission Range Correlatie

P0819 Up and Down Shift Switch naar Transmission Range Correlatie

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

omhoog en omlaag Shift Switch om zendbereik Correlatie

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code ( DTC) is een generieke powertrain code en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van VW, Audi, Honda, Ford, Kia, Lincoln, Hyundai, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

Als de auto een code P0819 is opgeslagen, betekent dit dat de aandrijflijn (PCM) een storing tussen opschakelen / terugschakelschakelaar en het zendbereik (schakelbereik) schakelaar gedetecteerd. Dit type code is meestal beperkt tot voertuigen met een automatische transmissie en paddle shifters of sport.

De overdracht besturingsmodule (TCM) kan een stand alone module of een deel van de PCM zijn. Opschakelen / terugschakelen (paddle) shifter knoppen bevinden zich doorgaans op het stuurwiel hoorn pad in de nabijheid van de vinger van de bestuurder. Ze worden gebruikt als een soort sport shifter, meestal in high-performance modellen. De PCM controleert het zendbereik schakelaar zodat de gekozen versnelling strookt met opschakelen / terugschakelschakelaar ingangssignalen. Bovendien, de PCM controleert opschakelen / terugschakelschakelaar en transmissiebereik spanning te verzekeren dat binnen vastgestelde parameters.

Als de PCM detecteert dat het overbrengingstandwiel selectie niet verenigbaar is met het tandwiel selectiesignaal ingevoerd door de opschakelen / terugschakelschakelaar of spanning niet binnen toelaatbare parameters, kan een code P0819 worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) brandt. Meerdere ontsteking cycli (met een storing) kan nodig zijn voor MIL verlichting.

Wat is de ernst van de DTC?

een opgeslagen code P0819 aangeeft dat ofwel een ernstige elektrische afgifte of een soort van mechanische opgetreden. In ieder geval moeten de voorwaarden die hebben bijgedragen tot een code van deze aard wordt opgeslagen worden verholpen zo snel mogelijk.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

De symptomen van een P0819 foutcode kunnen zijn:

 • Manual (paddle) opschakelen / terugschakelfunctie uitgeschakeld
 • Shift indicator geeft onjuist toestel
 • Geen symptomen kunnen worden tentoongesteld
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze code kunnen zijn:?

 • Defecte opschakelen / terugschakelschakelaar
 • Bad transmissie (shift) afstandsensor
 • kortgesloten of open circuits in opschakelen / terugschakelen of transmissiebereikschakelaar schakelcircuit
 • defecte PCM of programmeerfout
 • Wat zijn enkele stappen P0819 het oplossen van problemen?

  een diagnostische scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM), en een bron van specifieke voertuig diagnostische informatie nodig zal zijn om een ​​code te diagnosticeren P0819.

  U kunt uw bron van informatie voertuig te gebruiken om een ​​technisch se te lokaliseren rvice bulletin (TSB) die overeenkomt met het jaar voertuig te maken, en het model; evenals de grootte van de motor, code / s opgeslagen, en symptomen vertoonden. Als je er een te vinden, kan het nuttig diagnostische informatie opleveren.

  Met de scanner (aangesloten op het voertuig diagnose-aansluiting) op te halen alle opgeslagen codes en relevante freeze frame data. Het is een goed idee om deze informatie te noteren voor het wissen van de codes dan proefrit met het voertuig totdat de PCM ofwel gaat gereedheid modus of de code opnieuw wordt ingesteld.

  Als de PCM gaat bereidheid mode op dit moment, de code is onderbroken en kunnen veel moeilijker te diagnosticeren. Als dit het geval is, kan het nodig zijn de omstandigheden die hebben bijgedragen aan de code wordt opgeslagen verslechteren voordat een accurate diagnose kan worden gesteld.

  Als de code onmiddellijk wordt gezet, de volgende stap van de diagnose is het nodig dat u zoeken uw voertuig bron van informatie voor diagnostische flow-charts, connector pin-out charts, uitzicht connector gezicht, en het testen van onderdelen procedures / specificaties.

  Stap 1

  met de DVOM om te testen spanning, gemalen en signaaluitgang op het juiste opschakelen / terugschakelen en transmissie bereikschakelaar. Typische opschakelen / terugschakelschakelaar ketens bestaan ​​uit batterijspanning (bij activering) of gemalen (bij gedeactiveerde).

  Stap 2

  De bron van het voertuig diagnostische informatie en de DVOM te testen opschakelen / terugschakelen en zendbereik schakelaars zoals vereist. Vervang schakelaars die test niet binnen systeemspecificaties.

  Stap 3

  Als installatiecircuits functioneel Gebruik de DVOM te testen opschakelen / terugschakelschakelaar en transmissiebereikschakelaar schakelaarschakelingen het PCM of overdragen. Koppel alle controllers voorafgaand aan het gebruik van de DVOM voor het testen.

 • Upshift / terugschakelen naar zendbereik switch correlatiecodes worden meestal toegeschreven aan switch falen
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0819 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X