P0818 Driveline Disconnect ingangscircuit

Home » OBD Codes » P0800-P0899 » P0818 Driveline Disconnect ingangscircuit

P0818 Driveline Disconnect ingangscircuit

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Driveline Disconnect Switch Ingangscircuit

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Toyota, Land Rover, Volvo, BMW, Mini, Jaguar, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

Als de auto een code P0818 is opgeslagen, betekent dit dat de aandrijflijn (PCM) een storing in de verdeelbak neutrale veiligheidsschakelaar (ook wel de verschuiving keuzeschakelaar) circuit gedetecteerd. Dit type code is toepasbaar voor automatische AWD / 4WD transmissies alleen.

De verdeelbak neutrale veiligheidsschakelaar ingangscircuit wordt typisch geïntegreerd in de neutrale veiligheidsschakelaar of shift keuzeschakelaar. Wanneer de verdeelbak is geplaatst in neutraal (aandrijving ontkoppeld) een spanningssignaal wordt toegevoerd aan de transmissie besturingsmodule (TCM) of PCM. De regelaar houdt ook toezicht verdeelbak neutrale veiligheidsschakelaar spanning wanneer het contact zich in de AAN-stand. De TCM kan een stand-alone module of een deel van de PCM zijn.

Als de PCM niet detecteert een passende mate van spanning op de overdracht geval neutrale veiligheidsschakelaar circuit, met de overdracht geval blijkbaar in of neutraal, een code P0818 kan worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) brandt. Meerdere ontsteking cycli (met een storing) kan voor MIL verlichting vereist

Een typische 4WD-schakelaar.

Wat is de ernst van deze DTC?

een opgeslagen code P0818 zou gepaard kunnen gaan met een no-start staat en geeft ook aan dat ofwel een elektrische afgifte of ernstige mechanische opgetreden. Voorwaarden die hebben bijgedragen tot een code van deze aard wordt opgeslagen moet snel worden verholpen als mogelijk te maken.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

De symptomen van een P0818 foutcode kan zijn onder andere:

 • de motor start niet
 • Vooras niet om deel te nemen of zal niet ontkoppelen
 • de motor start niet met de versnellingsbak in een versnelling
 • ?

  Geen symptomen kunnen tentoongestelde

  Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze code kunnen zijn >

 • Defecte neutrale veiligheid of shift keuzeschakelaar
 • kortgesloten of geopend bedrading of connectors verdeelbak neutrale veiligheidsschakelaar ingangscircuit
 • defecte PCM of programmeerfout
 • Wat zijn sommige P0818 stappen voor probleemoplossing?

  een diagnostische scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM), en een bron van specifieke voertuig diagnostische informatie nodig zal zijn om een ​​code P0818 diagnosticeren.

  U kunt uw bron van informatie over het voertuig te gebruiken om een ​​technische dienst te lokaliseren bulletin (TSB) die overeenkomt met het jaar voertuig, merk, en het model; evenals de grootte van de motor, code / s opgeslagen, en symptomen vertoonden. Als je er een te vinden, kan het nuttig diagnostische informatie opleveren.

  Met de scanner (aangesloten op het voertuig diagnose-aansluiting) op te halen alle opgeslagen codes en relevante freeze frame data. Het is een goed idee om deze informatie te noteren voor het wissen van de codes dan proefrit met het voertuig totdat de PCM ofwel gaat gereedheid modus of de code opnieuw wordt ingesteld.

  Als de PCM gaat bereidheid mode op dit moment, de code is onderbroken en kunnen veel moeilijker te diagnosticeren. Als dit het geval is, kan het nodig zijn de omstandigheden die hebben bijgedragen aan de code wordt opgeslagen verslechteren voordat een accurate diagnose kan worden gesteld.

  Als de code onmiddellijk wordt gezet, de volgende stap van de diagnose is het nodig dat u zoeken uw voertuig bron van informatie voor diagnostische flow-charts, connector pin-out charts, uitzicht connector gezicht, en het testen van onderdelen procedures / specificaties.

  Stap 1

  met de DVOM om te testen verdeelbak neutrale veiligheidsschakelaar ingangsspanning bij de shifter in verschillende posities. Typische verdeelbak neutrale veiligheidsschakelaar ingangscircuits is hetzij batterijspanning (bij activering) of gemalen (bij gedeactiveerde).

  Stap 2

  De bron van het voertuig diagnostische informatie en de DVOM om te testen schakelt neutrale veiligheid / shift selector zoals vereist. Vervang schakelaars die test niet binnen systeemparameters.

  Stap 3

  Als systeemschakelaars en circuits functioneel gebruik DVOM te testen verdeelbak neutrale veiligheidsschakelaar ingangsschakelingen het PCM. Koppel alle controllers voorafgaand aan het gebruik van de DVOM voor het testen.

 • Transfer geval neutraal veiligheidsschakelaar invoercodes worden meestal toegeschreven aan neutrale veiligheidsschakelaar storing
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0818 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X