P06A2 Variabele A / C Compressor Controle Circuit High

Home » OBD Codes » P0600-P0699 » P06A2 Variabele A / C Compressor Controle Circuit High

P06A2 Variabele A / C Compressor Controle Circuit High

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Variabele A / C Compressor Controle Circuit hoog

Wat betekent dat?

Dit is een generiek powertrain diagnostische foutcode (DTC) en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Dat kan, maar is niet beperkt tot voertuigen van General Motors, Honda, Dodge, Ford, BMW, Mercedes, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

OBD-II foutcodes P06A0, P06A1 en P06A2 zijn gekoppeld aan de variabele airconditioning (A / C) compressor stuurschakeling.

het doel van de variabele A / C compressor besturingsschakeling bestaat erin samen en maak de compressor op het juiste moment om de gewenste temperatuur binnen de voertuigcabine houden. De ECU ontvangt spanningssignalen van verschillende componenten om mogelijke storingen in het systeem te detecteren.

De variabele A / C compressor besturingsschakeling omvat verscheidene componenten om dit proces te bereiken. De meeste nieuwe auto’s zijn uitgerust met climate control, dat is een essentieel onderdeel van dit circuit naar behoren functioneren.

Wanneer de motorregeleenheid (ECU) detecteert abnormaal hoge elektrische signalen binnen de variabele A / C compressor besturingsschakeling code P06A2 wordt ingesteld en het motor licht geactiveerd.

Een typische airco compressor:

Wat is de ernst van deze DTC?

de ernst van deze code is een matige tot ernstige basis van de specifieke aard van het probleem. Hoewel het een gebruiker handige functie, kunnen A / C storingen vooruitgang leidt tot uitgebreide reparatie eisen wanneer deze niet tijdig verholpen.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

Symptomen van een P06A2 foutcode kunnen zijn:

 • Air conditioner werkt niet goed
 • ‘motor controleren licht verlichte
 • Wat zijn een aantal van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze P06A2 code kan zijn:?

 • Defecte A / C-compressor
 • Defecte A / C solenoïde (indien van toepassing)
 • Laag of overladen onderdelen
 • verstopt orifice tube of droger
 • Defecte klimaatregeling
 • Defecte A / C relais
 • zekering of smeltveiligheden kunnen link (eventueel)
 • gecorrodeerde of beschadigde aansluiting
 • Defecte of beschadigde draden
 • Defecte eCU
 • Wat zijn enkele stappen P06A2 het oplossen van problemen?

  de eerste stap in het oplossen van problemen voor storingen is het onderzoeken van de technische dienst Bulletins (TSB’s) voor de specifieke voertuig jaar, model en power plant. In sommige gevallen kan dit een hoop tijd op de lange termijn op te slaan door te wijzen u in de juiste richting.

  De tweede stap is om alle onderdelen te vinden binnen dit circuit en het uitvoeren van een grondige visuele inspectie om te controleren of de bijbehorende bedrading op zichtbare gebreken zoals afkrabben, wrijving, blanke draden, of verbranden vlekken. Vervolgens is de connectors controleren op veiligheid, corrosie en beschadigde pennen. Dit proces moet de A / C compressor verbonden sensoren, relais en de ECU omvatten.

  Geavanceerd Steps

  De geavanceerde stappen worden zeer specifieke voertuig en hebt de juiste geavanceerde apparatuur om nauwkeurig uit te voeren. Deze procedures vereisen een digitale multimeter en de specifieke technische referenties voor het voertuig. De ideale tool voor dit proces het oplossen van problemen is een A / C diagnostisch apparaat, indien beschikbaar.

  Deze gespecialiseerde vereiste is voor de oorzaak van de storing lokaliseren van lekken identificeren en verifiëren van geschikte drukken in het systeem. Hoge en lage zijde meters ook valideren van de integriteit van de A / C compressor en bijbehorende componenten. Beperkingen in het systeem, zoals een verstopte orifice tube of droger worden geïdentificeerd. De geschikte hoeveelheid koelmiddel in het systeem speelt een belangrijke rol bij de werking van deze schakeling ook. Veiligheidsschakelaars, zekeringen en smeltveiligheden kunnen verbindingen worden vaak opgenomen om schade aan de A / C compressor voorkomen.

  Spanningcontroles

  Specifieke richtlijnen herstellingen moeten worden gerelateerd aan de spanning varieert vereist voor verschillende componenten A / C te bepalen. Op basis van de configuratie, worden verscheidene componenten opgenomen met inbegrip van de A / C compressor relais en spoelen voor sommige toepassingen. Climate control op nieuwere auto’s kan het proces het oplossen van problemen zeer ingewikkeld in sommige gevallen te maken. Voltage eisen zullen variëren op basis van de specifieke jaar en het model van het voertuig.

  Als dit proces identificeert het ontbreken van een voedingsbron of gemalen, kan continuïteitstesten nodig om de integriteit van de kabels, connectoren en andere componenten te controleren. Continuïteitstest moet altijd worden uitgevoerd terwijl de stroom verwijderd uit het circuit en de normale waarden voor bedrading en aansluitingen moet 0 ohm weerstand. Weerstand of geen continuïteit een indicatie foutieve bedrading die open of kortgesloten en moet worden gerepareerd of vervangen.

  Wat zijn gewone reparaties voor deze code?

 • vervangen (eventueel) A / C-compressor
 • vervangen A / C solenoïde
 • vervangen orifice tube of droger
 • Vervanging zekering of smeltveiligheden kunnen link (eventueel)
 • Repair A / C systeem lek
 • Reiniging corrosie van connectors
 • repareren of vervangen van defecte bedrading
 • evacueren en op te laden systeem
 • Flashing of vervangen eCU
 • verkeerde diagnose kan leiden tot het vervangen van de A / C compressor of andere bijbehorende componenten wanneer verkeerde bedrading, connectoren of een onjuiste lading is de wortel van het probleem.

  Hopelijk is de informatie in dit artikel is nuttig om u te wijzen in de juiste richting om het probleem met de variabele A / C compressieschakeling foutcode corrigeren. Dit artikel is strikt informatief en de specifieke technische gegevens en service bulletins voor uw voertuig moet altijd voorrang.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p06a2 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X