P071E Transmission Mode Schakelaar “B” Circuit Low

Home » OBD Codes » P0700-P0799 » P071E Transmission Mode Schakelaar “B” Circuit Low

P071E Transmission Mode Schakelaar “B” Circuit Low

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Transmission Mode Schakelaar B Circuit Low

Wat betekent dat?

Dit is een generieke powertrain diagnostische code (DTC) en gewoonlijk van toepassing op voertuigen OBD-II. Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van GMC, Chevrolet, Ford, Buick, Dodge, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

Transmission control Module (TCM) bewaakt alle sensoren en schakelaars die betrokken zijn bij de werking van de transmissie. Deze dag in leeftijd, automatische transmissies (a.k.a A / T) hebben meer comfort dan ooit tevoren.

Zo af en toe, cruise control wordt bewaakt en gecontroleerd door de TCM (onder eventuele andere modules). Het voorbeeld dat ik zal gebruiken in dit artikel wordt, de sleep / halen manier, dit is ingeschakeld door de exploitant aan de verhoudingen en de verschuiving patronen te passen aan wisselende belastingen en / of slepen eisen tegemoet te komen. De werking van deze schakelaar is het noodzakelijk om de functionaliteit van de sleep / aanhalen functie onder andere eventueel opgenomen systemen. Dit zal aanzienlijk variëren tussen de fabrikanten dus zorg ervoor om te weten welke modus schakelaar van toepassing is op uw huidige fout en specifiek merk en model

De letter ” B ” in deze code, in dit geval hoe dan ook, zou hebben meerdere verschillende definities / onderscheidende factoren. De meeste tijden, zullen deze verschillen, dus zorg ervoor dat de juiste service-informatie te verkrijgen voor het uitvoeren van een invasieve stappen voor probleemoplossing. Dit is niet alleen belangrijk, maar nodig is om nauwkeurig het oplossen van problemen te verdoezelen of niet-voorkomende storingen. Gebruik dit als een leermiddel, gelet op de algemeenheid van het artikel.

De ECM verlicht de MIL (Malfunction Indicator Lamp) met P071E en / of verwante codes (P071D, P071F) als er een storing detecteert in de modusschakelaar. Het grootste deel van de tijd, als het gaat om sleep / aanhalen schakelaar, ze bevinden zich op of in de buurt van de versnellingspook. Op een stengel-stijl shifter, kan het een knop op het einde van de hefboom zijn. Op console-style shifters, kan het op het dashboard. Een andere factor die aanzienlijk verschilt tussen voertuigen, dus raadpleeg uw service handleiding voor de locatie.

De P071E Transmission Mode Schakelaar B Circuit Low code wordt geactiveerd wanneer de ECM (Engine Control Module) en / of de TCM detecteert een lage elektrische aandoening bij ” B ” . Verzendmodus schakelcircuit

Een voorbeeld van een steel gemonteerde transmissie sleep / aanhalen modusschakelaar:

Wat is de ernst van deze DTC?

de ernst is sterk afhankelijk van welke modus schakelt de schuld van uw voertuig verwijst. In schakelt de sleep / aanhalen geval zou ik zeggen dat dit is ingesteld op lage ernst. Dat gezegd hebbende, wilt u misschien om zware lasten en / of zware slepen te vermijden. Dit kan ertoe leiden dat u te zetten onnodige stress op de transmissie en het is componenten dus gemeenschappelijke sensical hier.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

De symptomen van een P071E problemen code kunnen omvatten:

 • mode schakelaar onwerkzaam (bijv sleep / aanhalen modusschakelaar, sport modusschakelaar, enz.)
 • Onregelmatige en / of abnormale schakelwerking
 • Inefficiënte schakelpatroon
 • Laag vermogen onder zware belasting / slepen
 • Niet terugschakelen als koppel nodig is
 • Wat zijn enkele van de gemeenschappelijke oorzaken van de code

  oorzaken voor deze P071E code kan zijn:?

 • Defecte of beschadigde modusschakelaar
 • Corrosie veroorzaakt hoge weerstand (zoals connectoren, pennen, gronden, enz.)
 • bedradingskwestie (bijvoorbeeld gerafeld open, kortsluiting naar, kort naar aarde, enz.)
 • Defecte schakelhendel
 • TCM (Transmission control Module) uitgave
 • Fuse / box uitgave
 • Wat zijn enkele stappen P071E het oplossen van problemen?

  Basic Step # 1

  Afhankelijk van wh bij gereedschappen / referenties je tot je beschikking hebt, uw startpunt kan verschillend zijn. Dat gezegd hebbende, als uw scanner heeft geen controlemogelijkheden (DATA STREAM), kunt u in staat om de waarden en / of de werking van uw specifieke schakelaar te controleren. Als dat zo is, schakelen de schakelaar aan en uit te zien of uw scanner uw input herkent. Er kan een vertraging hier dus een paar seconden vertraging is altijd een goed idee bij het bewaken van de schakelaars.

  Niet alleen dat, maar als je de schakelaar buiten werking volgens uw scanner te vinden, kunt u in staat om een ​​aantal pinnen op de connector van de mode switch springen uit te sluiten van het circuit. Als het circuit is uitgesloten op deze wijze en de schakelaar blijft onwerkzaam, zou ik verder het testen van de schakelaar zelf. Het is duidelijk dat dit algemene richtlijnen zijn, maar met een matig in staat scan tool kunt het oplossen van problemen pijn-vrij zijn als je weet wat je zoekt. Raadpleeg de service manual voor specs / procedures.

  Basic Step # 2

  Test de schakelaar zelf, indien mogelijk. De meeste keren, deze schakelaars zijn bij signaal naar de betreffende module (s) (bijvoorbeeld TCM, BCM (Body Control Module), ECM, etc.) uw slepende / lading behoeften, zodat deze gemodificeerde schakelpatronen kan implementeren. Dat gezegd hebbende, de meeste van deze die ik heb tegenkomen zijn aan / uit-stijl. Dit betekent dat een eenvoudige continuïteitstest met een ohmmeter kan de functionaliteit van de sensor te bepalen. Nu zijn deze sensoren soms opgenomen in de versnellingspook dus zorg ervoor dat onderzoek dat connectors / pinnen je nodig hebt om te controleren met uw multimeter

  . OPMERKING: Zoals bij elke transmissie fout, er altijd voor zorgen vloeistofniveaus en kwaliteit zijn voldoende en goed onderhouden.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p071e te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X