P0728 Engine Speed ​​Ingangscircuit Onderbroken

Home » OBD Codes » P0700-P0799 » P0728 Engine Speed ​​Ingangscircuit Onderbroken

P0728 Engine Speed ​​Ingangscircuit Onderbroken

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Engine Speed ​​Ingangscircuit Onderbroken

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code, wat betekent dat het van toepassing is op alle OBD-II uitgeruste voertuigen (Nissan, Ford, GM, Chevrolet, Dodge, Jeep, GMC, VW, Toyota, etc.). Hoewel algemeen kan het specifieke reparatiestappen variabel merk / model.

Als de auto een opgeslagen code P0728, betekent dit dat de aandrijflijn (PCM) een intermitterend inputspanningssignaal het heeft gedetecteerd toerentalsensor. Het motortoerental invoersensor kan soms de ingaande snelheidssensor of alleen de invoer snelheidssensor worden genoemd. Ofwel een mechanisch probleem of een elektrisch probleem kan bijdragen tot een opgeslagen code P0728.

De meeste motortoerental invoersensors worden door een opening in het transmissiehuis, nabij de voorkant van de ingaande as geplaatst. De sensor wordt gewoonlijk voorzien van een rubberen O-ring (rond de buitenkant), zodat het een afdichting met de opening in het transmissiehuis. Je moet voorzichtig zijn bij het verwijderen van de sensor uit de behuizing zo heet transmissie vloeistof kan schadelijk zijn. Een geschikte houder moet onder de opening in de transmissie worden gevuld om vloeistof die kan lekken wanneer de sensor wordt losgemaakt en uiteindelijk verwijderd vangen. U moet dit een gewoonte van te maken wanneer u van plan bent om een ​​sensor van de transmissie te verwijderen (of u van plan om te testen of te vervangen).

Een stationaire gemonteerde elektromagnetische hall-effect sensor is in het hart van de moderne motor invoersnelheid sensorschakeling. De sensor is zodanig gemonteerd, dat een getande ring reluctor (verbonden met de ingaande as van de transmissie) passeert zeer dicht bij de magnetische punt als het draait. De reluctor ring draait samen met de overbrengingsinvoeras. De verhoogde gebieden van de tanden op de ring reluctor elektromagnetisch maken het motortoerental ingangsketen en de verzonken gebieden tussen de tanden onderbreekt de keten. Een golfvormpatroon wordt gevormd door deze snelle elektromagnetische aanvullingen en onderbrekingen van de schakeling. De golfvorm patronen representeren frequentie en spanningsschommelingen die de PCM herkent de motor invoersnelheid.

Een code P0728 worden opgeslagen, en een storingsindicatielampje kan oplichten, wanneer de PCM een intermitterende of onregelmatige signaal van detecteert het motortoerental invoersensor gedurende een bepaalde tijd en onder bepaalde omstandigheden. Onthoud dat de transmissie besturingsmodule (TCM) of PCM slap in stand kan worden geactiveerd wanneer een P0728 is opgeslagen

Zie motortoerental ingangsketen motorcodes omvatten:.

 • P0725 Engine Speed-ingang Circuit Storing
 • P0726 Engine Speed ​​ingangscircuit Range / performance
 • P0727 Engine Speed ​​ingangscircuit No Signal
 • Code Ernst & amp ; Symptomen

  Een opgeslagen code P0728 moeten worden beschouwd als ernstig gevolg van de mate van schade aan de aandrijflijn en / of bestuurbaarheid problemen die kunnen leiden

  symptomen kunnen zijn:.

 • onregelmatig of helemaal niet snelheidsmeter / kilometerteller
 • Automatische versnellingsbakken kan hard verschuiven (slap-in-modus)
 • Aandrijftechniek nalaat
 • uitgevallen verschuiven of verschuivingen onregelmatig of onjuiste tachometer
 • Transmission slippen of vertraagde aangrijping
 • Extra de ingaande / uitgaande toerental codes kunnen worden opgeslagen
 • Oorzaken

  Mogelijke oorzaken hiervoor P0728 code zijn:

 • open of kortgesloten bedrading en / of aansluitingen aan de motorsnelheid ingangscircuit
 • Overmatige metalen zich af op de magnetische punt van de sensor
 • Defecte motorsnelheid invoersensor of zendvermogen snelheidssensor
 • Beschadigde of versleten toerentalsensor reluctor ring
 • Mechanische transmissie storing die leidt tot transmissie / slippen van de koppeling
 • Diagno stic en Repair Procedures

  U krijgt toegang tot een diagnostische scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM), en een betrouwbare informatie bron in het voertuig nodig heeft, om een ​​opgeslagen code P0728 juiste diagnose.

  ik de conditie en het niveau van de transmissievloeistof voordat het diagnosticeren van een automaat gerelateerde code (wat in het P0700s).

