P0701 Transmission Control System Bereik / prestatie

Home » OBD Codes » P0700-P0799 » P0701 Transmission Control System Bereik / prestatie

P0701 Transmission Control System Bereik / prestatie

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Transmission Control System Bereik / prestatie

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een aandrijflijn generieke code, welke middelen zij betrekking heeft op alle 1996-nieuwere voertuigen (Ford, Honda, Mazda, Mercedes, VW, etc.). Hoewel generieke mogelijk dat de specifieke reparatie stappen variëren, afhankelijk van merk / model.

Als uw auto instrumentenpaneel een verlichte storing controlelampje (MIL), vergezeld van een opgeslagen code P0701 heeft gepresenteerd, het betekent gewoon dat de aandrijflijn (PCM) een storing in de transmissie besturing gedetecteerd. Deze code heeft uitsluitend betrekking op voertuigen die zijn uitgerust met een automatische transmissie.

Hoewel de meeste transmissie controllers (voor OBD-II uitgeruste voertuigen) zijn geïntegreerd in de PCM, zijn er nog enkele fabrikanten die ervoor kiezen om gebruik van een stand-alone transmissie besturingsmodule (TCM). Transmissieverwante codes worden opgeslagen als P-codes ongeacht het type systeem een ​​bepaald voertuig is uitgerust (er zijn geen T-codes). Als de P0701 is opgeslagen, is het zeer waarschijnlijk dat er andere transmissie- besturingscodes opgeslagen en.

Automatische transmissies OBD-II uitgeruste voertuigen worden elektronisch geregeld. Het betreft een besturingsmodule, een controller area network (CAN), een groot aantal sensoren en solenoïden, een krachtige hydraulische pomp en een hydraulische kleplichaam.

De transmissiebesturingsinrichting ontvangt ingangsspanning signalen van de motor en transmissie sensoren. Machinesensor ingangen omvatten (maar zijn niet beperkt tot) gasklep hoek motortoerental, belasting percentage en koelmiddeltemperatuur. Transmissiesensor ingangen hulp beeldscherm pompdruk, de ingaande toerental (rpm), transmissie uitgaand toerental (rpm), shifter positie, voertuigsnelheid, koppelomvormer lock-up percentage en transmissietemperatuur, om maar een paar te noemen. De transmissiebesturingsinrichting gebruikt deze ingangssignalen naar schakelstrategie en elektronische pompdruk parameters in kaart. De elektronische drukregelventiel wordt gebruikt pompdruk regelen en houdt de transmissie verschuiven vlot. Als maximale pompdruk zou direct op het kleplichaam worden aangebracht, zou verschuiven direct extreem hard en aandrijflijncomponenten kunnen worden beschadigd. Elektronisch gestuurde solenoïdes veerbelaste kogelkleppen beperken en laat hogedruk vloeistof door hydraulische circuits, waardoor op en neer verschuift naar wens. Nog een andere spoel bestuurt het percentage koppelomvormer lock-up, verhogen brandstofefficiëntie en kracht om het trottoir.

De CAN is een complex systeem van kabels en connectors die wordt gebruikt om zendgegevens vanaf de TCM (indien toepassing) en de PCM. Data (inclusief opgeslagen codes) kan ook worden gedeeld met andere regelaars via de CAN. Zenderingang en uitgaand toerental (rpm), voertuigsnelheid en transmissietemperatuur allemaal gedeeld tussen verschillende controllers. Deze data wordt gebruikt voor vergelijking in anti- lock remsystemen, elektronische tractiecontrolesystemen en elektronische stabiliteitscontrolesystemen (onder andere).

Deze code is uniek omdat het wordt meestal alleen opgeslagen wanneer andere transportafhankelijke codes zijn aanwezig. Deze kunnen codes worden in verband met mechanische problemen of elektrische problemen

Symptomen &Severity

Als deze code wordt opgeslagen, kunt u opgemerkt hebben dat uw transmissie schakelt veel harder dan normaal. Dit wordt veroorzaakt door het RF controlesysteem geplaatst slap in stand. In deze modus wordt de transmissie pompdruk enorm toegenomen. Deze modus is niet bedoeld voor langdurig gebruik. Als uw voertuig een code P0701 heeft geëxposeerd, moet deze onmiddellijk worden gediagnosticeerd

De symptomen van een P0701 code kunnen zijn:.

 • Erratic transmissie shift patronen
 • Falen van de transmissie shift
 • Diminished brandstofverbruik
 • Aandrijftechniek slippen
 • Uitgestelde verzending betrokkenheid
 • Andere transmissieverwante codes
 • oorzaken

  Mogelijke oorzaken voor deze code set zijn:

 • Laag transmissie vloeistofniveau
 • Substandard transmissieolie
 • Transmission storing
 • open of kortgesloten circuits Overbrengingsregelsysteem
 • Mechanical (intern) transmissiefout
 • Koppelomvomer defecten
 • Defecte overdrachtsbesturingseenheid of PCM programmafout
 • Diagnostische en reparatieprocedures

  Een goed uitgangspunt is altijd controleren servicebulletins technische (TSB) van uw specifieke voertuig. Uw probleem kan zijn een bekend probleem met een bekende fix gezet door de fabrikant en kunt u tijd en geld te besparen tijdens de diagnose.

  Een scanner, een digitale volt / ohmmeter, een transmissie manometer, en een voertuig onderhoudshandboek (of het equivalent) vereist om P0701.

  diagnosticeren Begin met een visuele inspectie van transmissiebesturing bedrading en aansluitingen. Ook test de accu, controle accukabels en de accu uiteinden op dit moment.

  Sluit de scanner het voertuig diagnose-aansluiting en halen alle opgeslagen codes en freeze frame data. Noteer deze informatie naar beneden en opslaan voor later.

  Omdat de belangrijkste oorzaak van overdracht falen wordt veroorzaakt door het vloeistofniveau en / of conditie, de vloeistof moet nu worden gecontroleerd. Volg de specificaties van de fabrikant voor het controleren van de transmissie vloeistofniveau.

  Als de vloeistof een penetrante brandgeur, verdachte katastrofisch mechanische storing die vereist een volledige overbrenging herbouwen en een nieuwe koppelomvormer. Als het vloeistofniveau is meer dan een kwart laag, vul de transmissie met de aanbevolen transmissie vloeistof en start de motor. Inspecteer de transmissie, de transmissie koeler en koeler slangen / leidingen op lekkage. Reparatie lekken als dat nodig is. Nadat de lekken worden gerepareerd en het vloeistofniveau wordt gecorrigeerd, proefrit het voertuig te zien is de code / s gereset. Doen ze dat niet, dan is de code werd in verband met de lage vloeibare toestand en het is verholpen.

  Als de code / s onmiddellijk opnieuw in, terug te keren naar uw opgenomen freeze frame data. . Begin met de diagnose van de code die voor het eerst werd opgeslagen en diagnosticeren / reparatie alle andere opgeslagen transmission control codes voordat u de P0701 diagnosticeren

  Aanvullende diagnostische informatie:

 • Diagnose en reparatie alle andere transmissieverwante codes voordat u deze code te diagnosticeren
 • Lage transmissie-olie is een veel voorkomende oorzaak van de storing in de overbrenging
 • Onderhoud van de transmissie in de aanbevolen intervallen kan verlengen levensduur
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0701 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X