P064C Glow Plug Control Module

Home » OBD Codes » P0600-P0699 » P064C Glow Plug Control Module

P064C Glow Plug Control Module

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

gloeibougies Control Module

Wat betekent dat?

Dit is een generieke diagnostische foutcode (DTC) en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Chrysler, Ford, General Motors, Mercedes-Benz, Nissan, Toyota, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model, en powertrain configuratie.

een opgeslagen code P064C betekent dat de aandrijflijn (PCM) een storing in het gloeibougies regeleenheid heeft gedetecteerd.

de gloeibougies control module is verantwoordelijk voor het initiëren van de gloeiplug voorverwarmer timer en gloeibougies voor elke afzonderlijke cilinder. Gloeibougies, de gloeiplug timer en de gloeiplug controller uitsluitend in voertuigen met dieselmotor aandrijfsystemen.

De gloeibougies regeleenheid kan een stand-alone module, maar het is meestal integraal onderdeel van de PCM.

Telkens wanneer de contactschakelaar wordt aangezet en de PCM wordt bekrachtigd, multiple controller zelftests worden uitgevoerd. Door het uitvoeren van besturing zelftests, kunnen de PCM seriële data die wordt overgedragen het controller area network (CAN) om te bewerkstelligen dat aan boord controllers correct interfacing.

Wanneer een storing wordt gedetecteerd in de controle op de glow plug besturingsmodule, een code P064C worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) worden belicht

een normale gloeiplug.

Wat is de ernst van de DTC?

Voorgloeisysteem besturingsmodule codes kunnen resulteren in gebrek aan gloeibougie functie en het creëren van een motor no-start conditie. De code P064C moet worden aangemerkt als ernstig

Wat zijn enkele van de symptomen van de code

De symptomen van een P064C foutcode kunnen zijn:.?

 • Eén of meer arbeidsongeschikt gloeibougies
 • uitgestelde motor start-up (vooral tijdens koud weer)
 • engine kraam op de start-up
 • motor drivability kwesties
 • Andere opgeslagen codes
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze code kunnen zijn:?

 • Defecte voorgloeicontrolelampen controller of PCM
 • Open voorgloeicontrolelampen regeleenheid voedingsspanning circuit
 • PCM programmafout
 • open of kortgesloten voorgloeicontrolelampen stuurschakeling
 • Wat zijn enkele stappen P064C het oplossen van problemen?

  een diagnostische scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM), en een bron van betrouwbare informatie over het voertuig vereist zal zijn om diagnose een code P064C.

  Raadpleeg uw voertuig bron van informatie voor de technische dienst bulletins (TSB) dat de code opgeslagen, voertuig repliceren (jaar, merk, model , En de motor), en symptomen vertoonden. Als u de juiste TSB vinden, kan het nuttig diagnostische informatie opleveren.

  Begin met het aansluiten van de scanner om het voertuig diagnostische poort en het ophalen van alle opgeslagen codes en freeze frame data. U wilt deze informatie naar beneden, voor het geval dat de code blijkt een intermitterende één te schrijven. Na het opnemen van alle relevante gegevens de codes en proefrit het voertuig (indien mogelijk) totdat de code wordt gereset of de PCM binnenkomt readiness stand.

  Als de PCM binnenkomt bereid modus, de code intermitterend en zal meer moeilijk te diagnosticeren. De voorwaarde, dat de oorzaak van de P064C op te slaan, kan het nodig zijn om te verslechteren alvorens een nauwkeurige diagnose kan worden bereikt. Als de code wordt gereset, ga verder met uw diagnose.

  De bron van informatie voertuig uitzicht connector gezicht, connector pin-out charts, component locators, elektrische schema’s en diagnostische flow charts met betrekking tot het verkrijgen en het voertuig in kwestie.

  Controleer of er accuspanning aan de gloeiplug besturingsschakeling door middel van geschikte bedradingsschema en de DVOM. Indien niet gecontroleerd systeem zekeringen en relais en defecte onderdelen te vervangen indien nodig.

  Als er geen spanning (en / of gemalen) op de gloeiplug stuurschakeling (en alle zekeringen en relais goed blijkt te functioneren) een inspectie van Regelaargerelateerde bedrading en kabelbomen in orde. U zult ook willen chassis en de motor gemalen knooppunten te controleren. Gebruik voertuiginformatie bron met aarde plaatsen te verkrijgen op gerelateerde circuits.

  Als er spanning (en massa) aanwezig op de gloeiplug besturingsschakeling Controleer systeemregelaars op tekenen water, warmte of collision damage. Elke controller die beschadigd is (met name door water) moet worden beschouwd als defect.

  Als controller voeding en aarde circuits intact zijn, vermoedt dat een defecte controller of een controller programmeerfout. -Wisseling vereist herprogrammering.

 • testbeheerser aarding op door de negatieve meetkabel van de DVOM met massa en de positieve meetkabel op batterijspanning
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p064c te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X