P0814 Transmission Range display Circuit

Home » OBD Codes » P0800-P0899 » P0814 Transmission Range display Circuit

P0814 Transmission Range display Circuit

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Transmission Range display Circuit

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke aandrijflijn code en geldt voor veel OBD-II voertuigen (1996-nieuwer). Dat kan, maar is niet beperkt tot voertuigen van Mercedes-Benz, Jaguar, Range Rover, Ford, Volvo, Sprinter, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

Als de auto een code P0814 is opgeslagen, betekent dit dat de aandrijflijn (PCM) een storing in het zendbereik weergeefketen heeft gedetecteerd. Dit type code is beperkt tot voertuigen met een automatische transmissie.

De overdracht besturingsmodule (TCM) kan een stand alone module of een deel van de PCM zijn. Het zendbereik beeldscherm sensor vaak geïntegreerd in de neutrale veiligheidsschakelaar. Het zendbereik beeldscherm sensor wordt bediend door de schakelas en verschaft een spanningssignaal aan de PCM en het regelpaneel instrumentmodule (IPCM) waarin de specifieke uitrusting die is geselecteerd weerspiegelt. Verschillende motor en transmissie uitgangen worden bewaakt door het PCM om te bepalen of het zendbereik beeldscherm sensor in de juiste positie. Bovendien, de PCM controleert zendbereik sensorcircuit spanning zodat binnen vastgestelde parameters.

Als de PCM detecteert dat het voertuig rijdt op een wijze die niet bevorderlijk is voor de versnellingsselectie ingevoerd door het zendbereik beeldscherm sensor of indien spanning niet binnen toelaatbare parameters, kan een code P0814 worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) brandt. Meerdere ontsteking cycli (met een storing) kan nodig zijn voor MIL verlichting.

Wat is de ernst van de DTC?

een opgeslagen code P0814 aangeeft dat ofwel een ernstige elektrische afgifte of een soort van mechanische opgetreden. In ieder geval moeten de voorwaarden die hebben bijgedragen tot een code van deze aard wordt opgeslagen worden verholpen zo snel mogelijk.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

De symptomen van een P0814 foutcode kunnen zijn:

 • Shift indicator (op dashboard of console) is buiten werking
 • Shift indicator geeft onjuist toestel
 • Geen starten of motor beginnen met transmissie in versnelling
 • Er zijn geen symptomen kunnen worden tentoongesteld
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code?

  oorzaken voor deze code kunnen omvatten:

 • defecte zendbereik weergave sensor
 • kortgesloten of open circuits binnen transmissiebereik weergave sensorschakeling
 • gebroken of defecte schakelindicator
 • Faulty PCM of een programmeerfout
 • Wat zijn enkele stappen P0814 het oplossen van problemen?

  een diagnostische scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM), en een bron van specifieke voertuig diagnostische informatie nodig zal zijn om een ​​code P0814 vast te stellen.

  U kunt gebruik maken van uw bron van informatie voertuig naar een technische dienst bulletin (TSB) die overeenkomt met het jaar voertuig te maken, en het model te lokaliseren; evenals de grootte van de motor, code / s opgeslagen, en symptomen vertoonden. Als je er een te vinden, kan het nuttig diagnostische informatie opleveren.

  Met de scanner (aangesloten op het voertuig diagnose-aansluiting) op te halen alle opgeslagen codes en relevante freeze frame data. Het is een goed idee om deze informatie te noteren voor het wissen van de codes dan proefrit met het voertuig totdat de PCM ofwel gaat gereedheid modus of de code opnieuw wordt ingesteld.

  Als de PCM gaat bereidheid mode op dit moment, de code is onderbroken en kunnen veel moeilijker te diagnosticeren. Als dit het geval is, kan het nodig zijn de omstandigheden die hebben bijgedragen aan de code wordt opgeslagen verslechteren voordat een accurate diagnose kan worden gesteld.

  Als de code onmiddellijk wordt gezet, de volgende stap van de diagnose is het nodig dat u zoeken uw voertuig bron van informatie voor diagnostische flow-charts, connector pin-out charts, uitzicht connector gezicht, en het testen van onderdelen procedures / specificaties.

  Stap 1

  met de DVOM om te testen spanning, gemalen en signaaluitgang het zendbereik beeldscherm sensor of neutrale veiligheidsschakelaar. Zendbereik weergave sensoringang en uitgangsschakelingen gewoonlijk bestaan ​​uit referentiespanning (transmissie in versnelling) of gemalen (versnelling in of neutraal).

  Stap 2

  Als installatiecircuits functioneel gebruik de DVOM het zendbereik beeldscherm sensor te testen. Vervang sensoren die test niet binnen systeemspecificaties.

 • Transmissiebereik weergave sensor codes worden meestal toegeschreven aan Storing
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0814 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X