P0780 Shift Storing

Home » OBD Codes » P0700-P0799 » P0780 Shift Storing

P0780 Shift Storing

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Shift Storing

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code, wat betekent dat het van toepassing is op OBD-II uitgeruste voertuigen (Ford, Honda, Mazda, Mercedes, VW, enz.). Hoewel generieke mogelijk dat de specifieke reparatie stappen variëren, afhankelijk van merk / model.

Wat betekent dat?

In mijn eigen persoonlijke ervaring, wanneer een code P0780 is opgeslagen, betekent dit dat de aandrijflijn (PCM) heeft problemen met automatische transmissie schakelen gedetecteerd. Deze code kan worden veroorzaakt door een mechanisch of elektronisch defect maar is beperkt tot voertuigen met een automatische transmissie.

Automatische transmissies OBD-II uitgeruste voertuigen worden door de PCM of autonome transmissie regeleenheid (TCM). Ingangssignalen van een array van motor en transmissie sensoren worden door de transmissie controller berekenen versnellingsbakschakelmechanisme strategie. Elektronische magneetventielen worden dan geactiveerd door de controller, waardoor fluïdum met hoge druk stromen in de juiste hydraulische circuit (in het kleplichaam) en mogelijk de transmissie omhoog of omlaag verschuiven naar behoefte.

Een krachtige pomp ( geïntegreerd in het transmissiehuis en aangedreven door de motor) wordt gebruikt om de hydraulische druk die nodig is om te bereiken soepel en efficiënt schakelfuncties creëren. Aangezien verschillende mate van hydraulische druk bij verschillende toerentallen en motorbelastingen nodig, de transmissie controller regelt onder druk via een elektronische drukregelaar. De transmissie druksensor en de transmissie temperatuursensor helpen de stuureenheid om hydraulische druk te bewaken en de nodige aanpassingen.

De transmissie besturingsorgaan is geprogrammeerd voor ingangssignalen vergelijken van het ingaande toerental sensor en uitgangssnelheid sensor te bepalen of de transmissie efficiënt verschuiven. Wanneer de PCM dat de transmissie niet juist verschuift, zal een P0780 code worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) worden belicht. Op sommige modellen, zal dit soort code meerdere cycli schijf nodig hebben om voor de MIL te verlichten. In dit geval kan de code in eerste instantie worden tentoongesteld als een voorlopige code

Symptomen &Ernst

A P0780 versnellingsbakschakelmechanisme defect code moet worden aangepakt urgent. Een minimale storing zou veranderen in een katastrofisch één als u gedurende langere tijd

De symptomen van een P0780 code kunnen omvatten:.

 • Onregelmatige versnellingsbakschakelmechanisme patronen
 • Geavanceerde verzending aangrijping
 • Harde transmissie schakelt
 • transmissie slippage
 • piepend geluid van de transportpomp
 • oorzaken

  Mogelijke oorzaken voor deze code reeks zijn:

 • kortgesloten of open circuits in Overbrengingsregelsysteem harnas
 • Lage transmissievloeistof
 • verouderde of verbrande transmissievloeistof
 • Defecte Schakelmagneetklep / s
 • Defecte ingang of uitgang versneld sensoren
 • Bad elektronische drukregelaar
 • Kan transportpomp
 • Mechanisch falen; waaronder koppelomvormer falen, de koppeling defect of interne bestanddeelslijtage / breuk
 • Een defecte PCM of PCM programmeerfout
 • Diagnostische en reparatieprocedures

  U krijgt een diagnostische scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM), een transmissie drukmeter en een keuringsstation handleiding nodig heeft (of All data DIY) om een ​​code P0780 vast te stellen.

  een zorgvuldige visuele inspectie van de transmissie en alle bijbehorende bedrading is de beste plek om uw diagnose van deze code te beginnen. Let vooral op de bedrading die wordt geleid in de buurt van hete uitlaat onderdelen en scherpe randen. Bedenk dat een deel van de transmissie besturing harnas zich in de transmissiekast. U kunt ervoor kiezen om te wachten en te zien of je het transmissiehuis moet invoeren (voor andere doeleinden) om dit deel van het harnas te inspecteren. Inwendige transmissie harnassen zijn storingsgevoelig vanwege de strenge temperaturen en scherpe randen binnenkant van de automaat.

  Sluit de scanner het voertuig diagnose-aansluiting en ophalen van de opgeslagen codes. Noteer de codes (samen met alle bijbehorende freeze frame data) en schakelt deze uit het PCM-geheugen.

  Sinds deze code kan worden veroorzaakt door ofwel een elektronische of mechanische storing vindt u ook de transmissie transmissie koeler en transmissie koelleidingen op lekkages controleren. Als de verzending is weinig vloeistof, zal het de transmissie veroorzaken slip, niet goed te verschuiven, en ervaring vertraagde engagement.

  Een van deze voorwaarden kunnen bijdragen aan deze code wordt opgeslagen. Wanneer de transmissie slipt en er wordt vertraagd ingrijping (het vloeistofniveau normaal) Verwijder de peilstok (indien van toepassing) en kijk of het fluïdum geuren en blikken verbrand. Als de vloeistof lijkt te worden verbrand, verdachte mechanische overbrenging storing die vereist opnieuw opbouwen, met een nieuwe koppelomvormer en koeler.

  Als de transmissie-olie is beduidend laag (meer dan 2-liter), zult u nodig hebt om op de lekken en repareren, Refill de transmissie met de aanbevolen vloeistof en een proefrit de auto om te zien of het probleem voortduurt en de code wordt gereset. Indien de code wordt gereset, gebruikt de transmissie manometer pompdruk te controleren. Als de pomp in werking is gesteld zonder voldoende vocht, kan het zijn beschadigd creëren van een lage druk voorwaarde dat ook een transmissie revisie nodig.

  Als de klachten niet zijn beperkt tot mislukte shift functie, vermoedt dat een defecte kabelboom of Schakelmagneetklep. . Volg de aanbevelingen van de fabrikant voor het testen van de transmissie controle bedrading en verschuiving elektromagneten

  Aanvullende diagnostische informatie:

 • Sommige modellen zullen vereisen dat alle verschuiving elektromagneten worden vervangen in een keer. Als dit bij uw voertuig, probeer dan niet aan te wijzen die Schakelmagneetklep defect is, vervang gewoon de elektromagnetische bundel
 • Vaak transmissies worden herbouwd als een elektrische storing is de oorzaak van een P0780 worden opgeslagen
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0780 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X