P0654 Engine RPM Output Circuit Malfunction

Home » OBD Codes » P0600-P0699 » P0654 Engine RPM Output Circuit Malfunction

P0654 Engine RPM Output Circuit Malfunction

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Motor RPM Output Circuit Storing

Wat betekent dat?

Dit is een generieke diagnostische foutcode (DTC ) en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Buick, Cadillac, Chevrolet, Ford, GMC, Opel, Peugeot, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model, en powertrain configuratie.

een opgeslagen code P0654 betekent dat de aandrijflijn (PCM), of één van de andere regelaars, een verschil in het motortoerental is gedetecteerd (omwentelingen per minuut) uitgangsschakeling.

toerental uitgangsschakeling is verantwoordelijk voor een toerental uitgangssignaal op het dashboard tachometer en andere regelaars. De PCM ontvangt motortoerental gegevens van de motor nokkenas krukas sensoren. Deze data wordt voornamelijk gebruikt voor het berekenen en bewaken motor rijgedrag dan afgegeven aan de toerenteller en andere regelaars (waaraan het instrumental).

Wanneer een storing wordt gedetecteerd in de motor controleert toerental uitgangsschakeling, een code P0654 worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) worden belicht

een toerenteller geeft het motortoerental.

Wat is de ernst van deze DTC?

Een P0654 moet worden gecategoriseerd als ernstig, omdat het kan leiden tot transmissie verschuiven problemen en / of antiblokkeersysteem (ABS) en de elektronische tractiecontrole (TCS) problemen.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

de symptomen van een P0654 foutcode kan omvatten :

 • Onregelmatige of agressieve transmissie verschuiven
 • ABS en TCS problemen
 • Motor drivability kwesties
 • Opgeslagen ABS en TCS codes
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  Oorzaken voor deze code kunnen zijn:?

 • PCM programmeerfout
 • Defecte controller of PCM
 • Open of kortgesloten schakeling tussen PCM en instrumentenpaneel of andere regelaars
 • Wat zijn de stappen P0654 oplossen?

  Als er snelheidssensor (VSS) codes, motortoerental ingang codes, nokkenasstandsensor of krukaspositiesensor codes aanwezig; diagnosticeren en te repareren die voordat u een opgeslagen P0654 vast te stellen.

  Raadpleeg uw voertuig bron van informatie voor bulletins technische dienst (TSB) dat de code opgeslagen, voertuig (jaar, merk, model, en de motor) te repliceren, en symptomen vertoonden. Als u de juiste TSB vinden, kan het nuttig diagnostische informatie opleveren.

  Een diagnostische scanner, een digitale volt / ohmmeter en een oscilloscoop nodig zijn om nauwkeurig vast te stellen een code P0654. Een betrouwbare voertuiginformatie zal ook nodig.

  U sluit eerst de scanner met het voertuig diagnosepoort en ophalen van alle opgeslagen codes en freeze frame data. U wilt deze informatie op te schrijven, voor het geval de code blijkt een intermitterende één zijn.

  Na het opnemen van alle relevante informatie, schakelt u de codes en proefrit het voertuig (indien mogelijk) totdat de code is reset of PCM binnenkomt readiness stand.

  Als de PCM binnenkomt bereid modus, de code intermitterend en nog moeilijker te diagnosticeren. De voorwaarde, dat de oorzaak van de P0654 worden opgeslagen, kan het nodig zijn om te verslechteren alvorens een nauwkeurige diagnose kan worden bereikt. Anderzijds, als de code niet resetten en zonder rijgedrag symptomen vertoonden, het voertuig kan normaal worden gebruikt.

  Als de P0654 direct wordt gereset, verder met een visuele inspectie van systeemgerelateerde bedrading en connectoren. Harnassen die kapot of losgekoppeld moet worden gerepareerd of vervangen indien nodig.

  Als bedrading en aansluitingen weergegeven functionele Gebruik dé bron van voertuiginformatie naar de juiste bedradingsschema out pin-verkrijgen uitzicht Connectorzijde, connector grafieken en diagnostische flow charts.

  Zodra u de juiste informatie, gebruik je DVOM en oscilloscoop te beproeven motor RPM uitgang aan de juiste pin van de PCM-stekker. Als er geen toerental uitgangssignaal ontdekt, vermoeden dat het PCM defect of er een PCM programmeerfout.

  Als een motortoerental uitgangssignaal ontdekt in de PCM-, test de bijbehorende schakeling (zoals het gepresenteerd) op het dashboard toerenteller. Als de toerenteller signaal niet wordt ontdekt, heb je een open circuit tussen de PCM en het instrumentenpaneel. Repareer of vervang het circuit en test opnieuw.

 • Als een code P0654 wordt opgeslagen en de toerenteller operationeel is, vermoedt dat er een defect PCM of een PCM programmeerfout
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0654 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X