P070A Transmission Fluid Level Sensor Circuit

Home » OBD Codes » P0700-P0799 » P070A Transmission Fluid Level Sensor Circuit

P070A Transmission Fluid Level Sensor Circuit

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Transmission Fluid Level Sensor Circuit

Wat betekent dat?

Deze generieke aandrijflijn storingscode (DTC) typisch geldt OBD-II uitgeruste voertuigen dat een transmissie fluïdumniveausensor hebben. Merken van voertuigen kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot GM, Chevrolet, Ford, Dodge, Ram, Toyota, Hyundai, enz. Deze code is ongebruikelijk.

De transmissie vloeistofniveau (TFL) sensor wordt gebruikt voor het verlichten een waarschuwingslicht op het dashboard bij lage vloeistofniveau.

Wanneer het vloeistofniveau binnen een aanvaardbaar bereik, de schakelaar is geaard. Wanneer de transmissie vloeistof daalt onder een vooraf bepaald niveau, de schakelaar opent en ” lage transmissie fluïdumniveau ” waarschuwing wordt weergegeven op het dashboard.

TFL sensoren ontvangt een referentiespanning van het PCM. De PCM controleert het circuit en wanneer wordt vastgesteld schakelaar is geopend, schakelt de lage vloeistof waarschuwing op het instrumentenpaneel.

Code P070A ingesteld wanneer het PCM een storing in de transmissie vloeistofniveau sensor detecteert . Zie ook codes bevatten P070B, P070C, P070D, P070E en P070F

Code Ernst & Symptomen

De ernst van deze zendcode matig tot ernstig. In sommige gevallen kan dit en voorschriften een lage transmissie fluïdumniveau dat wanneer onbeheerd aan, kan leiden tot schade aan de aandrijflijn te geven. Het is een goed idee om deze code te pakken zo snel mogelijk.

De symptomen van een P070A foutcode kunnen omvatten:

 • Verlichte laag transmissieolie lampje
 • Verlichte motor-indicator
 • Transmission problemen met de prestaties
 • Common oorzaken van deze DTC code

  Mogelijke oorzaken voor deze code kunnen zijn:

 • Defecte transmissie fluidumniveausensor
 • Laag transmissie vloeistofniveau
 • De bedrading problemen
 • Defecte PCM
 • Diagnostische en reparatieprocedures

  Begin met het controleren van de transmissie vloeistof niveau en de conditie in overeenstemming met de aanbevelingen van de fabrikant. Vervolgens Controleer de transmissievloeistof niveausensor en de bijbehorende bedrading. Kijk voor losse verbindingen, beschadigde bedrading, etc. Als schade wordt gevonden, reparatie nodig, schakelt u de code en kijk of het rendement. Vervolgens zoeken we naar bulletins technische dienst (TSBs) met betrekking tot de kwestie. Als er niets wordt gevonden, moet u om vooruit te gaan stap voor stap diagnose van het systeem.

  De volgende is een algemene procedure, zoals het testen van deze code varieert tussen voertuigen. Om het systeem nauwkeurig te testen, wil je verwijzen naar de fabrikant diagnostische stroomschema.

  Controleer de bedrading

  Alvorens verder te gaan, wil je naar de fabriek elektrische schema’s raadplegen om te bepalen welke draden die. AutoZone biedt gratis online reparatiehandleidingen voor vele voertuigen en ALLDATA aanbiedingen enkel voertuig abonnementen.

  Controleer de referentiespanning zijde van het circuit

  Met contact aan, gebruik maken van een digitale multimeter ingesteld op DC volt te controleren referentiespanning (gewoonlijk 5 of 12 volt) vanaf het PCM. Hiertoe sluit de negatieve meter leiding met aarde en de positieve meter kabel naar de sensor B + aansluiting harnas zijde van de connector. Indien geen referentiesignaal aanwezig is, sluit de meter ingesteld op ohm (Contact uit) tussen de referentiespanning pin op de TFL en de referentiespanning pin op de PCM. Indien de tellerstanden buiten bereik (OL) er een onderbreking tussen PCM en de sensor die moet worden gelokaliseerd en gerepareerd. Als de meter leest een numerieke waarde, is er continuïteit.

  Als alles goed is tot op dit punt, zult u wilt controleren of er spanning die uit de PCM. Om dit te doen, zet het contact aan en zet de meter op DC volt. Sluit de positieve meter kabel met de referentiespanningsklem de PCM en de negatieve draad op de grond. Als er niet een referentie spanning van de PCM, de PCM waarschijnlijk defect. Echter, PCM’s gaan zelden slecht, dus het is een goed idee om dubbel te controleren uw werk tot op dit punt.

  Kijk het terrein kant van het circuit

  Met het contact uit, gebruik een digitale multimeter ingesteld op ohm om te controleren op continuïteit. Verbind de meter tussen de transmissie fluïdumniveausensor aardklem en chassisaarding. Als de meter leest een numerieke waarde, is er continuïteit. Indien de tellerstanden buiten bereik (OL) er een onderbreking tussen PCM en de sensor die moet worden gelokaliseerd en gerepareerd.

  Controleer de Sensor

  Als alles controles op dit punt, de sensor is waarschijnlijk defect. Om dit te controleren, draai de contactsleutel uit en stel uw multimeter te ohm lezen. Verwijder de transmissie fluïdumniveausensor en sluit de meter om de sensor klemmen. Als de meter leest van de limieten (OL), de sensor is intern open en moet worden vervangen.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p070a te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X