P065A Generator System Performance

Home » OBD Codes » P0600-P0699 » P065A Generator System Performance

P065A Generator System Performance

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Generator System Performance

Wat betekent dat?

Dit is een generieke diagnostische foutcode (DTC) en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Land Rover, Honda, Jeep, Subaru, VW, Ford, Chrysler, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model, en powertrain configuratie.

een opgeslagen code P065A betekent dat de aandrijflijn (PCM), of één van de andere regelaars, een lage uitvoervoorwaarde het generatorsysteem heeft gedetecteerd.

in sommige gevallen, de alternator wordt de generator maar vaker dergelijke code wordt gebruikt in een hybride of elektrisch voertuig stroom genereert uit een generator. De generator kan worden aangedreven door de motor of de aandrijfwielen.

De PCM controleert generatorvermogen spanning en stroomsterkte op verschillende toerentallen en beladingsgraden en berekent spanningsvereisten dienovereenkomstig. Naast het monitoren generatorvermogen (performance), het PCM is ook verantwoordelijk voor het verschaffen van een signaal dat de generator lamp bij lage uitgang wordt geactiveerd.

Wanneer een storing wordt gedetecteerd bij het toezicht generator prestaties, een code P065A wordt opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) worden belicht

Voorbeeld van een dynamo (generator).

Wat is de ernst van de DTC?

A P065A worden gecategoriseerd als ernstig omdat kan resulteren in een laag laadniveau van de batterij en / of een no start voorwaarde

Wat zijn enkele van de symptomen van de code

de symptomen van een P065A foutcode kunnen zijn:.

 • Vertraagde of geen start
 • Elektrische accessoires kunnen zijn uitgevallen
 • Motor drivability kwesties
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze code kunnen zijn:?

 • Defecte gener ator
 • Bad zekeringen, relais, of smeltloodmechanisme
 • Open of kortgesloten circuit tussen de PCM en generator
 • PCM programmeerfout
 • Defecte controller of PCM
 • Wat zijn enkele stappen P065A het oplossen van problemen?

  de accu moet volledig worden opgeladen en de generator besturingssysteem op een aanvaardbaar niveau voordat u een P065A diagnosticeren.

  Raadpleeg uw voertuig bron van informatie voor bulletins technische dienst (TSB) dat de code opgeslagen, voertuig (jaar, merk, model, en de motor) te repliceren, en symptomen vertoonden. Als u de juiste TSB vinden, kan het nuttig diagnostische informatie opleveren.

  Een diagnostische scanner en een digitale volt / ohmmeter zal nodig zijn om nauwkeurig vast te stellen een code P065A. Een betrouwbare voertuiginformatie zal ook nodig.

  U sluit eerst de scanner met het voertuig diagnosepoort en ophalen van alle opgeslagen codes en freeze frame data. U wilt deze informatie op te schrijven, voor het geval de code blijkt een intermitterende één zijn.

  Na het opnemen van alle relevante informatie, schakelt u de codes en proefrit het voertuig (indien mogelijk) totdat de code is reset of PCM binnenkomt readiness stand.

  Als de PCM binnenkomt bereid modus, de code intermitterend en nog moeilijker te diagnosticeren. De voorwaarde, dat de oorzaak van de P065A op te slaan, kan het nodig zijn om te verslechteren alvorens een nauwkeurige diagnose kan worden bereikt. Anderzijds, als de code niet resetten en zonder rijgedrag symptomen vertoonden, het voertuig kan normaal worden gebruikt.

  Als het P065A direct wordt gereset, verder met een visuele inspectie van systeemgerelateerde bedrading en connectoren. Harnassen die kapot of losgekoppeld moet worden gerepareerd of vervangen indien nodig.

  Als bedrading en aansluitingen weergegeven functionele Gebruik dé bron van voertuiginformatie naar de juiste bedradingsschema out pin-verkrijgen uitzicht Connectorzijde, connector grafieken en diagnostische flow charts.

  Zodra u de juiste informatie, testen alle systeem zekeringen en relais om ervoor te zorgen dat de generator wordt toegevoerd voltage.

  Als generator voedingsspanning is niet heden, sporenelementen passende schakeling naar de zekering of relais waarvan het afkomstig is. Repareren of vervangen defecte zekeringen, relais, of smeltzekeringen zoals vereist. In sommige gevallen generator voedingsspanning wordt via het PCM. U mag elektrische schema’s en andere specifieke informatie over het voertuig gebruiken om te helpen bij het vaststellen generator voedingsspanning storingen.

  Als generator voedingsspanning aanwezig is, gebruik je DVOM om te testen generator uitgang prestaties op de juiste pin van de generator connector. Als het juiste niveau van de generator de uitgangsspanning niet wordt opgemerkt, vermoeden dat de generator defect.

  wanneer de generator wordt opgeladen binnen specificaties controleren of er voldoende spanning op de juiste pin van de connector PCM. Als de spanning gelijk aan de PCM-connector is op de generator, vermoeden dat het PCM defect of er een programmeerfout.

  Moet het spanningsniveau op de PCM-verschillen (meer dan 10 procent) tussen wat wordt gevonden bij de generator connector vermoeden een kortsluiting of een open circuit tussen de twee.

 • generator zekeringen worden getest met de schakeling geladen in een verkeerde diagnose te voorkomen
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p065a te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X