P06B0 Sensor Voeding “A” Circuit / Open

Home » OBD Codes » P0600-P0699 » P06B0 Sensor Voeding “A” Circuit / Open

P06B0 Sensor Voeding “A” Circuit / Open

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Sensor Voeding A Circuit Open

Wat betekent dat?

Dit is een generieke diagnostische foutcode ( DTC) en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Buick, Chevrolet, Chrysler, Fiat, Ford, GMC en Mercedes-Benz, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

Wanneer een OBD-II uitgerust voertuig een code P06B0 is opgeslagen, betekent dit dat de aandrijflijn (PCM) is niet voedingsspanning detecteren voor een bepaalde sensor of groep van sensoren. Afhankelijk van de fabrikant. de sensor (of sensoren) in kwestie kan worden gerelateerd aan het uitlaatgas recirculatiesysteem, de opgewarmde afvoerlucht zuurstofsensorcombinatie, automatische transmissie, of verdeelbak (vierwielaandrijving of vierwielaandrijving enige voertuigen) .De sensorcircuit getroffen is de aanduiding a (a en B kan worden verwisseld en).

de meeste OBD-II sensoren worden geactiveerd door een spanningssignaal dat wordt verschaft door de PCM of een andere on-board controllers. De mate van spanning (gebelde referentiespanning) kan variëren tussen zeer lage spanning (typisch gemeten in millivolt) op volle batterijspanning. De meest voorkomende sensor spanningssignaal 5-volt; gevolgd door batterijspanning. Uiteraard zal je nodig hebt om precies te bepalen welke sensor is gerelateerd aan deze code. Een betrouwbare voertuiginformatie zal deze informatie opleveren.

Als de PCM (of een andere on-board controllers) niet de spanning te detecteren op de aangewezen Voedingsschakeling, de code P06B0 kan worden opgeslagen en een dienst motor snel / storing controlelampje (SES / MIL) branden. SES / MIL verlichting kunnen meerdere ontstekingscycli vereisen mislukt

Een normale PCM regelmodule module geopend.

Wat is de ernst van deze DTC?

ik zou zeker categoriseren deze code als ernstig. De brede bereiken sensor opname maakt het moeilijk – zo niet onmogelijk -. Om vast te stellen precies hoe katastrofisch de symptomen van de aandoening die heeft bijgedragen tot de P06B0 code wordt opgeslagen zou kunnen blijken

Wat zijn enkele van de symptomen van de code

De symptomen van een P06B0 foutcode kunnen zijn:?

 • Transfer geval niet in werking is
 • Motor no-start voorwaarde
 • Verminderde brandstofverbruik
 • motor aarzeling, sag, juffrouw, of struikelen
 • Serious motor drivability kwesties
 • Aandrijftechniek kan onregelmatig verschuiven
 • Aandrijftechniek kan hard verschuiven
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze code kunnen zijn:?

 • Defecte motor, transmissie, of tussenbak sensor
 • Kapotte zekering of smeltloodmechanisme
 • Open of kortgesloten bedrading en / of aansluitingen of terreinen
 • PCM falen of een PCM-programmering error
 • Wat zijn enkele stappen P06B0 het oplossen van problemen?

  Diagnose en repareren van een ny andere sensor daarmee verband houdende codes voorafgaand aan het proberen een diagnose voor de opgeslagen P06B0.

  Om nauwkeurig vast te stellen een code P06B0, zult u een diagnostische scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM), en een bron van betrouwbare nodig voertuig informatie.

  Zonder middelen om herprogrammeren controllers, het bereiken van een accurate diagnose conclusie voor de opgeslagen P06B0 zal een uitdaging op zijn best. U kunt bespaart u hoofdpijn door te zoeken naar bulletins technische dienst (TSB) dat de code opgeslagen, voertuig (jaar, merk, model, en de motor) te repliceren, en symptomen vertoonden. Deze informatie kan worden gevonden in uw voertuig informatiebron. Als je slagen in het vinden van de juiste TSB, zou het zeer nuttig diagnostische informatie opleveren.

  Sluit de scanner aan het voertuig diagnostische poort en op te halen alle opgeslagen codes en relevante freeze frame data. Nadat u deze informatie op te schrijven (in het geval de code blijkt te zijn een intermitterende een) duidelijk de codes en proefrit het voertuig. Een van de twee dingen zullen gebeuren; de code wordt hersteld of PCM readiness modus.

  Als de PCM komt readiness mode (code intermitterend), de code kan moeilijker te diagnosticeren. De voorwaarde die de P06B0 moet worden opgeslagen kan het nodig zijn om te verslechteren voordat een accurate diagnose conclusie veroorzaakt kan worden bereikt. Echter, als de code is hersteld, ga verder met uw diagnose.

  Het verkrijgen van uitzicht connector gezicht, connector pinout grafieken, component locators, elektrische schema’s en diagnostische flow charts (met betrekking tot de code en het voertuig in kwestie) met behulp van uw bron van informatie voertuig.

  visueel alle bijbehorende bedrading en connectoren. Bedrading die is gesneden, verbrand of beschadigd moeten worden gerepareerd of vervangen. U kunt ook het chassis en de motor het terrein te controleren en de nodige reparaties uit voordat u verder gaat. Gebruik voertuiginformatie bron (voeding en aarde plaatsen) met aarde knooppunt locaties te vinden op gerelateerde circuits.

  Als er geen andere codes worden opgeslagen en de P06B0 steeds opnieuw in met de DVOM om testbeheerser voeding zekeringen en relais. Vervang doorgebrande zekeringen, relais, en smeltzekeringen zoals vereist. Zekeringen altijd getest met de schakeling geladen in een foute diagnose te voorkomen.

  wellicht defect besturingseenheid of besturing programmeerfout vermoed dat als alle controller vermogen (input) en gemalen schakelingen intact en er geen sensorvoedingen (output) voedingsspanning wordt uitgevoerd vanaf de PCM (of andere controller). Houd in gedachten dat controller vervangen herprogrammering zal vereisen. Geherprogrammeerd controllers zijn beschikbaar via de aftermarket bronnen voor sommige toepassingen; andere voertuigen / controllers aan boord herprogrammering die alleen kan worden gedaan door middel van een dealer of een andere gekwalificeerde bron vereisen.

  een visuele inspectie systeem controllers op tekenen van water, warmte, of aanrijding schade en vermoedt dat een controller die toont beschadigd defect.

 • Onder geopend kan worden gesubstitueerd aangesloten of losgekoppeld, gesneden of gebroken
 • Overmatige sensor voedingsspanning is waarschijnlijk het resultaat van een korte om batterijspanning
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p06b0 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X