P06AF Torque Management System – Gedwongen uitschakelen van de motor

Home » OBD Codes » P0600-P0699 » P06AF Torque Management System – Gedwongen uitschakelen van de motor

P06AF Torque Management System – Gedwongen uitschakelen van de motor

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Torque Management System – Gedwongen uitschakelen van de motor

Wat betekent dat

Dit is een generieke diagnostische code? (DTC) en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, VW, Ford, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

Als OBD-II uitgerust voertuig een code P06AF is opgeslagen, betekent dit dat de aandrijflijn (PCM) een onregelmatigheid van het koppel systeem heeft gedetecteerd. De storing was ernstig genoeg dat een gedwongen uitschakeling van de motor werd gerechtvaardigd of waargenomen. Motorkoppel beheer codes voor voertuigen met een automatische transmissie alleen.

Torque beheersystemen (gebruikt in OBD-II voertuigen) zijn bedoeld om motorkoppel tussen automatische transmissie schakelt verminderen. Dit is nodig om te helpen bij de levensduur van de transmissie en alle andere aandrijflijn componenten. Het koppel systeem wordt geactiveerd met de PCM. De PCM berekent de data van dergelijke sensoren de gasklepstandsensor (TPS), de transmissie input en output snelheidssensoren en de massa luchtstroom (MAF) sensor op de parameters die moeten worden toegepast op het koppel beheersysteem bepalen. Zodra een draaimoment strategie is geconfigureerd, de PCM initieert het en herhaalt met elke toepasselijke rijcyclus.

De daadwerkelijke vermindering motorkoppel wordt gerealiseerd wanneer ontstekingstijdstip wordt vertraagd door de PCM. Indien de PCM waarneemt dat ontstekingstijdstip niet vertraagd kan worden, of dat motorkoppel kan niet effectief worden gecontroleerd, in de mate dat motoruitschakelfunctie nodig is, kan een code P06AF worden opgeslagen en een voorziening machine snel / storing controlelampje (SES / MIL) brandt. SES / MIL verlichting kunnen meerdere ontsteking cycli vereisen met een mislukking.

Wat is de ernst van deze DTC?

Koppelreductie systemen zijn niet kritisch voor gebruik van het voertuig. De meeste bestuurder zou niet kennisgeving als het koppel management systeem niet in geslaagd om te werken en velen hebben gemeld dat zij de voorkeur aan de manier waarop hun automatische transmissie verschoven met het koppel beheer uitgeschakeld. De enige reden dat ik deze code zou classificeren als ernstig is vanwege het vermogen van het koppel management systeem om de motor uitschakelen.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

Symptomen van een P06AF foutcode kunnen zijn:

 • Motor no-start voorwaarde
 • Motor aarzeling of miss
 • Motor drivability kwesties
 • Onregelmatige versnellingsbakschakelmechanisme patronen
 • Harde verschuiving
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code?

  oorzaken van deze code kan onder andere:

 • Defecte de ingaande of uitgaande snelheidssensor
 • Kan koppelomvormer
 • Katastrofisch mechanische overbrenging storing
 • open of kortgesloten bedrading en / of aansluitingen of terreinen
 • PCM falen of een PCM programmeerfout
 • Wat zijn enkele P06AF stappen voor probleemoplossing?

  een andere opgeslagen diagnostische codes (vooral met betrekking tot het koppel systeem) worden gediagnosticeerd en hersteld voordat de diagnose van de code P 06AF.

  Om een ​​code P06AF diagnosticeren, zult u een diagnostische scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM), en een bron van betrouwbare informatie over het voertuig nodig hebben.

  Zoeken naar technische dienst bulletins (TSB) dat de code opgeslagen, voertuig (jaar, merk, model, en de motor) te repliceren, en symptomen vertoonden gebruik van uw voertuig bron van informatie. Het vinden van de juiste TSB, kan opleveren diagnostische informatie die u zal wijzen in de richting van een succesvolle diagnose.

  Sluit de scanner aan het voertuig diagnostische poort en op te halen alle opgeslagen codes en relevante freeze frame data. Ik meestal om deze informatie te noteren voor het geval de code blijkt een intermitterende één zijn. Na het opnemen van alle relevante gegevens en freeze frame gegevens de codes en een proefrit met het voertuig totdat een van twee dingen gebeuren; de code is hersteld of de PCM binnenkomt readiness stand.

  De slechte nieuws is dat als de PCM binnenkomt bereid modus, de code intermitterend. Dat maakt het moeilijk te diagnosticeren. Het goede nieuws is dat de aandoening die de oorzaak van de P06AF moet worden opgeslagen kan het nodig zijn om te verslechteren voordat er een nauwkeurige diagnose conclusie kan worden getrokken. Echter, als de code is hersteld, ga verder met uw diagnose.

  Het verkrijgen van uitzicht connector gezicht, connector pinout grafieken, component locators, elektrische schema’s en diagnostische flow charts (met betrekking tot de code en het voertuig in kwestie) met behulp van uw bron van informatie voertuig.

  visueel alle bijbehorende bedrading en connectoren. Bedrading die is gesneden, verbrand of beschadigd moeten worden gerepareerd of vervangen. U kunt nu wilt chassis en de motor het terrein te controleren. Gebruik voertuiginformatie bron (voeding en aarde plaatsen) met aarde knooppunt locaties te vinden op gerelateerde circuits.

  Als er geen andere codes worden opgeslagen en de P06AF steeds opnieuw in met de DVOM om testbeheerser voeding zekeringen en relais. Vervang doorgebrande zekeringen, relais, en smeltzekeringen zoals vereist. Zekeringen altijd getest met de schakeling geladen in een foute diagnose te voorkomen.

  wellicht defect besturingseenheid of besturing programmeerfout vermoed dat als alle controller voeding en aarde schakelingen intact. Houd in gedachten dat controller vervanging waarschijnlijk zal vereisen herprogrammering. Geherprogrammeerd controllers zijn beschikbaar via de aftermarket bronnen voor sommige toepassingen; andere voertuigen / controllers aan boord herprogrammering die alleen kan worden gedaan door middel van een dealer of een andere gekwalificeerde bron vereisen.

  een visuele inspectie systeem controllers op tekenen van water, warmte, of aanrijding schade en vermoedt dat een controller die toont tekenen van schade is defect.

 • Bepaalde koppel management functies kunnen worden verwijderd als aftermarket of high performance programmeurs worden gebruikt. Dit kan resulteren in een opgeslagen code P06AF
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p06af te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X