P0655 Motor Hot Lamp uitgangsbesturingsketen Storing

Home » OBD Codes » P0600-P0699 » P0655 Motor Hot Lamp uitgangsbesturingsketen Storing

P0655 Motor Hot Lamp uitgangsbesturingsketen Storing

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Motor Hot Lamp uitgangsbesturingsketen Storing

Wat betekent dat?

Dit is een generieke diagnostische foutcode (DTC) en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Alfa Romeo, Peugeot, MG, Dodge, Buick, Cadillac, Chevrolet, Ford, GMC, Opel, etc. Hoewel generieke, kan de exacte reparatie stappen verschillen per jaar, merk, model, en aandrijflijn configuratie.

een opgeslagen code P0655 betekent dat de aandrijflijn (PCM), of één van de andere regelaars, een discrepantie in de warme motor lampvermogen besturingsschakeling is gedetecteerd.

de motor hete lamp is ontworpen om de bestuurder te voorzien van een visuele waarschuwing lamp wanneer de motor oververhit. De motor hete lamp is een integraal onderdeel van het instrumentenpaneel. De PCM ontvangt een signaal van de koelvloeistoftemperatuursensor. Dit signaal stelt de PCM beeldscherm motorkoelvloeistoftemperatuur wanneer de motor loopt of het contact in de AAN stand. Deze data wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het berekenen van de motor brandstoftoevoer en ontstekingstijdstip strategie om dan de motor hete lamp en / of instrumentenpaneel controller. Het kan ook uitgevoerd naar andere controllers. Bijvoorbeeld kan de motor heet lampregelcircuit uitgevoerd naar de klimaatmoduul zodat de airconditioning compressor kan worden uitgeschakeld als de motor oververhit zijn.

Wanneer een storing wordt gedetecteerd in de motor controleert hete lampvermogen besturingsschakeling, een code P0655 worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) worden belicht

Origineel eenvoudig dikten.

Wat is de ernst van deze DTC?

Een P0655 moet worden gecategoriseerd als ernstig, omdat het kan leiden in tal van drivability kwesties en niet aan de bestuurder in het geval van de motor waarschuwen voor oververhitting.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

de symptomen van een P0655 foutcode kan zijn onder andere:

 • motor drivability kwesties
 • uitgevallen motor warm lamp
 • motor hete lamp brandt voortdurend
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code?

  oorzaken voor deze c ode kunnen zijn:

 • open of kortgesloten circuit tussen PCM en instrumentenpaneel of andere regelaars
 • PCM programmafout
 • Defecte controller of PCM
 • Wat zijn enkele stappen P0655 voor probleemoplossing

  Als er motor overtemp codes of motortemperatuursensor codes aanwezig?; diagnosticeren en te repareren die voordat u een opgeslagen P0655 vast te stellen.

  Zorg ervoor dat de motor is gevuld met de juiste koelvloeistof en niet oververhit raakt.

  Raadpleeg uw voertuig bron van informatie voor de service bulletins technische (TSB) dat de code opgeslagen, voertuig (jaar, merk, model, en de motor) te repliceren, en symptomen vertoonden. Als u de juiste TSB vinden, kan het nuttig diagnostische informatie opleveren.

  Een diagnostische scanner en een digitale volt / ohmmeter zal nodig zijn om nauwkeurig vast te stellen een code P0655. Een betrouwbare voertuiginformatie zal ook nodig.

  U sluit eerst de scanner met het voertuig diagnosepoort en ophalen van alle opgeslagen codes en freeze frame data. U wilt deze informatie op te schrijven, voor het geval de code blijkt een intermitterende één zijn.

  Na het opnemen van alle relevante informatie, schakelt u de codes en proefrit het voertuig (indien mogelijk) totdat de code is reset of PCM binnenkomt readiness stand.

  Als de PCM binnenkomt bereid modus, de code intermitterend en nog moeilijker te diagnosticeren. De voorwaarde, dat de oorzaak van de P0655 worden opgeslagen, kan het nodig zijn om te verslechteren alvorens een nauwkeurige diagnose kan worden bereikt. Anderzijds, als de code niet resetten en zonder rijgedrag symptomen vertoonden, het voertuig kan normaal worden gebruikt.

  Als de P0655 direct wordt gereset, verder met een visuele inspectie van systeemgerelateerde bedrading en connectoren. Harnassen die kapot of losgekoppeld moet worden gerepareerd of vervangen indien nodig.

  Als bedrading en aansluitingen weergegeven functionele Gebruik dé bron van voertuiginformatie naar de juiste bedradingsschema out pin-verkrijgen uitzicht Connectorzijde, connector grafieken en diagnostische flow charts.

  Zodra u de juiste informatie, gebruik je DVOM om de motor hete lamp uitgang circuit te testen op de juiste pin van de PCM-stekker. Indien geen warme motor lampvermogen signaal ontdekt, vermoeden dat het PCM defect of er een PCM programmeerfout.

  Als een motor hete lamp uitgangssignaal ontdekt in de PCM-, test de bijbehorende schakeling ( zoals wordt voorgesteld) en motor hete lamp pin van de connector instrumentenpaneel. Als de motor warm lamp signaal niet wordt ontdekt, heb je een open circuit tussen de PCM en de hete lamp in het instrumentenpaneel. Repareer of vervang het circuit en test opnieuw.

 • Als een code P0655 wordt opgeslagen en de motor warm lamp operationeel is, vermoedt dat er een defect PCM of een PCM programmeerfout
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0655 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X