P0811 Overmatig slippen van de koppeling

Home » OBD Codes » P0800-P0899 » P0811 Overmatig slippen van de koppeling

P0811 Overmatig slippen van de koppeling

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Overmatig slippen van de koppeling

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Audi, Volkswagen, Volvo, BMW, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

Als uw voertuig heeft een code P0811 opgeslagen, betekent dit dat de aandrijflijn (PCM) een data-ingangssignaal van de in- en uitgaande toerental sensoren die aangeeft dat de koppeling overmatig slipt heeft ontvangen.

Overbrengingsregelsysteem module ( TCM) kan een stand alone eenheid, maar wordt meestal geïntegreerd in een enkele behuizing met de motorregeleenheid (ECM). Dit wordt het PCM genoemd.

De PCM gebruikt ingangssignalen van verschillende motor en transmissie sensoren om de maximaal toelaatbare transmissiegraad (koppeling) slippen berekenen. Koppelingsplaat en drukplaat slijtage en mechanische storingen kan leiden tot overmatig slippen van de koppeling. De PCM toepassingen spanning ingangssignalen van de ingaande snelheidssensor en zendvermogen snelheidssensor te bepalen of de koppeling functioneert binnen de parameters van maximaal toegestane slippen.

Zoals vele andere transmissie- storingen, een slippen van de koppeling code kan worden veroorzaakt door elektrische of mechanische fout. Vaak wanneer het wrijvingsmateriaal op de koppelingsplaat beneden een bepaald niveau is afgesleten, de koppeling begint te slippen. Deze aandoening gaat meestal gepaard met de kenmerkende geur van verbrand wrijvingsmateriaal.

Als de PCM een transmissiegraad (koppeling) slippage dat maximaal toelaatbare parameters overschrijdt detecteert, een code P0811 kan worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) verlicht. Meerdere ontsteking cycli (met een storing) kan nodig zijn voor MIL verlichting.

Wat is de ernst van de DTC?

een opgeslagen code P0811 aangeeft dat ofwel een ernstige elektrische afgifte of een soort van koppeling opgetreden. In ieder geval moeten de voorwaarden die hebben bijgedragen tot een code van deze aard wordt opgeslagen worden verholpen zo snel mogelijk.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

De symptomen van een P0811 foutcode kunnen zijn:

 • Aandrijftechniek slippen
 • Harsh versnellingsgrijping
 • Inschakelen van de koppeling treedt op in de buurt van de top
 • Sterke geur van verbrand frictiemateriaal
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze code kunnen zijn:?

 • versleten koppelingsplaat en / of drukplaat
 • Defecte ingang of uitgang snelheidssensor
 • kortgesloten bedrading ingaand toerental / uitgaand toerental sensoren
 • defecte PCM of programmeerfout
 • Wat zijn sommige P0811 stappen voor probleemoplossing?

  Voordat u een P0811 diagnosticeren, zorg ervoor dat de koppeling, drukplaat, en Throwout lager naar behoren functioneren. U zult ook willen koppeling armen en bussen controleert, evenals de koppeling hydraulische indien van toepassing.

  Een diagnostische scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM), en een bron van specifieke voertuig diagnostische informatie nodig zal zijn om diagnosticeren een code P0811. Een oscilloscoop kan ook nuttig zijn bij een poging om input en output snelheidssensor storingen vast te stellen.

  U kunt uw bron van informatie over het voertuig te gebruiken om een ​​technische dienst bulletin (TSB) die overeenkomt met het jaar voertuig, merk, lokaliseren en model; evenals de grootte van de motor, code / s opgeslagen, en symptomen vertoonden. Als je er een te vinden, kan het nuttig diagnostische informatie opleveren.

  Met de koppeling goed functioneert, ga dan verder met de eerste stap van de diagnose.

  Stap 1

  met de scanner (met het voertuig diagnose-aansluiting) om alle opgeslagen codes en relevante stilstaand beeld op te halen. Het is een goed idee om deze informatie te noteren voor het wissen van de codes dan proefrit met het voertuig totdat de PCM ofwel gaat gereedheid modus of de code opnieuw wordt ingesteld.

  Als de PCM gaat bereidheid mode op dit moment, de code is onderbroken en kunnen veel moeilijker te diagnosticeren. Als dit het geval is, de voorwaarden die hebben bijgedragen aan de code opgeslagen moet verslechteren voordat een nauwkeurige diagnose kan worden gesteld.

  Stap 2

  Als de code wordt onmiddellijk teruggesteld, de volgende stap van uw diagnose zal vereisen dat u zoeken uw voertuig bron van informatie voor diagnostische flow-charts, connector pin-out charts, uitzicht connector gezicht, en het testen van onderdelen procedures / specificaties.

  stap 3

  Gebruik DVOM om testspanning, gemalen en signaal aan de de ingaande en uitgaande snelheidssensoren (item en de motor uit). Input en output snelheidssensor schakelingen bestaan ​​typisch uit een referentiespanning, een signaaldraad, en gemalen.

  Stap 4

  Met de oscilloscoop (aangesloten op het signaalcircuit en aarde) naar controleren pieken en storingen in de snelheidssensor signaalpatroon.

 • Meest transmissie slippen codes worden veroorzaakt door overmatige slijtage koppelingsdelen
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0811 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X