P0709 Transmission Range Sensor A Circuit Onderbroken

Home » OBD Codes » P0700-P0799 » P0709 Transmission Range Sensor A Circuit Onderbroken

P0709 Transmission Range Sensor A Circuit Onderbroken

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Transmission Range sensor “A” Circuit hoog

Wat betekent dat?

Deze diagnostische problemen code (DTC ) is een generieke code aandrijflijn, die betekent dat deze toepassing OBD-II uitgeruste voertuigen. Hoewel algemeen kan het specifieke reparatiestappen Afhankelijk van het merk / type.

Dit is een generiek aandrijflijn storingscode (DTC) in de transmissie subgroep. Het is een soort ” B ” code betekent dat de aandrijflijn (PCM) of de transmissie besturingsmodule (TCM) niet inschakelen van de motor-indicator indien de voorwaarden om de code in te stellen aanwezige twee opeenvolgende belangrijke cycli. (Key on-off, off-on)

De PCM / TCM gebruikt de transmissie afstandsensor, ook wel de blokkeerschakelaar, om te bepalen welke versnellingspositie de versnellingshendel. De codedefinitie zelf worden de probleem dat wordt veroorzaakt door de code; het signaal van de afstandsensor niet aanwezig hele tijd, of intermitterend ontbreekt.

Voorbeeld van een externe zendbereik Sensor (TRS):

TRS afbeelding van Dorman

Symptomen & De ernst van de Code

Na de tweede sleutel cyclus, de PCM / TCM gaat aan de check engine licht en de transmissie dwingen tot “Limp-home” of “safe-mode”. Er zal een duidelijke vermogensverlies meest merkbaar zijn, bij het opstijgen van compleet stopt. In deze modus, de transmissie begint in de derde versnelling die hard op de interne koppelingen in de transmissie.

In mijn ervaring kan dit ernstige inwendige schade aan de transmissie, zodat het zo snel moet worden gecorrigeerd mogelijk. Vermijd het gebruik van het voertuig totdat reparaties uitgevoerd kunnen worden

Oorzaken

Mogelijke oorzaken voor deze code set zijn:.

 • Defecte zendbereik sensor
 • Verkeerde bedrading
 • (zelden) defect PCM of TCM
 • Diagnostische en reparatieprocedures

  Het zendbereik sensor ontvangt een 12 volt signaal van de contactschakelaar stuurt deze een 12 volt signaal op de betreffende schakeling volgens versnellingspositie, voor PCM / TCM.

  P0709 set wanneer het signaal ontbreekt op de PCM / TCM. Een scan tool die de mogelijkheid om live gegevens te lezen heeft, is de meest accurate manier om dit DTC diagnose te stellen, maar als men is hier niet beschikbaar zijn een paar dingen die kunnen worden gecontroleerd met een digitale volt ohm meter. (DVOM) In mijn ervaring zijn de meest voorkomende oorzaak van intermitterende signaal problemen zijn bedrading verbonden.

  In dit geval wordt een nauwe visuele inspectie van de afstandsensor bedrading en de inwendige contacten van de afstandsensor Verbind de eerste en grondig uitgevoerd. Als er iets verdacht wordt gevonden tijdens de inspectie, reparatie van het probleem, schakelt de codes en proefrit het voertuig. Als de DTC terugkeert, ingesteld op de DVOM volt en terug sonde passende circuits op de PCM / TCM en “wiebelen” het harnas op en leidt tot de afstandsensor. Als er geen intermitterende spanningsverlies te zien op de meter vermoeden een defecte afstandsensor.

  Zie ook zendbereik Sensor codes:. P0705, P0706, P0709, P0709 en P0709

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0709 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X