P0810 Clutch Position Control Error

Home » OBD Codes » P0800-P0899 » P0810 Clutch Position Control Error

P0810 Clutch Position Control Error

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Clutch Position Control Fout

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke aandrijflijn code en geldt voor veel OBD-II voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Volvo, Toyota, Ford, Honda, Jeep, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

Als uw voertuig opgeslagen code P0810, betekent dit dat de aandrijflijn (PCM) een storing in de koppeling positieregeling systeem heeft vastgesteld. Deze code is voor voertuigen met alleen handgeschakelde transmissies.

De koppeling positiesensor verschaft een tweede veiligheidskenmerk te voorkomen dat de motor gestart wordt terwijl de transmissie gekoppeld. Het is typisch een tweestandenschakelaar die wordt geopend met het koppelingspedaal omhoog staat en gesloten wanneer deze ingedrukt wordt. Koppeling positiesensoren bevinden zich meestal onder de bestuurderszijde streepje op het koppelingspedaal zwenkarm beugel.

De overdracht besturingsmodule (TCM) kan stand-alone eenheid, maar wordt meestal geïntegreerd in een enkele behuizing de motor regelmodule (ECM). Dit is wat wordt aangeduid als de PCM genoemd. De PCM berekent invoergegevens van de ingaande snelheidssensor, uitgangssnelheid sensor en snelheidssensor / s naar de gewenste stand van het koppelingspedaal positiesensor bepalen.

Als de PCM een storing in de koppeling positiebesturingsschakeling of detecteert dat het koppelingspedaal niet in de juiste positie voor de huidige omstandigheden een code P0810 worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) brandt. Meerdere ontsteking cycli (met een storing) kan nodig zijn voor MIL verlichting.

Wat is de ernst van de DTC?

een opgeslagen code P0810 geeft aan dat er een probleem in het koppelingspedaal positiesensor circuit. Aangezien het koppelingspedaal positiesensor kan uitschakelen motor gestart of toelaten starten van de motor met ontkoppelde versnelling, dient deze code worden gecategoriseerd als ernstig.

Wat zijn de symptomen van de code?

De symptomen van een P0810 foutcode kunnen omvatten:

 • Starter niet vliegwiel krukas motor nemen
 • motor begint met ontkoppelde versnelling
 • ?

  Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze code kunnen zijn > koppeling defect positiesensor

 • Open of kortgesloten clutch positiesensor controle bedrading of connectors
 • Bad TCM, PCM, of controller programmeerfout
 • Wat zijn een aantal stappen P0810 het oplossen van problemen?

  een diagnostische scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM), en een bron van specifieke voertuig diagnostische informatie nodig zal zijn om een ​​code P0810 vast te stellen.

  u kunt uw bron van informatie over het voertuig te gebruiken om een ​​technische dienst bulle lokaliseren tin (TSB) die overeenkomt met het jaar voertuig, merk, en het model; evenals de grootte van de motor, code / s opgeslagen, en symptomen vertoonden. Als je er een te vinden, kan het nuttig diagnostische informatie opleveren.

  Stap 1

  Met de scanner (aangesloten op het voertuig diagnose-aansluiting) om alle opgeslagen codes en relevante freeze frame gegevens op te halen. Het is een goed idee om deze informatie te noteren voor het wissen van de codes dan proefrit met het voertuig totdat de PCM ofwel gaat gereedheid modus of de code opnieuw wordt ingesteld.

  Als de PCM gaat bereidheid mode op dit moment, de code is onderbroken en kunnen veel moeilijker te diagnosticeren. Als dit het geval is, de voorwaarden die hebben bijgedragen aan de code opgeslagen moet verslechteren voordat een nauwkeurige diagnose kan worden gesteld.

  Stap 2

  Als de code wordt onmiddellijk teruggesteld, de volgende stap van uw diagnose zal vereisen dat u zoeken uw voertuig bron van informatie voor diagnostische flow-charts, connector pin-out charts, uitzicht connector gezicht, en het testen van onderdelen procedures / specificaties.

  stap 3

  Gebruik DVOM om testspanning en aarde circuits op de koppeling positiesensor. Als de spanning en aarde worden gedetecteerd, gebruikt de DVOM te testen koppelingspedaal positiesensor uitgang.

  Stap 4

  Als het koppelingspedaal positiesensor goed functioneert, gebruikt de DVOM om testsysteem circuits. Het spanningsverlies testmethode werkt goed voor deze taak. Koppel alle controllers van het circuit voor de test tegen het DVOM.

 • Als een code P0810 is opgeslagen in een voertuig met automatische transmissie, verdachte PCM / TCM falen of een programmeerfout
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0810 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X