P0725 Engine Speed-ingang Circuit Malfunction

Home » OBD Codes » P0700-P0799 » P0725 Engine Speed-ingang Circuit Malfunction

P0725 Engine Speed-ingang Circuit Malfunction

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Engine Speed ​​Ingangscircuit Storing

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een aandrijflijn generieke code, waardoor toepassing op alle OBD-II uitgeruste voertuigen (Nissan, Dodge, VW, jeep, Mazda, Honda, Chrysler, Subaru, etc.). Hoewel algemeen kan het specifieke reparatiestappen variabel merk / model.

De aanwezigheid van een opgeslagen code P0725 betekent dat de aandrijflijn (PCM) een schakeling storing met de motorsnelheidssensor ingangssignaal gedetecteerd . Het motortoerental invoersensor wordt soms het de ingaande snelheidssensor en de ingang snelheidssensor. Dit type code kan worden veroorzaakt door een mechanisch probleem of een elektrisch probleem.

Het motortoerental ingaande toerental sensor wordt gewoonlijk ingebracht door het transmissiehuis, nabij de voorkant van de ingaande as. Typisch wordt een rubberen O-ring gemonteerd op de sensorbehuizing zodat de sensor maakt een afdichting met het transmissiehuis. Voorzichtig bij het verwijderen van de sensor uit de behuizing hete transmissievloeistof kan schadelijk zijn. Een geschikte opvangbak onder de opening in de transmissie naar elk fluïdum dat kan uitstorten wanneer de sensor is verwijderd (voor het testen of vervanging) vangen.

De basistheorie van de werking van een motor ingaand toerental sensorschakeling is dat een elektromagnetisch halleffectsensor is aangebracht op zodanige wijze om een ​​getande ring reluctor te passen in zeer dichte nabijheid van de magnetische tip. De reluctor ring is mechanisch bevestigd aan de ingaande as van de transmissie, zodat wanneer de as draait, het draait samen. De verhoogde gebieden van de tanden dienen om elektromagnetisch te voltooien het motortoerental ingangscircuit terwijl de uitsparingen tussen de tanden onderbreekt de keten. Deze snelle aanvullingen / onderbrekingen vormen een elektronisch golfvormpatroon die een bepaalde frequentie en mate van spanning voorstelt. Het golfvormpatroon wordt herkend door de PCM de motor invoersnelheid.

Als de PCM niet de juiste motortoerental ingangssignaal herkent een bepaalde tijd en onder bepaalde omstandigheden een P0725 worden opgeslagen en een storing controlelampje worden belicht.

Onaanvaardbare motortoerental ingangssignalen kan overmatige spanning onvoldoende spanning of verkeerde spanning vergeleken met transmissie uitvoersnelheid, gaskleppositie of motortoerental omvatten. In sommige gevallen kan de transmissie besturingsmodule (TCM) of PCM invoeren slap in modus wanneer deze code wordt opgeslagen

Zie motortoerental ingangsketen motorcodes omvatten:.

 • P0726 Engine Speed ​​Ingangscircuit Range / performance
 • P0727 Engine Speed ​​Ingangscircuit No Signal
 • P0728 Engine Speed ​​Ingangscircuit Onderbroken
 • Code Ernst & amp ; Symptomen

  Een opgeslagen code P0725 moet worden ernstig als de omstandigheden die hebben geleid tot het kan worden opgeslagen, kunnen leiden tot schade aan de transmissie beschouwd

  De symptomen kunnen zijn:.

 • onregelmatig of helemaal niet snelheidsmeter / kilometerteller
 • automatische transmissies kan hard (slap in modus)
 • Transmission niet verschuiven of verschuivingen onregelmatig verschuiven
 • onwerkzame of onjuiste tachometer
 • Transmission slippen of vertraagde aangrijping
 • Extra de ingaande / uitgaande toerental codes kunnen worden opgeslagen
 • Oorzaken

  Mogelijke oorzaken hiervoor P0725 code zijn:

 • Defecte motorsnelheid invoersensor of zendvermogen snelheidssensor
 • Beschadigde of versleten toerentalsensor reluctor ring
 • open of kortgesloten bedrading en / of aansluitingen aan de motorsnelheid ingangscircuit
 • Overmatige metalen zich af op de magnetische uiteinde van de betreffende opnemer
 • Mechanische transmissie storing die leidt tot transmissie / clutch slippag e
 • Diagnostische en reparatieprocedures

  Om een ​​P0725 diagnosticeren, zou ik toegang tot een diagnose scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM), en een behoefte betrouwbare voertuiginformatie bron.

  bij het diagnosticeren van een automatische transmissie gerelateerde code (wat in het P0700s), ik eerst testen van de conditie en het niveau van de transmissievloeistof. Verwijder de peilstok (indien van toepassing) en noteer het niveau van de vloeistof in de transmissie. Let ook op de geur van de transmissie vloeistof. Als vloeibare geuren verbrand, wordt zeer zwart of een zware metaaltint, vermoeden dat mechanisch falen van de transmissie is opgetreden. Wanneer het vloeistofniveau is meer dan een kwart laag Controleer de transmissie lijnen en koeler voor lekken en repareren indien nodig. Vul de transmissie volgens aanbevelingen van de fabrikant en zorg ervoor dat er geen lekken meer aanwezig zijn. Als een groot transmissie vloeistof lekken uit de koppelomvormer gebied wordt tentoongesteld, verdachte katastrofisch storing in de overbrenging dat de transmissie verwijdering en mogelijk revisie nodig is.

  Als de transmissie is vol van de juiste vloeistof en geen lekken meer aanwezig zijn, visueel bedrading en aansluitingen op tekenen van beschadiging, corrosie of oververhitting.

  Met de transmissie naar het aanbevolen niveau gevuld met de geschikte vloeistof en geen zichtbaar beschadigd bedrading of connectors aanwezig, sluit de scanner het voertuig diagnose-aansluiting en halen alle opgeslagen codes en freeze frame data. Noteer deze informatie naar beneden, omdat het nuttig zijn als uw diagnose vordert kan zijn. Duidelijk de codes en proefrit het voertuig indien mogelijk.

  Als de P0725 teruggezet, sluit de scanner het voertuig en observeer de motorsnelheid ingangssignaal (de PCM) op het data display. Indien mogelijk, proefrit het voertuig en noot motor ingaande toerental. Als de motor invoersnelheid varieert van motortoerental, vermoedt een defecte motor invoersnelheid sensor of reluctor ring beschadigingen / slijtage.

  I zou DVOM om de motor ingang snelheidssensor te testen door het vinden van de specificaties van het voertuig bron van informatie en na het testen van aanbevelingen. Ik zou ook de sensoren magnetische tip overmatige metaalafzettingen en reluctor ring voor onvolkomenheden

  Verdere diagnostische informatie:.

 • Als een oscilloscoop toegankelijk, kunt u deze gebruiken livegegevens observeren van de betreffende opnemer
 • om schade, elektrische connectoren loskoppelen van alle bijbehorende regelaars alvorens de DVOM weerstand en continuïteit van installatiecircuits controleren voorkomen
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0725 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X