P0730 Onjuiste Gear Ratio

Home » OBD Codes » P0700-P0799 » P0730 Onjuiste Gear Ratio

P0730 Onjuiste Gear Ratio

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Onjuiste Gear Ratio

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke OBD-II powertrain code. Het wordt beschouwd als generiek, omdat het geldt voor alle merken en modellen van voertuigen (1996-nieuwer), hoewel specifieke reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van het model.

Wat betekent dat?

moderne voertuigen met een automatische transmissie / transaxels gebruik koppelomvormer tussen motor en transmissie naar het motorkoppel te voeren en de achterwielen.

Deze code is weergegeven in voertuigen met een automatische versnellingsbak als er een probleem verschuiving naar of rijden in elke versnelling, deze code is generiek en niet specifiek wijzen op een bepaalde overbrengingsverhouding falen. De computergestuurde automatische transmissie gebruikt meerdere overbrengingsverhouding is rijsnelheid te verhogen terwijl het maximaliseren van het vermogen van de motor. Nieuwere auto’s kunnen meer dan vier versnellingen om het brandstofverbruik te verbeteren. De computer bepaalt wanneer opschakelen of lagere versnellingen gebaseerd op gasklep toerentalstand versus vehikel.

De motorregeleenheid (ECM), Motormanagementsysteem (PCM) of Transmission Control Module (TCM) gebruikt ingang van verschillende sensoren voor de goede werking van de transmissie en de onderdelen controleren. Motortoerental wordt vaak berekend tegen de transmissiesnelheid sensor overbrengingsverhouding en koppelomvormer slip bepalen. Als de berekening van de gewenste waarde niet overeenkomt, wordt de diagnostische foutcode is ingesteld en de Check Engine lamp verlicht. Onjuiste verhouding codes vereisen typisch een geavanceerde mechanische vermogen en de diagnostische instrumenten.

Opmerking: Deze code is vergelijkbaar met P0729, P0731, P0732, P0733, P0734, P0735 en P0736. Als er andere transmissie codes, reparatie die problemen eerst alvorens verder te gaan met een onjuiste overbrengingsverhouding code

Symptomen

De symptomen van een P0730 foutcode kunnen zijn:.

 • Check Engine Light verlicht (Storing lampje)
 • Vertraagde shift of niet een verschuiving in de juiste versnelling
 • Aandrijftechniek uitglijden
 • Verlies van brandstofverbruik
 • Mogelijke oorzaken

  Oorzaken van deze DTC kunnen zijn:

 • Lage of vuil transmissievloeistof
 • Worn pomp of verstopt vloeistoffilter
 • koppelomvormerkoppeling, solenoïde of inwendige blokkade
 • mechanische fout in de transmissie
 • Internal verstopping in transmissie hoofdbesturingseenheid
 • defecte shift solenoïden of bedrading
 • defecte Transmissieregelmodule
 • Diagnostic & Reparatiestappen

  Zorg er steeds voor vloeistofniveau en staat controleren voordat nieuwe diagnose. Onjuist vloeistofpeil of vervuilde vloeistof kan verschuiven problemen die meerdere versnellingen beïnvloedt.

  Koppelomvomer stilvalsnelheid test kan worden uitgevoerd in overeenstemming met de fabrikanten richtlijnen. Raadpleeg uw service manual alvorens de test. Als de motor kraam snelheid is niet in de fabriek specificaties, is er mogelijk een probleem met de koppelomvormer, of een interne transmissie probleem. Dit kan de oorzaak zijn wanneer meerdere foutieve verhouding codes worden weergegeven naast de P0730.

  De koppelomvormerkoppeling, interne koppelingen en banden worden gewoonlijk door een solenoïde behulp fluïdumdruk. Als er een elektrisch probleem met de spoel, moet een code specifiek voor die fout ook worden weergegeven. Corrigeer de elektrische kwestie alvorens verder te gaan. Geblokkeerde vloeistofdoorgang in de overdracht kan ook leiden tot de P0730 set, als er meerdere verkeerde verhouding codes maar de transmissie presteert zoals verwacht, kan er een mechanisch probleem met de koppelomvormer, transmissie hoofdbesturingseenheid of druk problemen.

  Het kan nodig zijn een geavanceerde diagnostische gebruiken scanner te bepalen welke versnelling wordt bevel van de transmissie, en te bepalen of het motortoerental gelijken met de berekende uitgaande toerental van de transmissie sensor.

  Geavanceerde kennis van de werking van de transmissie en revisie is vaak nodig om dit soort storingen te repareren. Raadpleeg de fabriek service manual voor specifieke voertuig diagnostische procedures.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0730 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X