  Stap 1 – controleren Automatic Transmission Fluid niveau en de conditie

  Met behulp van uw voertuig informatiebron, het vinden van de juiste methode voor het controleren van de transmissie vloeistofniveau. Terwijl de meeste OBD-II uitgeruste voertuigen zijn uitgerust met automatische transmissie peilstokken / buizen, anderen niet. Als het vloeistofniveau niet binnen de specificaties, controleer het transmissiehuis, lijnen en koeler op lekkage. Na eventuele lekken worden gerepareerd, vul de transmissie volgens specificaties van de fabrikant en controleer om ervoor te zorgen dat er geen lekken meer aanwezig zijn.

  bijzondere aandacht besteden aan de geur en de toestand van de transmissie vloeistof. Als de vloeistof overmatig geuren verbrand, lijkt zeer zwarte, of heeft een zware metalen tint, is het veilig om te vermoeden dat de transmissie katastrofisch mechanisch defect heeft opgelopen. Als dit het geval is, kunt u de transmissie pan te verwijderen en controleer op overmatige vuil zoals koppelingsmateriaal, metaal, delen, etc. Als de pan heeft overmatig vuil verwijdering van de transmissie en een revisie (met een nieuwe koppelomvormer ) zal waarschijnlijk nodig zijn. Met geen lekken meer aanwezig zijn en de transmissie vol van de aanbevolen vloeistof, bent u klaar om visueel te inspecteren bedrading en aansluitingen op tekenen van corrosie, oververhitting of andere schade. Maak reparaties als dat nodig is.

  Stap 2 – De scanner Effectief

  Als er geen zichtbaar beschadigd kabelbomen of connectoren en de transmissie wordt gevuld tot het correcte niveau met het aanbevolen fluïdum, sluit de scanner het voertuig diagnostische poort en op te halen alle opgeslagen codes en freeze frame data. Het schrijven van deze informatie naar beneden kan nuttig zijn als de diagnose naar voren beweegt te bewijzen.

  Moet de P0728 worden teruggezet, sluit u de scanner aan het voertuig diagnostische poort. Nu, zorgvuldig toezien op de data scherm terwijl proef moet het voertuig rijden. Smal de scanner gegevensweergave alleen relevante gegevens en focus op de motor ingaande toerental omvatten. Als het op onverklaarbare wijze fluctueert of varieert sterk van het motortoerental, vermoedt dat een defecte motor ingang snelheidssensor of een beschadigde / versleten reluctor ring

  Stap 3 -. Het testen van de Engine Speed ​​Input Sensor

  Na loskoppelen van de elektrische connector van het motortoerental invoersensor, raadpleeg uw voertuig informatiebron en volg Testaanbevelingen (de DVOM) om de sensor te testen. De motor ingaande toerental defect is als het niet binnen specificaties valt. Als het binnen specs, ga dan naar de volgende stap

  Stap 4 -. Het testen van de Engine Speed ​​Input Sensor Signal / Circuit

  Sluit het motortoerental ingang sensor en test de sensor signaal door verbinden van de meetkabels (de DVOM) de signaaldraad en de sensor aarddraad direct achter de stekker. Gebruik uw voertuig informatiebron en volg de specificaties van de fabrikant, terwijl zorgvuldig op zoek naar glitches / pieken in de sensor signaalspanning met draaiende motor en de transmissie in park of neutraal. Indien het sensorsignaal aanvaardbaar is, gebruikt de DVOM om testsysteem circuits tussen de sensoraansluiting en de PCM connector (zie opmerking onder aan de pagina)

  Verdere diagnostische informatie:.

 • Een oscilloscoop kan ook worden gebruikt voor het observeren van levende gegevens van de betreffende opnemer
 • Haal elektrische connectoren van verwante controllers alvorens de DVOM weerstand en continuïteit van installatiecircuits

 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0728 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X