P0702 Transmission Control System Electrical

Home » OBD Codes » P0700-P0799 » P0702 Transmission Control System Electrical

P0702 Transmission Control System Electrical

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Transmission Control System Elektrisch

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke aandrijflijn code, welke middelen zij betrekking heeft op alle 1996-nieuwere voertuigen (Ford, Honda, Mazda, Mercedes, VW, etc.). Hoewel algemeen kan het specifieke reparatiestappen variabel merk / model.

Als ik ondervindt een storing controlelampje (MIL) en een opgeslagen code P0702, betekent dit dat de aandrijflijn (PCM) heeft gedetecteerd storing van het elektrische gedeelte van de transmissie regelsysteem. Alleen voertuigen die zijn uitgerust met een automatische transmissie moet deze code tentoon te stellen.

De meeste transmissie controllers (voor OBD-II uitgeruste voertuigen) zijn geïntegreerd in de PCM, maar er zijn een aantal fabrikanten die een stand-alone transmission control module ( TCM). Ongeacht waarmee dergelijk systeem een ​​bepaald voertuig is uitgerust, worden transmissieverwante codes opgeslagen als P-codes. Er zal waarschijnlijk andere transmissie- besturingscodes opgeslagen bij de P0702.

Automatische transmissies worden elektronisch gestuurd OBD-II uitgeruste voertuigen. Een regelmodule controller area network (CAN), een groot aantal sensoren en solenoïden, een krachtige hydraulische pomp en een hydraulische kleplichaam zijn essentieel voor de werking van de elektronisch geregelde transmissie.

ingangsspanning signalen van de motor en transmissie sensoren worden ontvangen door de transmissiecontroller. Gasklep hoek, motortoerental, motorbelasting percentage en koelvloeistof van de motor sensoringangen. Helpen pompdruk, de ingaande toerental (rpm), transmissie uitgaand toerental (rpm), shifter positie, voertuigsnelheid, koppelomvormer lock-up percentage transmissie en Temperatuursensor transmissies zijn sensoringangen. Deze ingangssignalen worden door de transmissie controller schakelstrategie en elektronische pompdruk parameters in kaart. De elektronische drukregelventiel regelt pompdruk en houdt de transmissie efficiënt verschuiven. Verschuiven zou direct extreem hard geworden en aandrijflijncomponenten kunnen worden beschadigd als de maximale pompdruk zou direct op het kleplichaam worden aangebracht. Op en neer verschuivingen worden gerealiseerd met elektronisch geregelde elektromagneten die veerbelast kogelkranen bedienen. Deze kleppen beperken en laat hogedrukvloeistof zoals gewenst. De koppelomvormer (TCC) solenoïde regelt het percentage koppelomvormer lock-up.

De CAN is een complex systeem van elektrische bedrading en aansluitingen die dient om de verzending van gegevens tussen de TCM (indien van toepassing) en de PCM. Data (inclusief opgeslagen codes) kunnen ook naar andere regelaars via de CAN worden verzonden. Onder verdeeld controllers informatie de ingaande en uitgaande toerental (rpm), voertuigsnelheid en transmissietemperatuur. Anti lock remsystemen, elektronische tractiecontrolesystemen en elektronische stabiliteitscontrolesystemen alle gebruik van deze gegevens voor vergelijkingsdoeleinden. Deze code wordt meestal alleen opgeslagen wanneer andere elektrische transmissie controlecodes aanwezig zijn.

Symptomen & Severity

Als u opgevallen dat uw transmissie schakelt harder dan normaal nadat deze code is opgeslagen, kan dit te wijten zijn aan de transmissie controlesysteem wordt geplaatst slap-in-modus. Transmissie pompdruk is sterk toegenomen in deze modus. Limp-in-modus is niet bedoeld voor langdurig gebruik. Als uw voertuig een code P0702 is opgeslagen, moet deze onmiddellijk worden aangepakt

De symptomen van een P0702 code kunnen zijn:.

 • Erratic transmissie shift patronen
 • Uitval van de transmissie naar shift op alle
 • Een verminderde brandstofverbruik
 • Andere transmissieverwante codes
 • Oorzaken

  Potential oorzaken hiervoor code reeks zijn:

 • Transmission storing
 • open of kortgesloten circuits Overbrengingsregelsysteem
 • Defecte overdrachtsbesturingseenheid of PCM programmeren error
 • Diagnostische en reparatieprocedures

  Een goed uitgangspunt is altijd om te controleren of bulletins technische dienst (TSB) voor uw specifieke voertuig. Uw probleem kan zijn een bekend probleem met een bekende fix gezet door de fabrikant en kunt u tijd en geld te besparen tijdens de diagnose.

  Een voertuig service manual (of het equivalent), een scanner en een digitale volt / ohmmeter zal nuttig zijn bij de diagnose van een code P0702.

  ik zou beginnen met een visuele inspectie van de transmissie controle bedrading en connectoren. Vervolgens Ik zou de accu, controle accukabels en de accu uiteinden testen.

  I normaliter overgaan op door de scanner op het voertuig diagnose-aansluiting en ophalen van alle opgeslagen codes en freeze frame data. Ik schrijf deze informatie naar beneden en opslaan voor later.

  Als de code / s onmiddellijk opnieuw in, terug te keren naar uw opgenomen freeze frame data. . Begin met de diagnose van de code die voor het eerst werd opgeslagen en diagnosticeren / reparatie alle andere opgeslagen transmission control codes voordat u de P0702 diagnosticeren

  Aanvullende diagnostische informatie:

 • De inwendige transmissie controle draadbundel wordt vaak beschadigd door extreem scherpe randen poreuze oppervlakken en hoge temperaturen gevonden in de transmissiekast
 • Onderhoud van de transmissie bij voorgeschreven onderhoud kan verlengen levensduur
 • Diagnose en reparatie overige transmissiecodes voor diagnose code
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0702 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X