P068B ECM / PCM Vermogen Relais ontkrachtigd Performance – Too Late

Home » OBD Codes » P0600-P0699 » P068B ECM / PCM Vermogen Relais ontkrachtigd Performance – Too Late

P068B ECM / PCM Vermogen Relais ontkrachtigd Performance – Too Late

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

ECM / PCM Vermogen Relais ontkrachtigd Performance -? Too Late

Wat betekent dat

Dit is een generieke diagnostische foutcode (DTC) en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Audi, Chrysler, Dodge, Jeep, Ram, Volkswagen, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model, en powertrain configuratie.

Wanneer een code P068B is opgeslagen, betekent dit dat de motor / aandrijflijn besturingsmodule (ECM / PCM), is een defect in het ontkrachtigen procedure voor het relais dat levert deze spanning gedetecteerd. In dit geval is er niet in slaagt de PCM vermogensrelais om de-energize snel genoeg.

De PCM-power relais wordt gebruikt om de accuspanning veilig toe te passen op de juiste PCM circuits. Het is een contacttype relais dat geactiveerd met een signaaldraad uit het contactslot. Dit relais dient geleidelijk gedeactiveerd op een gecontroleerde wijze vermijdt spanningspieken en mogelijke schade controller. Dit type relais gebruikt typisch een vijfaderige ontwerp. Constante accuspanning wordt aangebracht op één zijde; gemalen op een andere. Een derde schakeling voert een signaal uit het contactslot en een vierde spanning levert aan het PCM. De vijfde draad stroom opgenomen aftastketen. Het wordt gebruikt door de PCM beeldscherm vermogenrelais spanning.

Als de PCM een storing in de bekrachtiging van de ECM / PCM voedingsrelais detecteert, wordt een code P068B worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) . worden belicht

Een normale PCM regelmodule voedingsstroom, opende:

Wat is de ernst van deze DTC?

Een P068B moet worden gecategoriseerd als ernstig en dienovereenkomstig behandeld. Dit kan leiden tot een no start conditie en / of een verscheidenheid aan drivability kwesties

Wat zijn enkele van de symptomen van de code

De symptomen van een P068B foutcode kan omvatten.?:

 • Vertraagde of geen start
 • Zwakke of lege batterij problemen
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code?

  Oorzaken voor deze code kunnen zijn:

 • Defecte PCM vermogenrelais
 • Kapotte zekering of smeltloodmechanisme
 • Open of kortgesloten circuit tussen de kracht relais en de PCM
 • Wat zijn enkele stappen P068B het oplossen van problemen?

  een diagnostische scanner en een digitale volt / ohmmeter (DVOM) nodig zal zijn om een ​​code te diagnosticeren P068B.

  Een bron van betrouwbare voertuiginformatie zal ook nodig zijn. Vanaf het zal u verzamelen diagnostische flow charts, schakelschema’s, uitzicht op de connector gezicht, connector pin-out charts, en component locators. U vindt er ook component en circuit testprocedures en specificaties te vinden. Al deze informatie is nodig om een ​​code P068B.

  met succes diagnosticeren Sluit de scanner aan het voertuig diagnostische poort en op te halen alle opgeslagen codes en freeze frame data. Noteer deze informatie nuttig kan blijken als de code blijkt een intermitterende een.

  Na het opnemen van alle relevante gegevens de codes en proefrit het voertuig (indien mogelijk) tot de code reset of PCM binnenkomt readiness stand.

  Als de PCM binnenkomt bereid modus, de code intermitterend en nog moeilijker te diagnosticeren. De voorwaarde, dat de oorzaak van de P068B op te slaan, kan het nodig zijn om te verslechteren alvorens een nauwkeurige diagnose kan worden bereikt. Aan de andere kant, als de code niet in slaagt om opnieuw in te stellen en er zijn geen rijgedrag symptomen vertoonden, het voertuig kan normaal worden gebruikt.

  Raadpleeg uw voertuig bron van informatie voor bulletins technische dienst (TSB) dat de code repliceren opgeslagen , voertuig (jaar, merk, model, en de motor), en symptomen vertoonden. Als u de juiste TSB vinden, kan het nuttig diagnostische informatie opleveren.

  Als de P068B code onmiddellijk wordt gezet, gaan met een visuele inspectie van het systeem gerelateerde bedrading en connectoren. Harnassen die kapot of losgekoppeld moet worden gerepareerd of vervangen indien nodig.

  Als bedrading en aansluitingen weergegeven functionele Gebruik dé bron van voertuiginformatie naar de juiste bedradingsschema out pin-verkrijgen uitzicht Connectorzijde, connector grafieken en diagnostische flow charts.

  Zodra u de relevante informatie, testen alle systeem zekeringen en relais om ervoor te zorgen dat de PCM voeding relais wordt geleverd met de accuspanning.

  het verkrijgen van PCM stroom relais bekrachtigd parameters en toepassen op de volgende kenmerkende stappen.

  Als constante (of omgeschakeld) spanning niet op de stroom relaisconnector, sporenelementen passende schakeling naar de zekering of relais van waarvan het afkomstig is. Repareren of defecte zekeringen of smeltzekeringen als vervanging vereist.

  Als voedingsvermogen relaisingang spanning en aarde aanwezig (alle juiste aansluitingen), gebruik je DVOM te testen relais optreden in de betreffende aansluitpennen. Wanneer stroomtoevoer-relaisschakelaars uitgangsschakeling spanning onvoldoende is, vermoeden dat het relais defect.

  als uitgang PCM stroomtoevoer-relaisschakelaars spanning binnen de specificaties (alle terminals), testen van de overeenkomstige relais uitgangsschakelingen op PCM .

  Als een relais uitgangsspanning signaal ontdekt in de PCM-, vermoedt een defect PCM of PCM programmeerfout.

  Als er geen geschikte PCM vermogenrelais uitgangsspanningsignaal ontdekt in de PCM-vermoeden een open of kortgesloten circuit tussen de PCM stroom relais en PCM.

 • Zekeringen en smeltzekeringen moeten worden getest met de schakeling geladen in een verkeerde diagnose te voorkomen
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p068b te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X