P077B Output Speed ​​Sensor Circuit – Richting Fout

Home » OBD Codes » P0700-P0799 » P077B Output Speed ​​Sensor Circuit – Richting Fout

P077B Output Speed ​​Sensor Circuit – Richting Fout

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Output Speed ​​Sensor Circuit – Richting Signaal

Wat betekent dat

Deze generieke aandrijflijn diagnostische code ( DTC) normaliter van toepassing op vele OBD-II-voertuigen. Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Chevrolet, Ford, Toyota, Dodge, Honda, enz.

Wanneer uw voertuig een code P077B heeft opgeslagen, betekent dit dat de powertrain controleren module (PCM) heeft gedetecteerd een directionele fout van het uitgangssignaal snelheidssensor signaalcircuit.

uitgangssnelheid sensoren hebben typisch de elektromagnetische ras. Zij maken gebruik van een soort van getande reluctor ring of versnelling die permanent is bevestigd aan de uitgaande overbrengingsas. Aangezien de uitgaande as draait, zodat draait de reluctor ring. De verhoogde tanden van de reluctor ring completeren het uitgaande toerental sensorcircuit Bij het passeren in de nabijheid van het stationaire elektromagnetische sensor. Als reluctor passeert door de elektromagnetische punt van de sensor, de uitsparingen tussen de tanden van reluctor maken onderbrekingen van de sensorschakeling. Deze combinatie van circuit afwerkingen en onderbrekingen worden ontvangen door de PCM (en andere regelaars) als golfvorm toe, waarbij transmissie uitvoersnelheid vertegenwoordigen.

De sensor ofwel schroefdraad direct in het transmissiehuis of plaats wordt gehouden met een bout. Een O-ringafdichting gebruikt om te voorkomen dat vloeistof uit de sensoropening.

De PCM vergelijkt de ingaande toerental en uitgangssnelheid te bepalen of de juiste transmissie verschuift en efficiënt werkt.

Als een code P077B wordt opgeslagen, is het PCM een ingangsspanning van de uitgang snelheidssensor aangeeft dat de reluctor ring beweegt (of is bewogen) in een verkeerde richting gedetecteerd. Wanneer de uitgangsspanning snelheidssensor spanning signaalingangen negatieve spanning, de PCM neemt aan dat het reluctor ring onverwacht is bewogen in de verkeerde richting. De PCM ontvangt voertuigsnelheid invoergegevens en wielsnelheid invoergegevens naast het uitgaande toerental sensorgegevens. Door vergelijking van deze signalen kan de PCM bepalen of de reluctor ring beweegt in de juiste richting (volgens de uitgangssnelheid sensorsignaal). Een negatieve output snelheidssensor signaal kan worden veroorzaakt door een elektrische storing of een mechanisch probleem

Hier is een voorbeeld van een transmissie snelheidssensor.

Wat is de ernst van de DTC?

de omstandigheden die bijdragen tot een code P077B wordt opgeslagen kan leiden tot (of zijn het resultaat van) katastrofisch storing in de overbrenging, moet worden rechtgezet met spoed.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

symptomen van een P077B enginecode kunnen omvatten:

 • Intermitterend snelheidsmeter / kilometerteller bedrijf
 • Afwijkende versnellingsbakschakelmechanisme patronen
 • Transmission slippen of vertraagde aangrijping
 • Activering / deactivering van de tractieregeling (indien van toepassing)
 • Andere transmissie- en / of ABS codes kunnen worden opgeslagen
 • Wat zijn de gemeenschappelijke oorzaken van de code

  oorzaken voor deze code kunnen zijn:?

 • Defec tieve uitgang snelheidssensor
 • Metal puin op de uitgang snelheidssensor
 • Open of kortgesloten circuits of connectors (met name in de buurt van de uitgang snelheidssensor)
 • Beschadigde of versleten reluctor ring
 • Mechanische storing in de overbrenging
 • Wat zijn enkele stappen P077B het oplossen van problemen?

  ik meestal gelijk mijn diagnose van een P077B beginnen met een visuele inspectie van het systeem bedrading en connectoren. Ik zou de output snelheidssensor en schoon overmatige metallisch afval van het magnetische uiteinde te verwijderen. Wees voorzichtig bij het verwijderen van de sensor, omdat hete transmissievloeistof lekt uit de sensoropening. Repareer de breuk of kortgesloten circuits en aansluitingen zoals vereist.

  controleren reluctor ring wanneer de sensor wordt verwijderd voor inspectie. Als de reluctor ring is beschadigd, gebarsten, of als er tanden ontbreken (of versleten), heb je de meeste kans hebben uw probleem.

  Controleer voor automatische transmissie als andere transmissie gerelateerde symptomen worden tentoongesteld. De vloeistof moet verschijnen relatief schoon en niet ruiken verbrand. Als transmissievloeistof meer dan een kwart laag, vullen met de juiste vloeistof en controleer op lekkages. De transmissie moet vol van de geschikte vloeistof en in goede mechanische staat voordat u verder gaat met de diagnose.

  Ik zou een diagnostische scanner nodig hebt met een geïntegreerde oscilloscoop, een digitale volt / ohmmeter (DVOM), en een betrouwbare bron van informatie voertuig om een ​​code P077B vast te stellen.

  ik de scanner aan te sluiten op het voertuig diagnostische poort en op te halen alle opgeslagen foutcodes en freeze-frame data volgende. Voorafgaand aan het opruimen van een codes, zou ik deze informatie af als het nuttig zijn als mijn diagnose ontvouwt kan blijken te schrijven.

  Zoeken naar toepassing bulletins technische dienst (TSB) gebruik van uw voertuig bron van informatie. Het vinden van een TSB die overeenkomt met de symptomen en opgeslagen codes (het betrokken voertuig) zal waarschijnlijk leiden tot een snelle en nauwkeurige diagnose.

  Gebruik de scanner datastroom te uitgangssnelheid acht wanneer testen voertuig rijden. Verkleinen van de datastroom te tonen alleen relevante velden zullen de snelheid en nauwkeurigheid van levering gegevens te vergroten. Inconsistente of onregelmatige signalen van ingaande of uitgaande toerental sensoren leiden tot bedrading, elektrische connector of sensor problemen

  Maak de uitgang snelheidssensor en de . DVOM een resistentietest te voeren. Uw auto bron van informatie moet opleveren schakelschema’s, uitzicht connector, connector pin-out charts en fabrikant & rsquo; s aanbevolen testprocedures / specificaties. Als de uitvoer snelheidssensor niet voldoet aan de specificaties, moet het beschouwd als defect.

  Live data van de uitgang snelheidssensor kan worden verkregen met de oscilloscoop. Probe het uitgangssignaal snelheidssensor signaaldraad en de sensor aarddraad. Mogelijk moet u aansluiting of op te heffen het voertuig om deze vorm van testen uit te voeren. Nadat de aandrijfwielen veilig van de grond worden getild en het voertuig veilig, ren de aandrijving met inachtneming van de golfvormpatroon op de oscilloscoop. Te glitches of inconsistenties in het golfvormpatroon door het uitgaande toerental sensorsignaal.

 • Verb connectoren van verwante controllers bij het uitvoeren circuitweerstand en continuïteitstests de DVOM. Als u dit niet doet, kan dit leiden tot controller schade
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p077b te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X