P0801 Reverse Inhibit control Circuit Malfunction

Home » OBD Codes » P0800-P0899 » P0801 Reverse Inhibit control Circuit Malfunction

P0801 Reverse Inhibit control Circuit Malfunction

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Reverse Inhibit control Circuit Storing

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Subaru, Dodge, Buick, Cadillac, Peugeot, Chevrolet, Toyota, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

Als de auto een code P0801 is opgeslagen, betekent dit dat de aandrijflijn (PCM) een storing in omgekeerde remmen stuurschakeling heeft gedetecteerd. Een P0801 kan betrekking hebben op ofwel de transmissie- of verdeelbak, afhankelijk van het voertuig en -model.

De overdracht besturingsmodule (TCM) of verdeelbak regelmodule (TSCM) kan een stand alone eenheid, maar het meest gewoonlijk geïntegreerd in een enkele behuizing met de motorregeleenheid (ECM). Dit wordt het PCM genoemd.

De PCM gebruikt ingangssignalen van verschillende motor en overbrenging sensoren automatische transmissie schakelstrategie berekenen. Het omgekeerde blokkering schakelaar is ontworpen om te voorkomen dat de transmissie vanuit verschoven in achteruit wanneer het voertuig verloopt in voorwaartse richting. Typisch elektronisch geregelde elektromagneet is verantwoordelijk voor het bedienen van een plunjer die voorkomt omgekeerde shifter pal van inschakelen van de achteruitversnelling selector als de versnelling reeds bezig met een vooruitversnelling.

Als de PCM een niveau detecteert omgekeerde verbodsketen spanning die maximaal toelaatbare parameters overschrijdt, kan een code P0801 worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) brandt.

Wat is de ernst van de DTC?

de aanwezigheid van een opgeslagen code P0801 geeft aan dat de reverse remmer kan gehandicapt. Voorwaarden die hebben bijgedragen tot een code van deze aard wordt opgeslagen moet snel worden verholpen als mogelijk te maken.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

De symptomen van een P0801 foutcode kunnen zijn:

 • de shifter mag omgekeerde gaan terwijl het voertuig vooruit rijdt
 • de shifter kan mislukken in zijn achteruit
 • te gaan Er kunnen geen symptomen vertoonden
 • Defecte zekeringen in transmission control gerelateerde circuits
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code?

  oorzaken voor deze code kunnen omvatten:

 • Defecte reverse inhibit solenoïde
 • Bad reverse inhibit sensor
 • open of kortgesloten omgekeerde remmen besturingsschakeling
 • Defecte PCM of een programmeerfout
 • Wat zijn enkele stappen P0801 het oplossen van problemen?

  bij de diagnose van automatische transmissie codes, moet u beginnen door ervoor te zorgen dat de transmissie vloeistof schoon is en dat de overbrenging indien gevuld tot het gewenste niveau. Als het vloeistofniveau laag is, zoekt de bron van het lek en reparatie van de aandoening. Vul de transmissie met de remvloeistof en versturen.

  Een diagnose scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM), en een bron van specifiek voertuig diagnostische informatie nodig om een ​​code P0801 diagnosticeren.

  U kunt uw bron van informatie over het voertuig te gebruiken om een ​​technische dienst bulletin (TSB) die overeenkomt met het jaar voertuig te maken, en het model te lokaliseren; evenals de grootte van de motor, code / s opgeslagen, en symptomen vertoonden. Als je er een te vinden, kan het nuttig diagnostische informatie opleveren.

  Met de overdracht gevuld tot het juiste niveau met de aanbevolen vloeistof, ga dan verder met de eerste stap van de diagnose.

  Stap 1

  met de scanner (met het voertuig diagnose-aansluiting) ophalen alle opgeslagen codes en relevante freeze frame data. Het is een goed idee om deze informatie te noteren voor het wissen van de codes dan proefrit met het voertuig totdat de PCM ofwel gaat gereedheid modus of de code opnieuw wordt ingesteld.

  Als de PCM gaat bereidheid mode op dit moment, de code is onderbroken en kunnen veel moeilijker te diagnosticeren. Als dit het geval is, de voorwaarden die hebben bijgedragen aan de code opgeslagen moet verslechteren voordat een nauwkeurige diagnose kan worden gesteld.

  Stap 2

  Als de code wordt onmiddellijk teruggesteld, de volgende stap van uw diagnose zal vereisen dat u zoeken uw voertuig bron van informatie voor diagnostische flow-charts, connector pin-out charts, uitzicht connector gezicht, en het testen van onderdelen procedures / specificaties.

  stap 3

  Gebruik DVOM om testspanning en aarde circuits aan de achterzijde remmen solenoïde en de sensor (indien aanwezig). Als de spanning en aarde gedetecteerd, test de omgekeerde remmen elektromagneet en de sensor volgens de specificaties van de fabrikant. Alle onderdelen die niet voldoen aan de aanbevolen specificaties moeten ondeugdelijk beschouwd. Als de onderdelen functietest het signaalcircuit dat wordt ingevoerd in de PCM.

  Stap 4

  Als omgekeerd inhibit solenoïde en sensor functioneel, en de signaalingang aanwezig, gebruik de DVOM om testsysteem circuits. Het spanningsverlies testmethode werkt goed voor deze taak. Koppel alle controllers van het circuit voor de test tegen het DVOM.

 • shifter koppeling slijtage, draaier bus slijtage of shift pal slijtage kan bijdragen aan reverse remmen control storing
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0801 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X