P072E Vast in Toestel 3

Home » OBD Codes » P0700-P0799 » P072E Vast in Toestel 3

P072E Vast in Toestel 3

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Stuck In Gear 3

Wat betekent dat?

Dit is een generieke powertrain diagnostische foutcode (DTC ) en kenmerkend toepassing OBD-II voertuigen met een automatische versnellingsbak. Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Volkswagen, Audi, Nissan, Mazda, Ford, etc. Hoewel generieke, kan de exacte reparatie stappen variëren afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie. Anecdotally deze code wordt vaker gezien op VW & Audi voertuigen.

Als we de motor van onze auto’s, tal van modules en computers monitor aan en stel een enorme hoeveelheid van componenten en systemen om de werking van het voertuig naadloos en efficiënter te maken. Onder de componenten en systemen, heb je de automatische transmissie (A / T).

In de A / T alleen al zijn er talloze bewegende onderdelen, systemen, componenten, etc. om de transmissie in de juiste houden gear volgens de eisen van de bestuurder. Een ander belangrijk onderdeel van de hele zaak is de TCM (Transmission Control Module), het is de belangrijkste functie is om toezicht te houden, aan te passen en te correleren verschillende waarden, snelheden, input van de bestuurder, enz. En om effectief te verschuiven van het voertuig voor u! Gezien het grote aantal mogelijkheden hier, wil je om te beginnen, en het meest waarschijnlijk vasthouden aan de basics hier.

Het meest waarschijnlijk, als u op zoek bent naar deze code, wordt uw voertuig niet snel gaan anywheres (of waar dan ook!). Als je vast zit in een versnelling of neutraal, zou het een goed idee om te voorkomen dat het rijden van het voertuig, of proberen, totdat de fout is hersteld zijn. laten we zeggen Let’s, bent u vast in de tweede versnelling, proberen te krijgen tot de rijweg snelheden, heb je waarschijnlijk sneller dan 60 km / h halen. Dat gezegd hebbende, uw motor zal werken heel hard om de gewenste snelheid te houden. Motorschade is zeer waarschijnlijk in deze gebeurtenissen.

De ECM (Engine Control Module) zal de CEL verlichten (Check Engine Light) en meld u een code P072E wanneer het detecteert dat de automatische transmissie zit vast in de 3e versnelling.

Automatische transmissie versnellingsindicator:

Wat is de ernst van deze DTC?

Matig-hoog zou ik zeggen. Deze types van codes moeten onmiddellijk worden bijgewoond. Tuurlijk, kan de auto zelfs rijden in de straat, maar je moet om dit te repareren voordat er verdere schade optreedt. Je kon letterlijk kosten zelf meerdere duizenden dollars door het verwaarlozen van deze te lang of het negeren van de symptomen. Automatische transmissies zijn zeer ingewikkelde ontwerpen en de noodzaak om goed worden onderhouden om een ​​soepele werking te houden.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

De symptomen van een P072E foutcode kan zijn onder andere:

 • Abnormale voertuig snelheden
 • Low power
 • Abnormale motorgeluiden
 • Minder gasrespons
 • Limited voertuig snelheden
 • ATF (Automatic Transmission Fluid) lek (rode vloeistof onder voertuig)
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code?

  Oorzaken voor deze P072E code kunnen zijn:

 • Blokkade in transmissie hydrauliek
 • Laag ATF-niveau
 • Dirty ATF
 • Onjuist ATF
 • Schakelmagneetklep uitgave
 • TCM uitgave
 • De bedrading probleem (dat wil zeggen schuren, het smelten, korte, open, enz.)
 • Connector probleem (dat wil zeggen smelten, gebroken tabs, gecorrodeerde pennen, enz.)
 • Wat zijn enkele stappen P072E het oplossen van problemen?

  Basic Step # 1

  Controleer de integriteit van uw ATF (Automatic Transmission Vloeistof). Met de peilstok (indien aanwezig), controleert het niveau van de A / T terwijl het voertuig en in park. Deze procedure varieert aanzienlijk bedrag tussen fabrikanten. Dat gezegd hebbende, kan deze informatie meestal vrij gemakkelijk worden gevonden met de service handleiding in het dashboard of soms zelfs afgedrukt op de peilstok zelf! Zorg ervoor dat de vloeistof is schoon en vrij van vuil. Als je niet herinneren ooit het doen van een overdracht, zou het een goed idee om onze gegevens te controleren en dienovereenkomstig onderhoud aan uw transmissie. Je zou waarschijnlijk verrast hoe vuil ATF de functionaliteit van de transmissie kan beïnvloeden

  Tip:. Altijd check ATF-niveau op een vlakke ondergrond om nauwkeurige metingen te verwerven. Zorg ervoor dat u gebruik door de fabrikant aanbevolen vloeistof.

  Basic Step # 2

  Ieder lek? Als de vloeistof gebeurd laag te zijn, is het waarschijnlijk ergens heen. Controleer uw oprit op tekenen van olievlekken of plassen. Wie weet, kan dit uw probleem. Hoe dan ook, het is een goed idee om dit aan te pakken ook.

  Basic Stap # 3

  Controleer uw TCM (Transmission Control Module) voor eventuele schade. Als het ligt aan de transmissie zelf of een andere plaats waar het kan worden onderworpen aan de elementen, neem een ​​kijkje op tekenen van water binnendringen. Dit kan een probleem zeker veroorzaken als deze, onder het mogelijk anderen. Geen tekenen van corrosie op de behuizing of connectors is ook een goed teken van een probleem.

  Basic Stap # 4

  Als alles tot nu toe, afhankelijk van de mogelijkheden van uw OBD2 scanner , je kon de versnelling positie te bewaken en de functionaliteit te controleren. Dat gezegd zijnde, zal het gemakkelijk zijn om te zien of uw transmissie is aan het verschuiven of niet door zijn loutere rijgedrag. Heeft u deze gevloerd en het versnelt tergend langzaam? Het is waarschijnlijk vast in een hoge versnelling (4,5,6,7). Kun je snel versnelde nog snelheid van het voertuig gaat nooit zo snel als je zou willen? Het is waarschijnlijk vast in een lage versnelling (1,2,3).

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p072e te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X