P069F Throttle Actuator controle lampregelcircuit

Home » OBD Codes » P0600-P0699 » P069F Throttle Actuator controle lampregelcircuit

P069F Throttle Actuator controle lampregelcircuit

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Throttle Actuator Controle Lamp Control Circuit

Wat betekent dat?

Dit is een generieke diagnostische foutcode ( DTC) en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Chevrolet, Chrysler, Dodge, Ford, GMC, Hyundai, Kia, Honda, Toyota, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

een opgeslagen code P069F betekent dat de aandrijflijn (PCM) een storing in de gashendel relaissturing lampregelcircuit heeft gedetecteerd.

de gasklep actuator controlelampje is een geïntegreerd onderdeel van het instrumentenpaneel. De primaire functie is om de bestuurder te waarschuwen dat de gashendel actuator besturing een storing heeft vertoond (wanneer het wordt verlicht). De gasklep actuator besturingssysteem is verantwoordelijk voor het openen en sluiten van de gasklep voor het vergroten / verkleinen toerental zoals gevraagd.

De PCM controleert typisch de continuïteit van de gasklep actuatorstuursignalen lampregelcircuit wanneer de ontsteking Opgewonden. De gasklep actuator besturing maakt gebruik van invoersignalen van het voertuig gasklepstandsensor (TPS) de smoorplaat bedienen en regelen de juiste mate van lucht in de motor. De PCM levert elektronische servomotoren met de vereiste spanningssignaal openen of sluiten van de gasklep zoals gevraagd.

Telkens wanneer de contactschakelaar wordt aangezet en de PCM wordt bekrachtigd, multiple controller zelftests worden uitgevoerd. Naast lopende interne regelaar zelftests, het controller area network (CAN) draagt ​​seriële gegevens van elke afzonderlijke module voor zorgen dat aan boord controllers correct interfacing.

Wanneer een storing wordt gedetecteerd in de controle op de gasklep bekrachtigerregelaar lampregelcircuit, een code P069F worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) worden belicht.

Wat is de ernst van de DTC?

Een opgeslagen code P069F (met regelklep aandrijving controlelampje belichting) zal waarschijnlijk gepaard gaan met een verlies van gashendel. Deze code moet ernstig worden beschouwd en de diagnose zo snel mogelijk

Wat zijn enkele van de symptomen van de code

De symptomen van een P069F foutcode kunnen zijn:.?

 • Throttle actuator systeem onwerkzaam
 • Throttle actuator controlelampje onwerkzame
 • Throttle actuatorbesturing lamp verlicht
 • Other opgeslagen gasklep codes
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze code kunnen zijn:?

 • Defecte PCM
 • PCM programmafout
 • open of kortgesloten gasklep actuatorbesturing lampregelcircuit
 • Defecte gasklep actuator control lamp
 • Wat zijn P069F oplossen stappen?

  een diagnostische scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM), en een bron van betrouwbare informatie over het voertuig vereist zal zijn om een ​​code P069F vast te stellen.

  Raadpleeg uw voertuig informatiebron voor technische dienst bulletins (TSB) dat de code opgeslagen, voertuig repliceren (jaar, ma ke, model, en de motor), en symptomen vertoonden. Als u de juiste TSB vinden, kan het nuttig diagnostische informatie opleveren.

  Begin met het aansluiten van de scanner om het voertuig diagnostische poort en het ophalen van alle opgeslagen codes en freeze frame data. U wilt deze informatie naar beneden, voor het geval dat de code blijkt een intermitterende één te schrijven. Na het opnemen van alle relevante gegevens de codes en test rijden met het voertuig totdat de code reset of het PCM binnenkomt readiness stand.

  Als de PCM binnenkomt bereid modus, de code intermitterend en moeilijker te diagnostiseren. De voorwaarde, dat de oorzaak van de P069F op te slaan, kan het nodig zijn om te verslechteren alvorens een nauwkeurige diagnose kan worden bereikt. Als de code wordt gereset, ga verder met uw diagnose.

  De bron van informatie voertuig uitzicht connector gezicht, connector pin-out charts, component locators, elektrische schema’s en diagnostische flow charts met betrekking tot het verkrijgen en het voertuig in kwestie.

  Controleer of er accuspanning op het gas relaissturing waarschuwingslampje circuit door middel van geschikte bedradingsschema en de DVOM. Zo niet, controleer systeem zekeringen en relais en defecte onderdelen te vervangen indien nodig. Als de spanning wordt ontdekt bij de gashendel actuatorbesturing waarschuwingslampje, vermoedt dat een defecte gasklep actuator controle waarschuwingslampje lamp.

  Als de gashendel actuator controle waarschuwingslampje lamp goed werkt, en de P069F blijft resetten, gebruik maken van de DVOM naar testbeheerser voeding zekeringen en relais. Vervang de zekeringen indien nodig. Zekeringen worden getest met de keten geladen.

  Als alle zekeringen en relais lijken goed te functioneren, een visuele inspectie van Regelaargerelateerde bedrading en kabelbomen in orde. U zult ook willen chassis en de motor gemalen knooppunten te controleren. Gebruik uw voertuig informatiebron te plaatsen op de grond te krijgen voor gerelateerde circuits.

  een visuele inspectie systeem controllers op tekenen van water, warmte, of aanrijding schade. Elke controller die is beschadigd, vooral door water, moet defect worden beschouwd.

  Als controller voeding en aarde circuits intact zijn, vermoedt dat een defecte controller of een controller programmeerfout. Controller vervanging zal herprogrammering vereisen. In sommige gevallen kunt u reprogrammed controllers kopen via aftermarket bronnen. Andere voertuigen / controllers aan boord herprogrammering die alleen kan worden gedaan door middel van een dealer of een andere gekwalificeerde bron vereisen.

 • Als de gashendel actuator controlelampje brandt niet tijdens de key-on-motor-off (KOEO) vermoedt een defecte gasklep actuatorbesturing waarschuwingslampje lamp
 • testbeheerser aarding op door de negatieve meetkabel van de DVOM met massa en de positieve meetkabel op batterijspanning
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p069f te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X