P0816 Downshift circuit

Home » OBD Codes » P0800-P0899 » P0816 Downshift circuit

P0816 Downshift circuit

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Downshift Switch Circuit

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Ford, Acura, Vauxhall, Aston-Martin, Mercedes-Benz, Sprinter, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

Als de auto een code P0816 is opgeslagen, betekent dit dat de aandrijflijn (PCM) een storing in het terugschakelen schakelcircuit heeft gedetecteerd. Dit type code is meestal beperkt tot voertuigen met de schoep shifters.

De overdracht besturingsmodule (TCM) kan een stand alone module of een deel van de PCM zijn. Downshift (paddle) shifter knoppen bevinden zich doorgaans op het stuurwiel hoorn pad in de nabijheid van de vinger van de bestuurder. Ze worden gebruikt als een soort sport shifter, meestal in high-performance modellen. De PCM controleert overbrengingstandwiel selectie in relatie tot terugschakelschakelaar ingangssignalen naar continuïteit. Bovendien, de PCM controleert terugschakelschakelaar spanning zodat binnen vastgestelde parameters.

Als de PCM detecteert dat het overbrengingstandwiel selectie is niet bevorderlijk voor het tandwiel selectiesignaal ingevoerd door de terugschakelschakelaar of als schakelcircuit spanning niet binnen toelaatbare parameters, een code P0816 kan worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) brandt. Meerdere ontsteking cycli (met een storing) kan nodig zijn voor MIL verlichting.

Wat is de ernst van de DTC?

een opgeslagen code P0816 aangeeft dat ofwel een ernstige elektrische afgifte of een soort van mechanische opgetreden. In ieder geval moeten de voorwaarden die hebben bijgedragen tot een code van deze aard wordt opgeslagen worden verholpen zo snel mogelijk.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

De symptomen van een P0816 foutcode kunnen zijn:

 • Manual (paddle) terugschakelfunctie uitgeschakeld
 • Shift indicator geeft onjuist toestel
 • Er zijn geen symptomen kunnen worden tentoongesteld
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze code kunnen zijn:?

 • Defecte terugschakelschakelaar
 • een kortgesloten of open circuits in terugschakelschakelaar circuit
 • Faulty PCM of een programmeerfout
 • Wat zijn enkele stappen P0816 het oplossen van problemen?

  a diagnostische scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM), en een bron van specifieke voertuig diagnostische informatie nodig zal zijn om een ​​code P0816 vast te stellen.

  U kunt uw bron van informatie over het voertuig te gebruiken om een ​​technische dienst bulletin lokaliseren (TSB) die overeenkomt met het jaar voertuig te maken, en het model; evenals de grootte van de motor, code / s opgeslagen, en symptomen vertoonden. Als je er een te vinden, kan het nuttig diagnostische informatie opleveren.

  Met de scanner (aangesloten op het voertuig diagnose-aansluiting) op te halen alle opgeslagen codes en relevante freeze frame data. Het is een goed idee om deze informatie te noteren voor het wissen van de codes dan proefrit met het voertuig totdat de PCM ofwel gaat gereedheid modus of de code opnieuw wordt ingesteld.

  Als de PCM gaat bereidheid mode op dit moment, de code is onderbroken en kunnen veel moeilijker te diagnosticeren. Als dit het geval is, kan het nodig zijn de omstandigheden die hebben bijgedragen aan de code wordt opgeslagen verslechteren voordat een accurate diagnose kan worden gesteld.

  Als de code onmiddellijk wordt gezet, de volgende stap van de diagnose is het nodig dat u zoeken uw voertuig bron van informatie voor diagnostische flow-charts, connector pin-out charts, uitzicht connector gezicht, en het testen van onderdelen procedures / specificaties.

  Stap 1

  met de DVOM om te testen spanning, gemalen en signaaluitgang op het juiste terugschakelschakelaar. Typische terugschakelen schakeleenheden bestaan ​​uit batterijspanning (bij activering) of gemalen (bij gedeactiveerde).

  Stap 2

  Als installatiecircuits functioneel Gebruik de DVOM te testen terugschakelen schakelketens het PCM of transmissie. Koppel alle controllers voorafgaand aan het gebruik van de DVOM voor het testen.

  Stap 3

  De bron van het voertuig diagnostische informatie en de DVOM om te testen terugschakelen schakelaars zoals vereist. Vervang switches die test niet doen binnen de systeemspecificaties.

 • Downshift switch codes worden meestal toegeschreven aan switch falen
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0816 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X