P0716 Input / turbinewielsensor A Circuit Range / performance

Home » OBD Codes » P0700-P0799 » P0716 Input / turbinewielsensor A Circuit Range / performance

P0716 Input / turbinewielsensor A Circuit Range / performance

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Input / turbinewielsensor A Circuit Range / performance

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code, wat betekent dat dit geldt voor alle 1996-nieuwere voertuigen (Ford, Honda, Mazda, Mercedes, VW, enz.). Hoewel generieke mogelijk dat de specifieke reparatie stappen variëren, afhankelijk van merk / model.

Wat betekent dat?

Als een diagnostische code P0716 wordt tentoongesteld, is te wijten aan de powertrain controleren module (PCM) het detecteren van een storing van de schakeling voor de aangewezen ingang (of turbine) toerentalsensor zogenaamde A. Hoewel invoeren turbinewielsensor sensoren zijn vrijwel identiek in ontwerp, sommige fabrikanten kiest component terminologie variëren. De A is gewoonlijk gereserveerd voor OBD-II uitgeruste voertuigen die multiple input of turbinesnelheid sensoren.

De invoer / turbinewielsensor gewoonlijk een elektromagnetische, 3-draads sensor gebruikt voor het controleren transmissie ingaand toerental ( herkend door de PCM als omwentelingen per minuut of RPM). De sensor is geplaatst nabij de achterzijde van de koppelomvormer (bij overbrengingsinvoeras) en ofwel bevestigd met een schroef / bout of schroefdraad direct in het transmissiehuis.

Aan de transmissie main (of invoer) as, speciaal ontworpen groeven (of een getande wiel reluctor) aanwezig. De ingaande as (of reluctor wiel) passeert in de nabijheid van het uiteinde van de sensor; voltooiing van de elektromagnetische kring. Aangezien de groeven (of inkepingen) langs de sensor, het circuit is onderbroken en een elektronisch patroon wordt gevormd. Deze patroonvorming wordt door de PCM ontvangen als een golfvormpatroon die verder interpreteert als de ingaande / turbinewielsensor.

De ingaande / turbinewielsensor vergeleken met motortoerental snelheid, percentage motorbelasting en zendvermogen snelheid om het gewenste ingaande toerental RPM bepalen. Indien de werkelijke invoer / turbinewielsensor niet samenvalt met de gewenste invoer / turbinewielsensor, een code worden opgeslagen en storing lamp kan worden verlicht.

Symptomen & Ernst

In sommige gevallen zal de PCM ontkoppelde ‘slap in’ modus wanneer deze code wordt opgeslagen plaatsen. De transmissie zal ruw verschuiven in deze modus. Wanneer de uitzending begint te onregelmatig verschuiven wanneer u wordt voorgesteld met een P0716, moet het probleem worden aangepakt onmiddellijk

De symptomen van een P0716 code kunnen zijn:.

 • Snelheidsmeter en / of kilometerteller fluctuatie
 • Harde of onregelmatig transmissie verschuiven
 • Niet de transmissie shift helemaal
 • Slechte brandstofverbruik
 • Intermittent snelheidsmeter ( kilometerteller) bedrijf
 • de motor afslaan bij het stoppen van het voertuig
 • oorzaken

  Mogelijke oorzaken voor deze code set zijn:

 • beschadigd, losse of verbrande bedrading en / of aansluitingen
 • Een defecte ingang snelheidssensor
 • Een defecte uitgang snelheidssensor
 • Storing transmissie koppelomvormer
 • PCM defect of PCM programmeerfout
 • Diagnostische en reparatieprocedures

  een goed uitgangspunt is altijd controleren onderhoudsbulletins technische (TSB) voor uw specifieke voertuig. Uw probleem kan een bekend probleem met een bekende oplossing zijn gezet door de fabrikant en kunt u tijd en geld te besparen tijdens de diagnose.

  Een geavanceerde diagnostische scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM), service van een fabrikant manual, en eventueel een oscilloscoop zal nuttig zijn bij de diagnose van de P0716 code.

  ik zou waarschijnlijk beginnen mijn diagnose met een visuele inspectie van het systeem bedrading en connectoren. Disconnected, gecorrodeerd, verbrand of kortgesloten bedrading en / of connectoren moeten worden gerepareerd of vervangen. Vergeet niet om de batterij te testen en inspecteren de accu kabels en kabeleinden. Test dynamo ook.

  Ik maak er een gewoonte van om de scanner om de diagnostische poort en op te halen alle opgeslagen codes en schrijf ze op voor toekomstig gebruik. Ik ook een notitie van de freeze frame data.

  Als invoersensor en exit sensor codes aanwezig zijn, gebruikt de scanner datastroom om te bepalen welk circuit in gebreke. Voor nauwkeurigere gegevens, het verkleinen van de datastroom alleen relevante informatie bevatten.

  Controleer op overmatige metaalafval op magnetische oppervlakken van invoer en / of uitvoer snelheidssensoren. Voor de beste resultaten verwijdert overmatig vuil vóór herinstallatie. Als sensoren worden verwijderd, inspecteren onderbrekingen groeven en / of reluctor wielinkepingen, en.

  Gebruik DVOM te testen individuele sensoren volgende specificaties van de fabrikant (in de servicehandleiding of via All Data). Sensoren die niet voldoen aan de specificaties van de fabrikant moeten worden vervangen. Sommige fabrikanten raden vervanging van input en output snelheidssensoren als een set. Voordat u de weerstand en continuïteit met het DVOM, disconnect gerelateerde controllers. Doet u dit niet kan resulteren in een defecte controller.

  Verdachte een defecte PCM of een PCM programmeerfout als alle systeem circuits en sensoren zijn in goede staat en voldoen aan de specificaties van de fabrikant

  Aanvullende diagnostische informatie:.

 • Onregelmatige invoer / uitgaand toerental sensorwaarden vaak bijgedragen aan overmatige metallische afval (aangetrokken door de elektromagnetische sensor)
 • Als invoer en / of uitgaande toerental sensoren moeten worden verwijderd uit het transmissiehuis, voor waarschuwing . Hete transmissievloeistof ontsnappen uit de opening
 • Sensor reluctor speling kritisch, controleer of montagevlakken / schroefgaten vrij van obstakels
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0716 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X