P0790 Normaal / Prestaties Switch Circuit Malfunction

Home » OBD Codes » P0700-P0799 » P0790 Normaal / Prestaties Switch Circuit Malfunction

P0790 Normaal / Prestaties Switch Circuit Malfunction

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Normaal / Prestaties Switch Circuit Storing

Wat betekent dat?

Dit is een generieke powertrain diagnostische code (DTC) en gewoonlijk van toepassing op voertuigen OBD-II. Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van GMC, Chevrolet, Ford, Buick, Dodge, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

Transmission control Module (TCM) bewaakt alle sensoren en schakelaars die betrokken zijn bij de werking van de transmissie. Deze dag in leeftijd, automatische transmissies (a.k.a A / T) hebben meer comfort dan ooit tevoren.

Zo af en toe, cruise control wordt bewaakt en gecontroleerd door de TCM (onder eventuele andere modules). Voor dit artikel, geldt dit voor een normaal / performance mode schakelaar, wordt mogelijk gemaakt door de exploitant aan de ratio’s en verschuiving patronen wijzigen om meestal hoger opschakelen punten tegemoet te komen en sneller terugschakelen punten. De werking van deze schakelaar is absoluut noodzakelijk om de functionaliteit van de voorstelling functie onder andere eventueel opgenomen systemen. Dit zal aanzienlijk variëren tussen de fabrikanten dus zorg ervoor om te weten welke schakelaar van toepassing is op uw huidige fout en specifiek merk en model.

De ECM verlicht de MIL (Malfunction Indicator Lamp) met P0790 wanneer er een storing wordt getoond in de normaal / prestatie switch circuit. Het merendeel van de tijd, als het gaat om de schakelaar, deze zich op of nabij de schakelhefboom. Op een stengel-stijl shifter, kan het een knop op het einde van de hefboom zijn. Op console-style shifters, kan het op het dashboard of console. Een andere factor die aanzienlijk verschilt tussen voertuigen, dus raadpleeg uw service handleiding voor de locatie

Een voorbeeld van een steel gemonteerde transmissie mode schakelaar (normaal / prestatie zou vergelijkbaar zijn):.

Wat is de ernst van de DTC?

ik zou zeggen dat dit is ingesteld op lage ernst. Dat gezegd hebbende, wilt u misschien pittige of hard rijden te voorkomen. Dit kan ertoe leiden dat u te zetten onnodige stress op de transmissie en het is componenten dus gemeenschappelijke sensical hier.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

De symptomen van een P0790 problemen code kunnen omvatten:

 • modusschakelaar onwerkzame
 • Onregelmatige en / of abnormale schakelwerking
 • Inefficiënte schakelpatroon
 • Low power
 • Niet terugschakelen als koppel nodig is
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze P0790 code kan bevatten?:

 • Defecte of beschadigde switch
 • corrosie veroorzaken hoge weerstand (bijv connectoren, pinnen, gronden, enz.)
 • bedradingskwestie (bijvoorbeeld gerafeld open , kort aan de macht, kort aan de grond, enz.)
 • Defecte schakelhendel
 • TCM (Transmission control Module) uitgave
 • Fuse / box uitgave
 • Wat zijn enkele stappen P0790 het oplossen van problemen?

  Basic Step # 1

  Afhankelijk van wat gereedschap / referenties je tot je beschikking hebt, uw startpunt kan zijn verschillend. Dat gezegd hebbende, als uw scanner heeft geen controlemogelijkheden (DATA STREAM), kunt u in staat om de waarden en / of de werking van uw normale / prestatie-schakelaar te controleren. Als dat zo is, schakelen de schakelaar aan en uit te zien of uw scanner uw input herkent. Er kan een vertraging hier dus een paar seconden vertraging is altijd een goed idee bij het bewaken van de schakelaars.

  Niet alleen dat, maar als je de schakelaar buiten werking volgens uw scanner te vinden, kunt u in staat om een ​​aantal pinnen op de connector van de mode switch springen uit te sluiten van het circuit. Als het circuit is uitgesloten op deze wijze en de schakelaar blijft onwerkzaam, zou ik verder het testen van de schakelaar zelf. Het is duidelijk dat dit algemene richtlijnen zijn, maar met een matig in staat scan tool kunt het oplossen van problemen pijn-vrij zijn als je weet wat je zoekt. Raadpleeg de service manual voor specs / procedures.

  Basic Step # 2

  Test de schakelaar zelf, indien mogelijk. De meeste keren, deze schakelaars zijn bij signaal naar de betreffende module (s) (bijvoorbeeld TCM, BCM (Body Control Module), ECM, etc.) zodat het gemodificeerde schakelpatronen kan implementeren. Dat gezegd hebbende, de meeste van deze die ik heb tegenkomen zijn aan / uit-stijl. Dit betekent dat een eenvoudige continuïteitstest met een ohmmeter kan de functionaliteit van de sensor te bepalen. Nu zijn deze sensoren soms opgenomen in de versnellingspook dus zorg ervoor dat onderzoek dat connectors / pinnen je nodig hebt om te controleren met uw multimeter

  . OPMERKING: Zoals bij elke transmissie fout, er altijd voor zorgen vloeistofniveaus en kwaliteit zijn voldoende en goed onderhouden.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0790 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X